24 Temmuz 2013 Çarşamba

15-"Kul hakkı yemek" değil de nedir bu?


AK Gençliğe AK kıyak!

23 Temmuz 2013, 12:21

"Kul hakkı yemek" değil de nedir bu?

Devlet dairelerinde ve üniversitelerde AKP'li gençlere en kıyak kadrolar veriliyor.
İddialara göre; hiçbir vasfı olmayan bazı AKP Gençlik Kolları başkanları ve üyeleri en kıyak yerlere atanırken, başkanların yeğenleri ve yakın akrabaları da unutulmadı.
Söz konusu İddiaları MHP ve CHP milletvekilleri Meclis'e taşıdı.

Sözleşmeli personelin kadroya alınmasının önünü açan yasa kabul edildi ve yürürlüğe girdi.
Konya ve Karaman'da kadroya alanların neredeyse tamamı ya yakın akrabalardan ya da AKP Gençlik Kolları üyelerinden oluşuyor.
İşte isim isim o iddialar.

KOSKİ başka olmak üzere birçok resmi kurumdaki sözleşmeli personel de kadro aldı.
Kadro alan sözleşmeli personelin birçoğunun AKP İl Başkanı Ahmet Sorgun, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in yeğen ve akrabalarından oluştuğu iddia ediliyor.
Sadece bu iki isim değil.
Karatay Belediye Başkan yardımcısının oğlu ve birçok daire başkanının yeğeni ve çocuklarının da kadro alanlar arasında yer aldığı iddialar arasında.
İddialar sadece bununla da sınırlı değil.
Vatandaşlar, 30 Haziran öncesi sözleşme yapanları kapsayan kadro çalışmalarına bazı siyasilerin birkaç gün öncesinden yeğenlerine sözleşme imzalattığını iddia etti.

AKP'Lİ GENÇLERE KIYAK YERLER

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Muammer Güler'e yönelttiği soru önergesiyle Konya Su ve Kanalizasyon İşleri'ndeki (KOSKİ) bazı üst düzey yetkililer, bazı belediye ve AKP'li yetkililerin oğullarının, akraba ve eş dostlarının Torba Kanunu'yla birlikte kadroya alınması için şekli ve göstermelik sözleşmeler yapıldığını ileri sürmüş ve Bakan Güler'den de bu duruma bir açıklık getirilmesini istemişti.

'TABLO DAHA VAHİM'

Ancak ortaya çıkan tablo Kart'ın Meclis'e taşıdığının daha da ötesinde.
İddialara göre; AKP Gençlik Kolları'ndan ciddi şekilde işe alım var.
AKP iktidarı döneminde de kadrolaşmalar, adam kayırmalar bitmedi.
Aksine yandaşların kadrolaşması geçmiş dönemlere oranla daha fazla arttı.

YEĞEN VE AKRABALARA KIYAK MI?

Sözcü'de yer alan habere göre; Son olarak Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, kadro iddialarını Meclis gündemine taşıdı.
İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından yazılı olarak cevaplandırılması amacıyla soru önergesi veren Milletvekili Mustafa Kalaycı, şunları kaydetti: "TBMM'nde kabul edilen Torba Kanunla, 25/6/2013 tarihi itibarıyla çalışmakta olan sözleşmeli personelin memur kadrolarına atanmaları öngörülmüştür.
Bu Kanunun TBMM görüşme sürecinde, bazı mahalli idarelerce akraba, eş, dost ve yandaşların 25/6/2013 tarihi öncesi itibariyle sözleşmeli personel olarak atandığı haberleri basın ve yayın kuruluşlarına yansımıştır.
Örneğin; bu süreçte Konya Büyükşehir Belediyesi ve KOSKİ bünyesinde 6 kişi AKP İl Başkanının, 1 kişi Konya Büyükşehir Belediye Başkanının, 9 kişi de belediye ve KOSKİ yöneticilerinin çocukları, yeğenleri ve akrabaları olduğu iddiaları basında yer almıştır."

Milletvekili Kalaycı, Güler'e şu soruları yöneltti: "Konya Büyükşehir Belediyesi ile bağlı kuruluş, iştirak ve birliklerinde 2013 yılı Haziran ayında kaç sözleşmeli personel işe alınmıştır ve 25/6/2013 tarihi itibariyle çalışmakta olan sözleşmeli personel sayısı kaçtır?
Milyonlarca gencimiz KPSS sınavında ter döküp, memurluğa girebilmek için sıra beklerken; kendi çocuklarını, yeğenlerini, akrabalarını kolayca memur yapan fırsat düşkünleri, kul hakkı yiyen haramzadeler olduğu doğru mudur?
Basında yer alan iddialarla ilgili hangi işlemler yapılmıştır?
İnceleme ya da soruşturma açılmış mıdır?"

İŞTE SORU ÖNERGELERİNDE İSMİ GEÇEN O ATAMALAR

Karaman'da bir hastanede görev yapan AKP Karaman Gençlik Kolları Başkanı Selçuk A.
'nın yüksek okul mezunu olmasına ve hiçbir tecrübesi olmamasına rağmen belediyenin halkla ilişkiler müdürlüğü görevine atandığı ortaya çıktı.

CAMİDEN TWEET AT KADROYU KAP!

AKP Karaman Gençlik Kolları Başkanı A.'nın sosyal paylaşım siteleri üzerinden partili arkadaşlarıyla 'camideyiz' 'Allah kabul etsin' gibi paylaşım yapması da dikkat çekti.

AÇIK ÖĞRETİM MEZUNU AK GENÇLİĞE ÜNİVERSİTENİN ÖZEL KALEMLİĞİ

AKP Konya merkez Selçuklu Gençlik Kolları Başkanı Rafet B.'nin de Açık Öğretim Fakültesi mezunu olmasına rağmen Necmettin Erbakan Üniversitesi'nde özel kalemlik görevinde kadro aldığı öğrenildi.

YANDAŞ GAZETECİ DE UNUTULMADI

Konya'da yandaş bir gazetenin bölge temsilciliğini de yapan AKP Konya Gençlik Kolları Başkanı Ahmet İ.'nin de siyasilerle olan yakınlığını ve gençlik kolları makamını kullanarak, işlerini her geçen gün büyüttüğü iddia ediliyor.
Ahmet İ.fotoğrafta Başbakan Erdoğan'a bir ziyaretinde parti gençlik kolları adına yağlı boya tablo hediye ederken görülüyor.

TİRAJI DA YÜKSELSİN

Kentte konuşulan vahim iddialara göre; Konya Büyükşehir Belediyesi ve bazı merkez ilçe belediyeleri; Türkiye satışı ortalaması 100 bin olan söz konusu yandaş gazeteden günde 2 bin adetten fazla alıyor.

a45UyF587661-201307241344-15
^^^^^ - vvvvv


--

zaryop:jaro

facta non verba
* * *
ise bak lafa bakma
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder