1 Ekim 2013 Salı

10-Cüneyt Arcayürek: Demokrasi Maketi!..


Cüneyt Arcayürek: Demokrasi Maketi!..

01 Ekim 2013

 Farklı dine inananlar, değişik mezhepte olanlar, Sünni ile Alevi arasında ayrım yapmadığını hemen her konuşmasında yineleyen RTE'nin bu söylemine inanmak ne mümkün?

Örnekler giderek çoğalıyor.

Türk, Kürt, Çerkez, Arap da…
Müslüman, Katolik, Yahudi de yaradanın kulları değil mi?..

Durmadan bunu söyleyerek ne çare saftirik insanlarımızı, inançları ne olursa olsun insanlar arasında ayrım gözetmediğine; hatta o denli hümanist ki, ölçüsüz kadirbilir, değerbilir bir siyaset adamı olduğuna inandırdı.

Sözüm ona değişik inançlı, inançsız herkes, hepsi; RTE'nin ayrımsız kardeşi, kardeşleri!

Yalnız Başbakan'ın değil, evrensel insanlık üzerine açıklamalar yapan katıksız AKP'li Cumhurbaşkanı da, bilumum bakanları, bağlı olan bürokratları, milletvekilleri de aynı kafada!

***

Tuncel Kurtiz'in toplumda derin üzüntüyle karşılanan ölümünden sonra tepeden tırnağa AKP yöneticilerinden bir başsağlığı mesajı duyulmamasının asıl nedeni; ünlü aktörün yalnız solcu olması değil, yanı sıra asıl neden Alevi olması.

Alevileri ayırt etmediği, yüzyıllardır süregelen haksızlıkları sona erdireceği gibi martavallar söyleyen AKP iktidarının; mezheplerine, dinlerine bakarak insanlar arasında ayrım gözetmediğine hâlâ inananlar var bu ülkede.

***

Son yolculuğuna uğurladığımız, gençlik yıllarınızdan bu yana son günlere kadar 60 yıldır kesintisiz süren bir dostumuz Turgut Özakman'ın ölümünden sonra da AKP'nin ikiyüzlü toplumsal siyaset anlayışına bir kez daha tanık olduk.

Ölüm haberi alındığından bu yana bütün insanların gönlünde taht kuran Özakman'a, medya bugüne dek hiçbir yazara göstermediği sevgiyi saygıyı sergiler, unutulmaz eserlerinin hedefini, anlamını yinelerken…


Cumhurbaşkanı'ndan, Başbakan'dan ve hatta Türk askerinin Çanakkale'den Ulusal Kurtuluş Savaşı'na kadar her savaştaki yüceliğini inanılmaz güzellikle vurgulayan Özakman'a TSK de tek satır bir mesaj yayımlamadı.

***

AKP'nin A'dan Z'ye Özakman'ın ölümünü adeta duymazlıktan gelmesindeki nedenler neydi acaba?

Karşıdevrimi yaşayan, uygulayan simge ismi RTE'nin, 1923 Cumhuriyeti'ni, önderlerini silme çabalarına, uygulamalarına ters düşen bir yazar ve ne yazık ki yitirdiğimiz, yeri doldurulamayacak değerde bir Türk aydını idi Özakman…

Özakman hiçbir zaman siyasal tartışmalara katılmadı.

Cumhuriyeti, bugün Atatürk'ü ve devrimlerini karalama girişimlerinin beş paralık değeri olmadığını, her satırı belgeye, gerçek bilgiye dayanan kitaplarında anlattı, savundu.

13 milyonluk, yoksul bir ülkenin kısa zamanda, bugün RTE'nin inkârcı bütün çabalarına karşın on beş yıl gibi kısa sürede çağdaş bir ülkeye dönüşmesindeki mucizeyi, bitmiş tükenmiş bir orduya can vererek çılgın Türkler mucizesini anlatan kitapları gerekenlere gerekli dersi verdi tabii anladılarsa…

Bütünüyle Atatürkçü, Atatürk'ü, devrimlerini en iyi, doğru anlatan yazardı ve…

"sahte tarihçilere inanılmaması gerektiğini" sürekli savundu…

Bu iktidarın bütün kadrolarından, karşıdevrim ustalarından; bu karakter yapısındaki Özakman gibi devrimci bir yazara bir başsağlığı mesajı beklemek bile zaten abesle iştigal değil midir?

***

Türkiye'de AKP iktidarının inançları farklı insanlar arasında ayrım yaptığını belgeleyen örnek olaylar yoğunlaşırken…


Başbakan üç aydır gizli kapaklı toplantılarda hazırladıkları demokrasi paketini dün açıklamadan önce:

"Paket, Türkiye'ye sınıf atlatacak!
..Prangalardan, zincirlerden kurtulacağız!"
diye meydan meydan bağırdı.

Belki söylemeyi vakitsiz buldu.
Belki de ona da sıra gelecek diye düşündü.
Türkiye'ye bir yüzyıl atlatıyoruz diyemedi ve…

RTE'nin Kürt paketi, açılım paketi ve nihayet demokratikleşme adını verdiği paketi, iki muhalefet partisi zaten günlerdir "bu paket demokrasi maketi" diye savunuyor.

Seçimlere doğru halkı oyalamak, aklını çelmek için; Türkiye'ye, sınıf değil, ip atlatmayı öneren bir paket hazırlandığına inanıyor…

Önceki gün paketin "asla Kürt sorununu çözecek içerik ve nitelikte olmadığını" ilan eden BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'a göre RTE, "içi boş bir paket" açıkladı.

***

Karagöz misali, yâr bana eğlence derken..
sahnede paket göründü.

Cumhuriyet


a45UyF587661-201307301451-10

  ^^^^^ - vvvvv

 

zaryop:jaro
Deniz ne kadar dalgali olsa sonunda durulur.

Goethe
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Kurmus oldugum gruba uye olun
Moderasyonsuz, sansursuz ve ozgur bir gruptur:
Ozgur_Gundem-subscribe@yahoogroups.com
Ayrilmak isterseniz de :
Ozgur_Gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup Sayfamız :
http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz.
http://orajpoyraz.blogspot.com/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder