30 Temmuz 2013 Salı

15-Re: [SiyasetMeydani] Silivri'ye Bastille Baskini hazirligi

Tam tersine bu türden haberler hükumetin Silivride bir katliam hazırlığı yaptığına işarettir.
Bir General Sisi tarzı katliam
Şimdiden yapacaklarının altyapısını hazırlıyorlar derim ben....

Bülent Arınç da istihbarattan bahsediyor.
Daha başka AKP'liler de.
Aslında Cemaat yayın organları da aynı şekilde Silivri'de 5 Ağustos'da yapılacak mitingi şimdiden suçlu ilan etmenin haberlerini yayıyorlar.

Bekleyelim görelim, kimler neye niyet etmiş, ne olmuş.
Zaman en iyi miyardır.
Tarihe geçerler.
Bir dönüm noktası olur.

Oraj POYRAZ

On 30.07.2013 12:28, Yuksel YILDIRIM wrote:



asagidaki habere istinaden..

istanbul/istinye amerikan konsoloslugunun maddi ve manevi katkilariyla..

tgb baskani bilmemne cengiz denen hiyartonun da aralarinda oldugu grup, hangi amerikali yetkililer ile gorustuler, neler konustular??

detaylar yakinda medyada..


bekleyelim, gorelim..


/////
Silivri'ye Bastille Baskini hazirligi

Turkiye'de Gezi Parki ayaklanmasi ile baslayan kalkisma surecinde ikinci ve en kritik asamaya Silivri'de Ergenekon davasinin karar durusmasinin gorulecegi 5 Agustos tarihinde gecilecegi ve Silivri'nin Fransiz Ihtilali'ni baslatan Bastille Hapishanesi Baskini'na benzer bir kalkismaya sahne olacagi ifade ediliyor.

YaklasIk bir aydir Ergenekon Davasi'nin karar durusmasinin gorusulecegi 5 Agustos'ta Silivri'de toplanma cagrisi yapan gezi ayaklanmasi organizatoru bazi siyasi partiler, STK'lar ve illegal orgutlerin, o gun mahkeme salonunu basmayi ve ayaklanma cikarmayi planladigi istihbarat birimlerince belirlendi.

Turkiye'de son yuzyilin en onemli davasi olan ve derin devleti ve ceteleri cokerten Ergenekon Davasi'nin en kritik celsesi olan karar durusmasinin gorulecegi 5 Agustos'ta Silivri'nin bir ayaklanma merkezine donusturulecegi ifade ediliyor.

ILHAMLARI BASTILLE'DEN
5 Agustos'ta ayaklanma cagrisi yapan cevrelerin ilhamlarini Fransiz Ihtilali'ni tetikleyen ve baslatan Bastille Hapishanesi Ayaklanmasi'ndan aldiklari ifade ediliyor. Fransiz Ihtilali'nin sembolik olaylarindan bir olan ve neticede Fransa'daki rejimi deviren olaylara evrilen Bastille Hapishanesi Baskini'nda ellerinde tufek, tirpan ve kurek gibi aletlerle binlerce Fransiz vatandasi hapishane olarak kullanilan Bastille'yi basmis ve icerideki mahkumlari ozgurluge kavusturmuslardi. Eylemin yapilis amaci o zaman Kraliyet tarafindan hapsedilen dusunce suclularini kurtarmakti.

SILIVRI'DEN BASTILLE CIKAR MI?
Silivri Cezaevi'ni de dusunce suclularinin mahkum edildigi Bastille Hapishanesi'ne benzeten illegal cevreler benzer bir ayaklanmayi Silivri'de cikartip, mahkeme salonunu basarak Turkiye'de de benzer bir ihtlilal ortami olusturmayi planliyor.

TUTSAKLIGA SON CAGRISI
Daha once aralarinda Isci Partisi, CHP, ADD, TGB ve Vardiya Bizde Platformu gibi siyasi parti ve STK'larin bulundugu gruplarin, bir takim illegal orgutlerle birleserek Silivri'de 5 Agustos gununu 'Tutsakliga Son' sloganiyla bir 'Ozgurluk bulusmasina' donusturecegi cagrilari sosyal medyada yapiliyordu.

TURKIYE AKP'DEN KURTULMAK ZORUNDA
Konu ile ilgili son olarak dun Ulusal Kanal'da bir araya gelen Isci Partisi Genel Baskan Vekili Hasan Basri Ozbey ve Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskan Yardimcisi Bulent Tezcan, 5 Agustos cagrisini yineledi. Ulusal Kanal'daki bu programda Ergenekon Mahkemesi'nin millet adina karar veremeyecegi ifade edilirken, Turkiye'nin AKP'den kurtulmak zorunda oldugu yonunde de mesajlar verildi. Programda 5 Agustos'ta demokrasiye ve Cumhuriyete sahip cikmak isteyen herkes Silivri'ye davet edildi.

GUVENLIK BIRIMLERI TEYAKKUZDA
Ote yandan 5 Agustos ile ilgili guvenlik tedbirlerinin konusuldugu onemli bir zirve gerceklestirildi. Icisleri Bakani Muammer Guler Istanbul'da ilin guvenlik ve istihbarat burokrasisini topladi. Ataturk Havalimani VIP Toplanti Salonu'nda gerceklestirilen zirveye Istanbul Valisi Huseyin Avni Mutlu, MIT Bolge Baskani Aydin Demir, Istanbul Emniyet Muduru Huseyin Capkin ve Il Jandarma Alay Komutani Kurmay Albay Mehmet Artar katildi. Ergenekon davasinda kararin aciklanacagi 5 Agustos yaklasirken guvenlik onlemleri ile ilgili Istanbul Emniyet Mudurlugu, MIT Istanbul Bolge Baskanligi ve Il Jandarma Alay Komutanligi ekiplerinin bir komisyon olusturdugu ve rapor dogrultusunda guvenlik onlemleri belirlendigi ifade ediliyor. Bu raporda silahli provokasyon duzenlenme ihtimaline karsi yuzlerce sivil jandarma ve polisin gorev alacagi belirtildi. Ayrica 5 Agustos'ta halkin tahrik edilerek mahkeme salonunun basilmasi yonunde propaganda yapildigi da raporda yer aldi. Rapora gore Gezi Parki'ndaki gibi Silivri'ye kamp kurmayi planlayan eylemcilerin, durusma gunu ise mahkeme salonunu basmayi planladiklari belirlendi.

KAYNAK: ROTAHABER




--

zaryop:jaro

Non schola, sed vita discimus
Okul icin degil, hayat icin ogreniyoruz.

Latin Atasozu
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder