20 Kasım 2015 Cuma

Yavuz Selim Demirağ: Sizi tarih yargılayacak!

Yavuz Selim Demirağ: Sizi tarih yargılayacak!

20 Kas, 2015

Türk ordusuna kurulan kumpasın izlerini önceden tespit ettiği için tutuklanıp 5 yıl 2 ay hapiste tutulan Mustafa Dönmez'in yılan hikâyesine dönüşen duruşmasına bir kez daha tanık oldum. Kumpasçıların "Genelkurmayın Papazı" adını verdiği Ordudonatım Yarbay Mustafa Dönmez, Zir Vadisi'nde 2 gün önce gömülen mühimmat yüzünden ordudan atılmak üzere iken emekliye sevk edilmişti. Kendisi cezaevinde iken gömülen ve 2 gün önceki gazetetelere sarılı mühimmat davasından yıllar sonra aklandı.

Lakin itiraz ederek gerçek suçluların ortaya çıkarılması için davanın yeniden görülmesini talep etti. Ve asıl amacının kumpasçılarla beraber ordu içindeki iş birlikçilerin tespit edilmesi olduğunu belirtti. Israrla bulunduğu iddia edilen mühimmatların duruşmaya getirilerek incelenmesini istedi. Zira Gölbaşı aramalarında İbrahim Şahin'den çıktığı iddia edilenlerle Zir Vadisi'ndekiler aynıydı. Üç ay sonra Poyrazköy'den çıkanlar da aynıydı zaten. Malumunuz Poyrazköy kumpası geçtiğimiz günlerde çöktü ve yıllarca hapis yatan sanıklar için beraat kararı çıktı. Meşhur Ümraniye Davası Yagıtay'da ve büyük ihtimalle beraat çıkacak. Mustafa Dönmez itiraz etmese, bu iş sessiz sedasız kapanıp gidecekti.

Kumpasçıların Emniyet, Jandarma, Adli Tıp, asker ve yargı ayağının deşifre edilmesi için mücadelesini sürdüren Dönmez, dünkü duruşmada bir sürpriz daha yaşadı… Ki bu Ümraniye'de bulunduğu iddia edilen el bombalarının da başına gelmişti. Her duruşmada mahkemeye yazı yazıp "mühimmatların saklanmasında sakınca, tehlike olduğunu belirtip imha edilmesini" talep edenlerin aslında delilleri yok etmek amacı taşıdığını Savcı bile belirtip buna izin verilmemesini istedi. Aynı zamanda Türk ordusunda mühimmatlarla ilgili "bilirkişi" olarak yüzlerce dosyada imzası bulunan Dönmez, bulunduğu iddia edilen el bombalarının gövdesinin Alman malı, ateşleyici mandalının Amerikan menşeli olduğunu, kumpasçıların bu sahtekârlığı bile beceremeyip hata yaptığını ortaya çıkarmıştı. Öte yandan "tehlikeli-patlayabilir" denen el bombalarının depoda 100 yıl bile tutulsa kesinlikle patlamayacağını, yine patlayabilir denen sis kutularının barut olmadığından tehlikeli olamayacağını ortaya koyan Dönmez, delillerin daha önce aynı mahkemede görev yapan Cemil Çelik ve Yaşar Yüce tarafından karartıldığını beyan etti.

Arama görüntülerindeki ses kayıtlarında "Jandarmaya nasıl da kazık attık!" diyen Tamer isimli polisin Zir Vadisi, Gölbaşı ve Poyrazköy'e mühimmatları koyan kişi olduğunu da kanıtladı. Arkasının çorap söküğü gibi gelmesi gerekirken yazışmalar yüzünden aşama kaydedemesine isyan eden Dönmez, sonunda duruşma esnasında çileden çıkarak hâkim heyetine "Sizi tarih yargılayacak!" sözleri ile adeta patladı. Elde görüntüler var, depodaki delillerin yok edilmek istendiği açık.

Söz konusu çetenin ortaya çıkarılmasında gerek AKP hükümeti gerekse binlerce personelinin istikbali mahvolmuş Genelkurmay samimi ise zanlıların ortaya çıkarılıp, yargıya teslim edilmesi an meselesi iken zamana yayılmasının anlamını bir türlü çözemiyorum. Dönmez'e kurulan kumpas bir değil. Onu ordudan uzaklaştırıp, bir daha cezaevinden çıkamadan hapishanede çürütmeye kararlı olan çete, "tehdit, şantaj, ahlaksızlık" gibi düzmece iddia ve yalancı tanıklarla önceden davalar açmış. Aynı kumpasa belirlenen 337 subay daha uğramış. Sonuçta bunların hepsinden beraat etti tabii.

Ancak aleyhinde daha önce karar veren mahkeme üyelerinin, halihazırdaki mahkeme üyeleri olduğunu yeni öğrenen Dönmez, doğal olarak "reddi hâkim" talebinde bulundu. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin ilgili kararlarında böylesi durumlarda hâkimlerin çekilmesi gerektiğini belirten Avukat Şule Nazlıoğlu Erol da "çekilin" talebinde bulundu. Ancak 7 günlük yasal sürenin dolması yüzünden talep reddedildi. İzler o kadar belirgin ki Dönmez, daha önce aleyhinde rapor yazan Adli Tıp uzmanlarının şu anda kumpas yüzünden tutuklu olduğunu hatırlatarak,arama görüntülerinin bulunduğu CD'yi ne Emniyet, ne Jandarma kriminal ne de Adli Tıp ve TÜBİTAK tarafından değil üniversitelerin bilirkişilerince incelenmesini istedi.

Sonuçta heyet "delillerin yok edilme girişimini" anlayarak "yargı devam ederken imha edilemez, kayıtlar bağımsız üniversitelerin bilirkişilerince incelensin" kararı aldı. Ve duruşma her zaman olduğu gibi bir başka mevsime18 Şubat'a bırakıldı. Hazır ipin ucu ele geçmişken hızla harekete geçilerek kumpasçıların yakalanma fırsatı var iken bürokrasi hazretleri yüzünden zamana yayılmasının ardından doğrusu iyi kokular almıyorum. Önümüzdeki günlerde adı geçen kumpasçıların firar ettiklerini öğrenirsek şaşırmayacağım.

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/sizi-tarih-yargilayacak-36351yy.htm


a45UyF587661-151120114715 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/11/20  12:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 
--

Bir devletin basi, sahip oldugu iktidardan; bilgin, ilimden; iyilik sever, yaptigi iyiliklerden; ihtiyar da yasindan oturu saygi gorur.

Hz.Ali

En am-111 ...Allah dilemedikce inanmazlardi...

En am-125 Allah kimi dogru yola goturmek isterse, gonlunu Muslumanligi kabul etmesi icin acar. Kimi de sapiklikta birakmak isterse, onunda gonlunu daraltir ve $ikintili kilar...

Bakara-7 Allah onlarin yureklerini ve kulaklarini muhurlemistir, gozlerinde perde vardir...

Gulsev Eyuboglu Irhan. : INGILIZ KURTCULUGU

1-Sykes-Picot anlasmasi: 16. mayis. 1916 tarihinde, Ingiltere ve Fransa arasinda ortadogunun paylasima dair gizli anlasma.
2-Ingiltere nin Istanbul Yuksek Komiseri Yrd. Amiral Webb; Disisleri Bakani Lord Curzon a 19. agustos 1919 tarihinde gonderdigi raporda Amerika, Trabzon ve Erzurum u icine alan Ermenistan i himaye edecek. Geri kalan dort ilde bir Kurt devleti de, Ingilizlerin himayesine birakiliyor
3-Istanbul Ingiliz Yuksek Komiseri Amiral Carthorp, 9. temmuz. 1919 tarihli Ingiltere Basbakani Lord Curzon a goderdigi rapordan Binbasi Noel, Abdulkadir ve Bedirhanogul lariyla gorustu ve bana Irak Komiserliginden gelen rapor; Seyit Abdulkadir ile yegeni Seyh Taha nin aralari aciktir onlari ancak Bedirhanogullari baristirir.
4-Ingiltere nin 1919 yilinda Istanbul da gorevli Buyukelcilik mustesari Hohler in; Sir E. Tilly e raporundan; Benim sorunum Kurtler, Binbasi Noel Bagdattan buraya geldi. Cok iyi bir asker, guclu ancak diger bakimdan da Kurtlerin lideri olmak istiyor. Kurtler gibi kimse yoktur, onlar cok iyidir diyor. Ermeniler icinse degersiz ve hilebaz olduklari gorusunde. Kurtler hic Ermeni oldurmedi aksine onlari korudular fakat Ermeniler Kurtleri oldurduler diyor. Korkarim ki Binbasi Noel bir Kurt lawrens i olmak istiyor. Mezopotomya simdi bizim olduguna gore: ona bir Kurt devleti kurdurup kuzey daglarini boylece koruyabiliriz. Binbasi Noel bir Kurt lawrens idir. Ancak Kurtlere fazla guvenilmez. Majestelerinin Hukumetinin amaci Turkleri alabildigine zayiflatmak olduguna gore; Kurtleri bu sekilde harekete gecirmek fena plan degildir .
5-1919 yilinda Istanbul Ingiliz Yuksek Komiseri Amiral Sir A. Calthorp dan, Ingiliz Disisleri Bakani Lord Curzon a Binbasi Noel, Kurt sefleriyle gorus birligine variilirsa bundan Majestelerinin Hukumetine buyuk faydalar saglanacagini soyluyor. Sefler Istanbulda Seyit Abdulkadir ve Bedirhan lardir. Suphe uyandirmamak icin Noel den ayri olarak Kurt bolgesine gidecekler. Turk ler; Paris teki Sulh konferansina Kurtlerinde geleceginden korkuyorlar. Kurtler henuz Mustafa Kemal e karsi ayaklanmadi. Ancak Noel bu ayaklanmayi basaracagindan emin.
6-9. aralik 1919 tarihli Istanbul Ingiliz Yuksek Komiseri Amiral Sir F. de Robeck ten, Lord Cuzron a rapor: Mr. Hohler, Kurt meselesi hakkinda Kurt baskani olan Seyit Abkulkadir Pasa(Seyit Abdulkadir, 1. Damat Ferit Pasa hukumetinin Surayi Devlet Reisi yani Danistay Baskani) ile gorustu. Kurtler butun umitlerini Ingilizlere baglamislardir. Bu arada belirteyim Mustafa Kemal gittikce buyuk tehlike olmaya basliyor. Kuvvetler, Kurtleri Mustafa Kemal e karsi kullanmak icin para odemeye hazirdir.
7-26. aralik 1919 tarih 966/633 sayili Ingiliz belgesi; Kurt kabileleri Ingiliz ve Fransiz hakimiyetine alinacak. Kurt bolgesinde hic bir sekilde Turk birakilmayacak. Bir tane Kurt devleti mi yoksa bir cok Kurt devleti mi kurulacagi dusunulecek. Ermenilere ise Amerikan kanaliyla silah saglanacaktir.
8-Fransiz delegasyonundan B. Berthelot Kurdistan yeni bir ogedir. Gelecegi Sykes-Picot anlasmasiyla sekillendi . .
Butun bu belgelere ek olarak, 16. nisan 1920 tarihinde San Remo konferansinda hazirlanan 5. sayili maddenin not ekininin 1. ve 3. maddesi, daha sonra 10. agustos 1920 Serv anlasmasinin 62. ve 64. maddelerine konuldu.

Saygilarimla. .
Gulsev Eyuboglu Irhan. .
NE MUTLU TURKUM DIYENE
31. 05. 2007


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder