27 Temmuz 2013 Cumartesi

15-Balyoz’daki sahte deliller

Gerçeğe sadakat ve adalet duygusu olan bir kişi, bir kurum, bir devlet, bir mahkemede bunlar önem taşır.
Ama göreceksini, ben aha buraya yazıyorum.
Bütün bu savunmalar boşuna.
Mahkeme o zanlıları oraya tıkan güç ne istiyorsa onu yapacaktır?
Yargıtay da o zanlıları oraya tıkan güç ne istiyorsa o yönde karar verecektir?
Tek umut, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bir de zaman içinde devran döner mi düşüncesidir.

Azgın bir azınlık, bir cemaat, demokratik seçimlerle değil, türlü türlü entrikayla devlet mekanizmasına sızmış, devletin bütün kurumlarını ele geçirmiştir.
Gerçekte toplumun pek azını oluşturdukları(azami %5) halde toplumun tamamını yönetecek, etkileyecek bir güce ulaşmıştır.
Yeni bir tür darbedir, bu.
Demokrasiyle falan da alakası yoktur.
Savunulacak tarafı da yoktur.

Oraj POYRAZ

Balyoz'daki sahte deliller

Bir haftadır süren Balyoz davasının temyiz duruşmalarında sanık avaukatları sahte delilleri açıkladı.

Yargıtay'da bir haftadır devam eden 361 sanıklı Balyoz davasında, dijital deliller tartışma konusu oldu. Sanık Avukatları çok sayıda delilin ''Sahte olduğunu'' 2 bin ayrı konuda ise, çelişki bulunduğunu ileri sürdüler.

Adli tatilde de devam edecek olan davada sanık Avukatları, Balyoz Planı ve dijital belgelerde, hem ''Sahte delil'' hem de zaman, mekân, kişi çelişkisi tespit ettiklerini savundular. Avukatların ''Sahte olduğunu'' ileri sürdükleri delil konuları şöyle:

YAZI FONTU:
2003 tarihli dijital belgeler, darbe planları ve Balyoz Harekât Planı dokümanı yazılırken calibri fontu kullanıldı. Ancak bu font, Microsoft tarafından 2007'de piyasaya sürüldü.

EZAN SESİ:
Seminer 1. Orduda ve ses geçirmeyen odada yapıldı. Buna rağmen ses kayıtları olan 2'nci kasette ezan sesi duyuluyor. Mahkeme başkanı da ezan sesini duyarak tutanağa geçirdi.

EYÜP CAMİİ:
Sanıklarca hazırlandığı öne sürülen Eyüp Cami gözlem raporunda, caminin 3 adet girişi olduğu belirtiliyor. Ancak yapılan incelemede caminin iki giriş kapısı olduğu belirlendi.

ALANYA GEMİSİ:
Balyoz belgelerine göre 2003'teki darbe planında TCG Alanya isimli gemiye de görev verildi. Ancak bu gemi 2005 yılında inşa edilerek denize indirildi.

MOBESE KAYDI:
Plana göre bombalanacağı öne sürülen Fatih Camisi'ne ilişkin keşif raporunda MOBESE kayıtlarından söz ediliyor. Ancak 2003 yılında MOBESE sistemi olmadığı saptandı.

TRT GÖRÜNTÜSÜ:
Sanıklardan Albay Ali Türkşen suç tarihinde TRT'nin hazırladığı bir belgesel çekimindeydi. TRT arşivinden de Türkşen'in görüntüleri, tarih ve saati yazılı biçimde bulundu.

ALBAY YOK:
Darbe planında görevlendirilecek kişiler arasında Albay Fahri Ekşioğlu adlı bir denizcinin de adı geçiyor. Ancak Deniz Kuvvetlerinde bu isimde personel olmadığı belirlendi.

UMUT İSMİ:
2003'deki darbe planında adı geçen Umut Ahmet Tarakçı adlı kişi, Umut adını mahkeme kararı ile 2009'da aldı.

HASTANE VE FİRMA ADI:
2003'deki belgelerde geçen Medical Park Sultan Gazi Hastanesi, 2008'de bu isim ile açıldı. Belgelerdeki Yeni Recordati firması da 2009'da kuruldu.

ŞEHİT SAYISI:
2003'deki Balyoz planında 'Artan şehit cenazeleri ve öğrenci olaylarından' bahsedildi. Ancak 2001-2009 yıllarında şehit sayısı azaldı.

11 NO'LU CD:
11 nolu CD'nin yazdırıldığı kaynak bilgisayar bulunamadı ancak bu CD'nin TSK'nın kullandığı bilgisayarlardan olmadığı kanıtlandı.

EGAYDAAK:
'Egaydaak' ifadesi ilk kez Kardk krizi sonrası Genelkurmay'a yazılan 15 Mayıs 2003 tarihli belgede geçti. Ancak bu ifade, 10 Ocak 2003 tarihli Balyoz planında da var.

UÇUŞ SAYISI:
Balyoz planında Ege'deki uçuşlarda artış olduğu belirtiliyor. Ancak suç tarihlerini kapsayan dönemde 5 bin 136 uçuş yapıldı. Uçuş miktarı artmadı, azaldı.

AVM'LER YOK:
Darbe planında Balıkesir ve Bandırma'daki büyük AVM'lerin isimleri de yer aldı. Ancak bu AVM'lerin 2010 ve 2011'de açıldığı belirlendi.

SOKAK İSİMLERİ:
2003'deki belgelerde adı geçen 10 sokak ve cadde isminin, 2007 yılında bu isimleri almış oldukları İstanbul Büyükşehir Belediyesi raporu ile belgelendi.

POLİSİN ADI:
Gölcük'te bulunan ve 2003'de hazırlandığı iddia edilen Balyoz belgesinde, son kaydedici olarak bir polisin adı var. Avukatlar, dijital verilere polisin müdahale ettiğini savunuyor.

SÖZCÜ

a45UyF587661-201307270948-15
^^^^^ - vvvvv


--

zaryop:jaro

Dusman isterseniz dostlarinizi gecmeye calisiniz.
Dost isterseniz , birakin , dostlariniz sizi gecsin.

La rochefoucauld
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder