25 Mayıs 2013 Cumartesi

15-Erdal SARIZEYBEK - AKP ILE YUZLESME...


Erdal SARIZEYBEK - AKP ILE YUZLESME...

AKP siyaseti dindar bir siyaset olarak dusunuluyorsa eger, en buyuk yanilgi bu olacaktir.

Bu yanilgiyi dogrulamak icin AKP li yoneticilerin dindarligina bakarak degil izlemis olduklari siyasete ve sonuclarina bakarak karar verilmesi gerekmektedir.

Son on yilda AKP adiyla izlenen siyaset gelinen bu noktada vatan dedigimiz topragin alti ve ustundeki tum ekonomik kaynaklarin yabancilarin yonetimine gecmesine yol acmistir.

Kaynaklarda yabanci yonetimi demek Osmanli donemindeki kapitulasyonlarin diger adidir, baska bir ulkede bulunan ekonomik gucun yonetimini ele gecirmis olmak demektir.

Sadece ozellestirilmis olan bankalarin gecen yilki karinin 13 milyar dolar oldugu dusunuldugunde nasil zayiflatilmakta oldugumuz da acikca gorulecektir.

Buna limanlari, madenleri, borsayi, sigorta sirketlerini, fabrikalari, deniz ve havayollarini, Telecom gibi iletisim merkezlerini de ilave ettiginizde nasil bir tehlikeyle karsi karsiya kaldigimiz aciktir.

Turkiye artik kaynaklarini yonetemez ve yabancilara teslim edilmis olan bu kaynaklara bagli bir ekonomiyi surduremez bir hale dusurulmustur.

Yine AKP siyasetinin almis oldugu karar ve yapmis oldugu uygulamalara bakildiginda ulkesi ve milletiyle bolunmez bir butun olan Turkiye nin, Dogu ve Guneydogusu nda yerel yonetimler eliyle merkezi yonetimden uzak bir yapiya donusturulmekte oldugu gozlerimizden kacmamaktadir.

Uzun vadede bu siyaset bizi once tampon yonetimlere sonra da ayri bir devlet kurularak parcalanma surecine dogru hizla surukleyecektir.

Bu durdurulmaz ise, Turkiye, 192 'nin Sevr haritasinda yer alan bir Ermeni-Kurt devletiyle yani Anadolu nun Asya ile baginin kesilmesini amaclayan bir tabloyla karsi karsiya kalacaktir.

PKK ile ittifak kurdugu artik ekranlardan bile gorunen AKP siyaseti bu yola dogru ulkemizi hizla suruklemektedir.

Sizlere anlattigimiz iki surece ve buna bagli gelismelere bakildiginda bu AKP nin Bizans siyasetiyle at basi gitmekte oldugu acikca gorulmektedir.

Yani, kaynak yonetimini yabanciya devretmek ve Dogu da tampon yonetimle Asya dan Turk milletini koparmaya goturecek eylemler icinde olmak surecleri.

Bunlara Anayasa mizdan Turk, Ataturk ve Turk Milleti kavram ve degerlerinin cikartilmasi yani yok edilmesi cabalarini, ozel okullar eliyle ozune yabancilastirilmaya calisilan cocuklarimizi ve Heybeliada Ruhban Okulu nun acilmasi gayretlerini de eklediginize tablo gozler onune serilecektir.

Bu bizi nereye goturur?

Eger bu siyasete mudahale edilmezse, durdurulmazsa ve de degistirilmezse Turkiye baslangic olarak serbest bolgeye donusturulmektedir; cok kimlikli aslinda kimligi olmayan, cok tarihli ama ozunde tarihi olmayan, cok dinli aslinda oz inancini kaybetmis, parayi verenin Anadolu da her kaynagi, insan, ekonomik, tarimsal vs.

yonetebildigi serbest bir ulkeye donusturulmektedir.

Boyle bir serbest bolgede fakirligimizden dolayi sermaye gucu bizde olmayacagi icin, her seyin yonetimi Bizans denilen Hacli yabancilarin eline gecmis olacaktir.

Turkiye bu siyasetle oyle bir noktaya suruklenecektir ki, -Ne Mutlu Turk um!- diyenlerin tipki Anadolu daki Turk tarih ve medeniyeti gibi yasama sansi da kalmayacaktir.

Turk un olmayacagi bir Anadolu da artik herkes hangi bayragin dalgalanacagini bekleyecektir -ki bu da Bizans tan baskasi olmayacaktir-.

Bunu soyleyen biz degil Turk ve dunya tarihidir.

Karar sizindir.

Erdal Sarizeybek

ILK KURSUN 23 Mayis 2013

Kaynak: Yuzlesme, Pozitif Yayinlari, 2013.

http://www.ilk-kursun.com/haber/146693

a45UyF587661-201305251056-15
^^^^^ - vvvvv


--
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Quo fata ferunt
Kader nereye gotururse

Latin Atasozu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder