26 Kasım 2015 Perşembe

Mezhepçiliğin hazin vaziyeti

Mezhepçiliğin hazin vaziyeti

26.11.2015 08:30

1- Rus uçağının düşürülmesinin ardından ilk andaki meydan okumalar dün Erdoğan ve Davutoğlu tarafından, "Gerilimi yükseltmek istemiyoruz" ifadeleriyle yer değiştirdi.

2- Açıklanan 64. Hükümet Programı'nda Rusya için "Bölgesel işbirliği bakımından önem taşıyan bir aktör" ifadesi özellikle eklendi.

3- ABD ve diğer NATO ülkeleri AKP'nin hamlesini destekleyip Rusya'ya "Ilımlıları vurma" mesajı verdi ancak Moskova geri adım atmak yerine vites yükseltti.

4- Rus uçakları cihatçıların Kilis karşısındaki ana ikmal kapısı Azez'i vurmaya başladı. Kremlin Sözcüsü Peskov, Rusya'nın Türkiye sınırındaki hava saldırılarına devam edeceğini söyledi.

5- Rusya, Suriye'nin Lazkiye vilayetindeki üssüne S-400 füzeleri yerleştirme kararı aldı. Füzelerin menzili Antalya, Nevşehir ve Mardin'e kadar uzanıyor. Lazkiye açıklarına da savaş gemisi gönderildi.

6- Türkiye'yi sert ifadelerle eleştirmeyi sürdüren Putin, AKP'nin; Türkiye ile Suriye'nin İslamlaşmasını hedefleyen bir politika izlediğini ve cihatçıların desteklenmesinin hoş olmayan

bir ortam yarattığını söyledi.

7- Uçağın düşürülmesini "planlı bir provokasyon" olarak nitelendiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun görüşme talebini reddetti.

8- Bölgenin bir diğer önemli aktörü İran da Rusya'dan yana tavır sergiledi. İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Cezayiri, "Türkiye, Suudi Arabistan ve ABD, teröristlerin güçlenmesi için büyük çaba harcıyor" diye konuştu.

9- AKP'nin "Türkmen katliamı" propagandası da anlatıldığı gibi değil. Türkiye'nin yol vermesiyle Suriye'ye giren Çeçen, Uygur, Fas, Tunus, Libya ve Yemenli cihatçılar bu bölgeyi tutuyor.

10- Rusya'nın Suriye'de Esad karşıtı tüm muhalif güçleri hedef alan operasyonlar düzenlemesine, ABD ve NATO'nun verdiği destekle karşı koymaya çalışan AKP'nin mezhepçi-taşeron siyaseti bir kez daha çıkmaza girdi

http://www.birgun.net/haber-detay/mezhepciligin-hazin-vaziyeti-96106.html


a45UyF587661-151126112858 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/11/26  12:10 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 
--

Dun yaptiginiz sey size hala cok iyi gorunuyorsa ,bugun yeterli degilsiniz demektir.

Earle wilson

Resulullah sav buyurdular ki:
Kim keleri ilk darbede oldururse ona yuz sevap yazilir.
Ikinci vurusta oldururse daha az kazanir.
Ucuncu vurusta ise bundan da az sevap kazanir.

Metin Muslim den alinmadir.
Bazi Tirmizi tertibinde Sayd bolumunde 13.babta.
Muslim, Selam 147 2240
Ebu Davud, Edeb 175, 5263, 5264
Tirmizi, Ahkam 1, 1482
Burada kele denilen hayvan aslinda kertenkeledir.

Benim Tanriya iliskin tutumum bir bilinemezcinin tutumu gibidir.
Yasamin daha iyi hale gelmesi ve yuceltilmesi adina ahlaki ilkelerin temel bir oneme sahip olmasi gerektigine yonelik guclu bir dusuncenin, bir yasa koyucu fikrine ihtiyac gostermedigine, ozellikle odullendirme ve cezalandirma temelinde hareket eden bir yasa koyucuyu fikrine ihtiyac gostermedigine kaniyim.

My position concerning God is that of an agnostic.
I am convinced that a vivid consciousness of the primary importance of moral principles for the betterment and ennoblement of life does not need the idea of a law-giver, especially a law-giver who works on the basis of reward and punishment

Albert Einstein in a letter to M.Berkowitz, October 25, 1950; Einstein Archive 59-215; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p.216.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder