30 Temmuz 2013 Salı

15-Başbakan’a Yargıçlar Sendikası’ndan uyarı

Başbakan'a Yargıçlar Sendikası'ndan uyarı

Yargıçlar Sendikası, Başbakan Tayyip Erdoğan'a mektup yazarak, "İktidarınız yenilendikçe, halkınıza daha yüksekten ve uzaktan bakmaya, sanki bizler sizin kullarınızmış gibi düşünmeye ve davranmaya başladınız.
Bardağı taşıran damlalardan birinin, Gezi Parkı'nda kesilen ağaçlar olmasına çok şaşırmamak gerekir"
dedi.
Sendika, Ankara ve İstanbul il yöneticileri hakkında da suç duyurusunda bulundu.

Hukuk devleti kalmadı

Gezi Parkı'nın yeniden düzenlenmesi projesinin gerçekleşmesi yolunda gösterilen ısrar ve çabaların, dünyada örneği görülmedik toplantı ve gösterilerle protesto edildiğinin belirtildiği mektupta, "Bu toplantı ve gösterilere, toplumun barışçıl ve bugüne kadar tepkisiz kalmış kesimlerinin de yoğun ilgi ve duyarlılık göstermesi, başta siz olmak üzere hepimizi düşündürmelidir.
'İdeolojik, marjinal olmak'gibi sığ söylemlerle, kendinizden farklı düşünenleri ötekileştirip susturmaya çalıştınız.
'Sonunda yine de bizim dediğimiz olacak'diyerek yargıyı, hukuk devletini hiçe saydınız"
denildi.

Maksatlı, tek yanlı ağır vergi cezalarıyla özgürlükçü, çok sesli basının sesini çıkartılamaz hale getirildiğinin belirtildiği mektupta, "İktidarınızın, bakanlıklarınızın, belediyelerinizin arzu ve taleplerine aykırı pek az yargı kararı çıkmasına rağmen, Taksim Gezi Parkı'yla ilgili 'yürütmeyi durdurma' kararında olduğu gibi aleyhte çıkan tek tük mahkeme kararını bile sindiremeyip 'maksatlı' buldunuzu beyan ettiniz" ifadelerine yer verildi.

Yargıçlar Sendikası, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve İstanbul İl Emniyet Mütürü Hüseyin Çapkın hakkında da suç duyurusunda bulundu.
Sendika, görevde yetkiyi kötüye kullanma, yaralama, kişi özgürlüğünü ihlal ve soruşturma sırasında ortaya çıkacak diğer suçların cezasız kalmaması için, Ankara Valisi Alaattin Yüksel ve Ankaral İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile söylem ve beyanları nedeniyle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kanıtlar toplanıyor

Yargıçlar Sendikası'nın mektubunda, "Olayla ilgili tüm kanıt ve kayıtların, ilgili medya kuruluşlarından da toplanmasını, ihbarın bir tarafını kolluğun oluşturması ve suçlamanın niteliği gözetilerek, soruşturmanın bütünüyle Başsavcılık eliyle ve de yeterli sayıda Cumhuriyet savcısı görevlendirilerek bizzat yürütülmesini talep ediyoruz" denildi.

--

zaryop:jaro

Dilinizi daima iyi kullaniniz.

Hz.Ali
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com

Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder