25 Kasım 2015 Çarşamba

Yılmaz ÖZDİL : NATO kafa NATO mermer

Yılmaz ÖZDİL : NATO kafa NATO mermer

Nato'ya girdik, İzmir'e Amerikalı yağdı, Çiğli'de inşaat başladı. Toki apartmanı yapar gibi, betonarme iskeleler diktiler. Sayın ahalimiz merak etti, bunlar ne? Salça fabrikası kurucaz, domates kurutucaz dediler. Sayın ahalimiz sevindi. İskeleler bitti, 18'er metre boyunda boru gibi bi şeyler kondurdular. Sayın ahalimiz gene merak etti, bunlar ne? Minare dediler. Evet… Minare dediler.

*

Gel gör ki, bu minarelerden ezan okunmuyordu, etrafı tel örgülerle çevriliydi, kapısında da kurt köpekli Amerikan askerleri nöbet tutuyordu. Sayın ahalimiz bu durumu da pek merak etti, hani bunlar minareydi? Minare yapmaktan vazgeçtik dediler, bunlar İbrahim dediler.

*

İbrahim'lerin kenarında IRBM yazıyordu, intermediate range ballistic missile, orta menzilli balistik füze… Rusları vurmak için getirilmişti, Jüpiter füzeleriydi. Üstüne Türk bayrağı monte ettiler, IRBM'ye Ege şivesiyle İrbaam dediler. Sayın ahalimiz bayrağı görünce rahatladı.

*

İki bin kişiyi, tekrar yazıyorum, iki bin kişiyi ABD'ye götürdüler. NASA'nın Cape Canaveral uzay üssünde eğittiler. Deneme atışı yaptırdılar. Baktılar ki, bizimkiler güzel fırlatıyor, aferin dediler, sırtlarını sıvazladılar. Çiğli'deki minareleri güya Türkiye'nin emrine verdiler. Küçücük bi şartları vardı… Füzelerin anahtarı, Amerikalı subaylarda duracaktı! Minareyi döşeyen, kılıfına uydurmuştu.

*

Tam o günlerde, ABD senato heyeti geldi. Yalaka basınımız, o zaman da yalakaydı. Ticari yardım için geldiler, zengin olucaz manşetleri atıldı. Sayın ahalimiz sevindi. Halbuki, Amerikan halkının vergileri dikkatli harcanıyor mu diye, füzeleri denetlemeye gelmişlerdi.

*

Raporları incelediler, rezalet ortaya çıktı. Sayın ahalimizin, trafik levhası, çöp bidonu gibi hedeflere zevk için ateş etme alışkanlığı olduğunu bilmiyorlardı. Hıyarın biri, Hiroşima'nın 100 katı tahrip gücüne sahip füzeye, mermi sıkmıştı iyi mi! Motora isabet etmişti. Güç bataryası patlamış, kontrol paneli devre dışı kalmıştı. Rusya'ya fırlatacaksın, İtalya'ya gidecek, o hale gelmişti.

*

Derhal önlem aldılar, tel örgülerin çapını genişlettiler. Yaralanmasınlar diye Amerikalı askerleri çekip, füzelerin başına Mehmetçik diktiler. Sayın ahalimiz Mehmetçik'i görünce sevindi.

*

Neyse ki, Küba krizi bitti. Ruslara özellikle göstermek için kabak gibi ortada durmalarına gerek kalmadı, füzeleri uygun yeraltı tesislerine taşıdılar, kamufle ettiler. Sayın ahalimize, söküp ABD'ye götürdük, siz müsterih olun dediler, sayın ahalimiz sevindi.

*

Buraya kadar okuduklarınız, minareler süngü, kubbeler miğfer bölümüydü.

*

Ve dün, Rus uçağını vurduk.

Nato tarihinde, ilk kez bir Rus uçağı düşürülmüş oldu.

*

E böylece, sevinç çığlıkları atan sayın ahalimize müjdeyi vereyim gari…

Camiler kışlamız "müminler asker"e herkes hazır olsun!


a45UyF587661-151125102147 Oraj Poyraz At Neomailbox cimcime@neomailbox.net
2015/11/25  11:00 1  39  undefined undefined add_anadoluhareketi@googlegroups.com

 
--

Ali kilic anlatiyor ( Istiklal Mahkemeleri Savcisidir) :
Meclise geldik bir muezzin geldi muezzin ezan okudu meclis kapisindan iceri girdigimiz zaman Ataturk un onune sirmali elbiseler giyinmis bir imam dikildi Ataturk ne istedigini sordu.
Imam ellerini kaldirarak Dua etmeden girilmez dedi.
Ataturk Bu yurt askerin sungusu ile kurtarildi ve bu meclis onun gayretiyle kuruldu.
Yoksa senin duanla degil.
Cekil oradan dedi.
Ve imami eliyle iterek meclise girdi.

Kemal Ariburnu, Ataturk ten Anekdotlar-Anilar

?Peygamber der ki: Ey Rabbim! Kavmim bu Kur an i busbutun terk ettiler.
(elde tuttuklari halde terk etmek.)

Furkan 30:

Benim goruslerim Spinoza ninkine yakindir: Duzenin, bizim sadece belli bir olcude ve yetersiz bir sekilde kavrayabileyecegimiz mantiksal yalinligina duyulan inanc ve bunun guzelligine duyulan hayranlik.

My views are near those of Spinoza: admiration for the beauty of and belief in the logical simplicity of the order which we can grasp humbly and only imperfectly.

Kaynak: Albert Einstein, 1947; from Banesh Hoffmann, Albert Einstein Creator and Rebel, New York: New American Library, 1972, p.95.
(Bu goruslerinden dolayi Einstein in Panteist oldugu sonucu cikarilabilirse de, bir sonraki gorusunde de agnostiklige yakin oldugunu belirttigini gorecegiz)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder