9 Mayıs 2012 Çarşamba

Re: [desifre] Re: [Ozgur_Gundem] Re: [sivil-anayasa] ''Fethullahçilik ve ihan...

Aslında ben protestanlaşma konusunda farklı düşünüyorum.
Protestanlık Katolik yani kelime anlamıyla evrensel olma iddiası taşıyan Hristiyanlığın yerelleşmesi demektir.
Duaların, ilahilerin, ibadetlerin yerel dilde, yerel usullerle yapılması.
Hristiyanlık kurumlarının Vatikan hiyerarşisi dışında ulusal bir yapı içerisinde kurulmasıdır.
Misal her protestan kilisesi belirli bir ulus devletin sınırları içinde müstakildir.
Öyle ekümenizm falan yoktur.

Dinde reform konusuna gelince.
Müslümanlıkta da bir reform ihtiyacı olduğunu eskiden beri düşünürüm.
Şimdi Fitnebaz Hoca zaten bunu yaptı, ne güzel ehlileşmiş, barışçı, diyalogçu bir müslümanlık anlayışı mevcut daha ne istiyorsun be adam diyebilirsiniz.

Ancak yanıldığınız bir nokta var.
Fitnebaz Hoca yerelleşmiş bir islam anlayışını değil, enternasyonel bir islam anlayışını savunuyor.
Bütün müslümanların tek bir çatı altında olmasını arzulamak tam anlamıyla bir müslüman Vatikanı istemektir.
Ayrıca yerel dillerle ibadet, ezan vb. konulara giren tek bir Allahın kulu dahi yoktur.
Hatta Arapça ezan, Arapça ibadet konusunda ısrarlı oldukları için bütün cemaatler ve mezhepler Arap kültür emperyalizminin gönüllü elçileri konumundadır.

Keşke islamiyette de gerçek bir protestanlaşma hareketi olsa. Bu çok büyük bir ihtiyaçtır. Yerel dillerde ezan, ibadet, ilahiler.
Bir düşünün Semiallahu limen hamideh yerine "Allah, kendisine hamd edenleri işitir"
Ya da rükudan kalkarken Hamd, Rabb'imiz içindir anlamına gelen "Rabbena leke'l-hamd" dense ne olur kıyamet mi kopar?
Ya da Allahü ekber yerine Allah büyüktür dense ve bunu en zırcahil insanlar bile anlasa ne olur?
Herkes namaz sırasında Arapçayı bir kenara bıraksa ve her kelimesini anladığı Türkçe duaları etse ne olur?

Elbette çoğunluğun anladığı bir din, anlaşılmaz bir dinden daha az tercihe şayandır.
Çünkü anlaşılmaz bir dinin tercümana ihtiyacı vardır.
Eeeee herkes herşeyi anlarsa, peki ilahiyatçılar nereden ekmek yiyecekler?

İslamın protestanlaşması budur işte. Saydam, anlaşılır, kandırmacadan uzak bir din...

Ayrıca, enternasyonel iddialarından vaz geçmenin, yerelleşmenin dışında mevcut haliyle islamiyet bilinen iki ana altı yedi tali güzergaha sıkışmış durumdadır.
Şiilik ve sünnilik başlığında iki ana, ve her iki ana kolda da birkaç alt mezhep.
2012 yılı itibariyle her kim kökleri 630-1000 yılları aralığına dayanan ana akım mezhep dışında laf söz söylerse hemen kafirdir, katli vaciptir denilmektedir.

Dini(?) tartışma özgürlüğü, dini fikirleri(?) ifade özgürlüğü, din ve mezhep seçme özgürlüğü gibi en temel özgürlükler bilinen hiçbir islami mezhep tarafından kabul edilmemektedir.

Tartışma daha başlamadan bitmektedir.
İslamiyet bu anlamda tıkanmıştır.
Azıcık tartışma, ifade kapısını zorlayan hemen anasından, avradından, cinsiyetinden, cibiliyetinden başlayarak hakarete maruz kalmaktadır.
İslamiyetin temel karakterlerininin ve kavramlarını karikatürle hicvedilemesinden doğan tartışmalarını biraz da bu pencereden değerlendirmek en doğrusudur.

Böylesine kemikleşmiş, katılaşmış toplumların iflah olması mümkün değildir.
Özellikle gruplarda mevzilenmiş mürtecilere duyurmak isterim.

On 09.05.2012 12:34, tarik yol wrote:
 
sayin Kavik

konun farkindayim ben istedim ki sayin degerli Hocamiz in sahsi intbasi nedir bu mevzuda yakinen dir kendisi:))

ama saniyorum ki bize küstü sanirim cevab yazmiyor bende müslümanlik joker hakkimi kullanior
Müslümanin müslümana kirginlihi alinganligi 3 güne gecerse günaha girier diyorum:)))) bu gün 3.gün HOCAM OKUYORSA SLM TARIK KARDESIM DEMESI LAZIM KI bizde mutmain olalim

LA ILAHE ILLALLALAH MUHAMMEDDIN RESULLALLAH
 BU DUYAN GÖREN KABUL EDEN KARDESTIR MÜSLÜMAN OLUPTA CEVAB YAZMAYAN KALLESTIR YADA BIZDEN DEGILDIR ABU HOCAM SIZE BU JOKER I KULLANDIGIM ICIN MUZDARIBIM EMIN OLUN:)))

Von: Yunus Kavik <ykavik@gmail.com>
An: desifre@yahoogroups.com
Gesendet: 12:55 Mittwoch, 9.Mai 2012
Betreff: Re: [desifre] Re: [Ozgur_Gundem] Re: [sivil-anayasa] ''Fethullahçilik ve ihan...



Tarık Bey

Moon tarikatı aslı hıristiyanlığa dayalı olan tarikat yapılanması bir mezheptir. Mason teşkilatlarıyla sıkı fıkı ilişkiler içerisinde, global emperyalist siyasetle derin ilişkileri olan bir yapılanmadır.
Bir çok ülkedeki önemli siyasi kişilikler bu Moon tarikatının gizli üyesidir. Mesela Türkiye'de müstafi eski CHP genel başkanı bu Moon tarikatının gizli üyesi olup zaman zaman ABD veya Avrupa'daki toplantılarına iştirak eder.
 
Moon tarikatının budistleri protestanlaştırdığı konusunu Oraj Bey'in iddiası üzerine ilk defa işitiyorum. Sanırım bir başka bir olayla ilişkilendirerek karışıklık yapmış olsa gerek.
 
Protestan mezhebi de Katolikliği ve hıristiyanlığı orjinal kaynağından reforme ederek başkalaştırmış ve dinin statik değerlerini çağın dinamik değerlerine göre yorumlayarak bir anlamda sulandırmıştır. Bu nedenle her hangi bir dini reforme etmek düşüncesinde olan zihniyetler için "o dini protestanlaştırıyor" ibaresi kullanılır.
 
F.G. için de hıristiyanlarla aşna fişne kuzu sarması diyalog muhabbetleri içerisinde olması hasebiyle insanların zihninde ister istemez "F.G. acaba dini reforme edip protestanlaştırıyor mu?" endişesi taşıması gayet doğaldır. Bu aşağıdaki cümle de böyle bir endişenin ürünü olsa gerek.
 
Yunus Kavik
 
 

 
9 Mayıs 2012 13:35 tarihinde tarik yol <welasir@yahoo.de> yazdı:


Sayin Hocam su sözü etraflica acarsaniz sevinirim
dikkatimi cektiiii


Budistleri protestanlastiran Moon gibi, Muslumanlari da protestanlastirmaya calismasin sakin su masonlar Fethullah'in ustunden...


Von: Abudeyam <abu.deyam@gmail.com>
An: desifre@yahoogroups.com
Gesendet: 12:31 Mittwoch, 9.Mai 2012
Betreff: Re: [desifre] Re: [Ozgur_Gundem] Re: [sivil-anayasa] ''Fethullahçilik ve ihan...



 
Sayin Panzehir
 
Gayce soru soranlara, bu soru sorulur ki, isabetli cevap verilebilsin.
 
Budistleri protestanlastiran Moon gibi, Muslumanlari da protestanlastirmaya calismasin sakin su masonlar Fethullah'in ustunden...

sorusu da ayni siniftandir.
 
Sahibinin gay olduguna dair emareler olmasa da soru gaycedir.
 
Neden?
 
Istikamet sahibi bir Musluman hakkinda boyle dehsetli bir ihtimal kuskusu, normal psikolojilerden sadir olmaz.
 
 
Abudeyam
 
 
 
2012/5/8 <panzehir@aol.com>
 
Sayin Abudeyam,
 
Size ne Oraj Bey'in kadinsi veya erkeksi tavrindan... Isterse gay olabilir, siz ona degil, yorumlarina odaklanin bence. Fethullah yapilanmasi masonik bir yapilanma gibi birsey diyor. Moon tarikati ornegini de cok guzel vermis. Budistleri protestanlastiran Moon gibi, Muslumanlari da protestanlastirmaya calismasin sakin su masonlar Fethullah'in ustunden... Bu konudaki gorusunuzu ben de merak ediyorum...
 
Tamam yagli gures ata sporumuz ama her sorudan sonra da yaga bulanip, cayirdan kacmaz ki insan. Siz ne bicim pehlivansiniz ayol.............   ;  )))
 
 
 
 
In a message dated 5/8/2012 9:11:31 A.M. Eastern Daylight Time, abu.deyam@gmail.com writes:
 
 
Poyraz
 
Yazilariniza kadinca bir kuskuculuk egemen.
 
Kadin misiniz, kadinsi erkeklerden mi?
 
 
Abudeyam


 
2012/5/8 Oraj POYRAZ <cimcime@neomailbox.net>
Hayýrdýr Yahudilerle rekabete mi kalkýþtýnýz?
O zaman Mason Localarýna benzer örgütlenme yapýsýnýn hikmetini anlýyoruz?
Çünkü bazen Mason Localarýnýn parelel bir örgüt ümüsünüz diye düþünüyorum/
Gerçekten.
Yapý ayný.
Amaçlar benzer.
Acaba, Fitnebaz Cemaat Moon Mezhebi gibi, Rotaryanlar gibi, Liones, ve Lion'lar gibi büyük bir çatý örgütün alt örgütlerinden birisi midir?
Gerçekten ciddi ciddi bu þüpheyi taþýyorum.
Ve bu sürekli olarak delil arýyorum?
Çok fazla arayacaðýmý da sanmýyorum?



--   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .    Bu Pazar siirlerimiz kadim Misir uygarligindan. Eski Misir'da halk yoneticilerde 3 erdem arardi.  Hu : Yetkili ve etkin konusma Sia : Dogru gorus, dogru duyus ve anlama yetenegi Maat : Adalet, yonetim becerisi, dogruluk  Misir uygarliginin refah icinde oldugu yillarda III Amenhotep icin su siir yazilmisti:   O, hayatin ta kendisidir, serinlik veriyor ruha Halkini doyurmak icin sebil ediyor hazinelerini Ardindan gelenlerin karni tok, sirti pek Firavun demek, yiyecek demektir Bolluk fiskiriyor agzindan  ***  Misir sairleri onderlerine siirlerle yol gosterirlerdi.  OGUT SIIRI  Ondersen Halki yonetiyorsan Mukemmel olmaya calis ! Yaptiklarinda puruz olmasin. Durustluk yucedir. Degerli olan, surekli olur. Kotuluk Onderi hicbir zaman Sakin bir limana goturmez.   Ilerleyen yillarda Misir'da duzen bozulup her yerde adaletsizlik basladiginda bir Misir sairi aci icinde su siiri ya  zmisti:  ---------- ANKHU'NUN BOZUK DUZENDEN YAKINMASI  Olup bitenler cileden cikariyor insani : Kargasalik var ulkede, yikimin esigindeyiz, Kapi disari ettiler adaleti.  Tanri buyruklarina aldiris eden yok; Gun dogunca bas ceviriyoruz, Gece olanlari gormemek icin, Olup bitenler cileden cikariyor insani.  Memleket bastan basa tedirgin Ama agzini acip tek kelime soyleyen yok. Masum insan kalmadi artik, Herkesin isi gucu fesat. Yurekler yas icinde, tasa icinde. Komut verenle komut alan bir ornek, Ikisinin de dunya umurunda degil. Her sabah kalkar kalkmaz goruyoruz durumu, Ama duzeltmek icin bir cabaya giremiyoruz. Dun neyse bugun de o ... Miskinlik sinmis insanlarin yuzune.  Ne acikli bunu gorup de haykiramamak, Ama anlamayanlara dil dokmek daha da aci.  Bugunlerde herkes sirf kendini dinliyor; Kendinden baskasina inanan yok. Hic iliski kalmadi gercekle soz arasinda.  ***  Ne dersiniz, binlerce yil once yazilan bu Misir siiri, gunumuzde de gecerli olabilir mi ?  Saygi ile levent - levbaba@yahoo.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .   Kurmus oldugum gruba uye olun Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur.  Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com   . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.  http://orajpoyraz.blogspot.com/  Dinlerin kitaplar1n1;  Okuyup anlayana 'ateist', Okuyup anlamayana 'dindar', Hem okumay1p hem de anlamayana, 'yobaz' denir.  Nikola Tesla  ....... Dinler atesbocekleri gibidir:  Parlayabilmek icin karanliga gereksinim duyarlar.  Tum dinlerin kosulu yaygin olan belirli bir derecede cehalettir.  Ki sadece bu havada yasayabilirler ancak.  Arthur Schopenhauer  . . . . . . . . . . . . . . . .  Ey mutsuzlar!  K  ardeslerinizi bogazliyorlar, goz yumuyorsunuz. Çigliklar duyuluyor ama siz susuyorsunuz. Aramizda dolasip kurbanini seciyor zorbanin teki, sessiz kalirsak bize dokunmaz diyorsunuz. Bok yiyorsunuz! Ne tuhaf yer burasi, sizler nasil insanlarsiniz! Haksizlik varsa bir yerde eger ayaklanmali insan. Ayaklanma olmuyorsa batsin o sehir yerin dibine. Yansin bitsin, kul olsun karanliklar basmadan.   Bertolt BRECHT  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Ben, Manevi Miras olarak hicbir Ayet, hicbir Dogma, hicbir Donmus ve kal1plasm1s Kural birakmiyorum. Benim Manevi Miras1m Bilim ve Akildir...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder