7 Ekim 2016 Cuma

ABD, Irak’ta sivillere seyreltilmiş uranyum silahları kullanmış

 


ABD, Irak'ta sivillere seyreltilmiş uranyum silahları kullanmış

7 Eki, 2016

 

ABD ordusunun, 2003 yılında Irak'ı işgali sırasında düzenlediği hava saldırılarında sivil hedeflere karşı seyreltilmiş uranyum (DU) silahları kullandığını ortaya koyan belgeler bulundu.

Merkezi Kenya'nın başkenti Nairobi'de bulunan Bütünleşmiş Bölgesel Bilgi Ağı (IRIN), Irak'ın işgaliyle ilgili George Washington Üniversitesi'ne 2013'te verilen ancak bugüne kadar kamuoyu ile paylaşılmayan bilgilerin bulunduğu raporlara ulaştı.

Raporlarda, Irak'ta 2003'te ABD'nin A-10 tarzı jetler kullanarak yaptığı hava saldırılarında bin 116 kez otomobil, kamyon ve askeri pozisyonlar gibi 'yumuşak hedef' olarak tarif edilen noktalara DU silahları kullandığı bildirildi. Bu silahların, yüzde 16.5 binalar, yüzde 35.6 yumuşak hedefler, yüzde 4.2 askerler, yüzde 10.4 toplar ve yüzde 33.2 tanklar hedef alınarak kullanıldığı ifade edildi.

ABD Hava Kuvvetleri'nin 1975'teki yasal önerisinde, DU silahlarının sadece tank ve zırhlı araçlar gibi imhası zor hedeflere karşı kullanılabileceği vurgulanan belgelerde, ABD ordusunun sivillerin ve askerlerin bu silahlarla hedef alınmasını engellemek için sunulan uluslararası yasaları büyük ölçüde ihlal ettiği savunuldu.

'KANSER VE DOĞUMDAN KAYNAKLI ÖZÜRLERE NEDEN OLDU'

DU silahlarının, Irak halkının sağlığını etkilediği, özellikle kanser ve doğumdan kaynaklı özürlere neden olabildiği aktarılan belgelerde, yaşanan sosyal ve siyasal kargaşalardan dolayı konuya ilişkin henüz bir araştırma yapılmadığı kaydedildi.

Raporlarda ayrıca, ABD Çevre Koruma Ajansı referans verilerek, seyreltilmiş uranyumun orijinaline göre daha az radyoaktif etkisi olduğu ancak zehirli kimyasallar içerdiğinden insan vücuduyla teması durumunda sağlık sorunlarına yol açabildiğine işaret edildi.

George Washington Üniversitesi'nin ABD'de Bilgiye Erişim Yasası sayesinde ABD ordusundan Irak'ta yaptığı hava saldırılarının detaylarına ulaştığı ve bu bilgilerin üniversitenin Ulusal Güvenlik Arşivi'nde yer almadığı açıklandı. IRIN'nin ise belgelere, Hollanda merkezli sivil toplum kuruluşu PAX ve Uranyum Silahlarının Yasaklanması Koalisyonu (ICVUW) adlı bir kuruluşları dolayısıyla ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

tr.sputnik

http://www.ilk-kursun.com/haber/278653/abd-irakta-sivillere-seyreltilmis-uranyum-silahlari-kullanmis/ 
a45UyF587661-161007202345 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2016/10/07  20:40 2  65  islamvebilim@googlegroups.com


 

--

Var olmak, algilamaktir.

Berkeley

Fakat dini olmayan musibetler, hakikat noktasinda musibet degildirler.
Bunlarin bir kismi Allah in bir ikazi ve uyarisidir; bir kismi gunahlara kefarettir; hastalik gibi bir kismi ise, Allah in bir iltifatidir, bir temizliktir.

(bk.Buhari, Îman: 39, Muslim, Birr: 52)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

EINSTEIN ve TANRI
Bir kisisel Tanri anlayisi bana oldukca yabancidir ve hatta safca gorunuyor.
Ama kelimenin bildik anlami icinde bir Freethinker da degilim cunku goruyorum ki, bu, esas olarak salt saflik iceren batil inanca karsit olmaktan beslenmiyor.
Hissiyatim, doga yasalari olarak formule etmeye calistigimiz Evrenin derin uyumunu anlamak icin insan zinhinin yetersizliginin bilincine sahip oldugum olcude dinseldir.
The idea of a personal God is quite alien to me and seems even naive.
However, I am also not a Freethinker in the usual sense of the word because I find that this is in the main an attitude nourished exclusively by an opposition against naive superstition.
My feeling is insofar religious as I am imbued with the consciousness of the insuffiency of the human mind to understand deeply the harmony of the Universe which we try to formulate as laws of nature
Kaynak: Albert Einstein in a letter to Beatrice Frohlich, December 17, 1952; Einstein Archive 59-797; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, p.217.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder