17 Ekim 2016 Pazartesi

Türker Ertürk: Uğur Dündar da bizdendir.

 


Türker Ertürk: Uğur Dündar da bizdendir.

15 Temmuz Darbe Girişimi'nden sonra, şehirlerimizin belirgin köşelerine "Biz Milletiz, Türkiye'yi Darbeye Teröre Yedirmeyiz" afişleri asılmış. Amaç; gerçek olmayan, hayali bir algı operasyonu yaratmak. Hatta "Yavuz hırsız ev sahibi bastırır" misali; gerçek suçluların gizlenmesi ve suçun başkalarının üzerine atılması hedeflenmiş.

Milleti; teröre de darbeye de halenülkemizi yöneten, daha doğru bir ifade ile yönettiğini zanneden iktidar yedirmiştir. Tam tamına 14 yıldır ülkemizi idare eden, kural, yasa, Anayasa tanımayan ve sürekli ihlal eden, demokrasiyi istediği durakta inebileceği tramvay olarak gören, hukuka ve etik değerlere saygısı olmayan ve kendisine muhalefet edenlere operasyon yapan iktidar, şu anda ülkemizin içinde bulunduğu durumun baş sorumlusudur.

NE İSTEDİNİZ DE VERMEDİK?

Hangi terör? Eğer PKK ise; AKP iktidara geldiğinde,can kayıpları ikili rakama indirilmiş, lideri yakalanmış, yargılanmış, ömür boyu içeri tıkılmış ve terör, yaşadığımız coğrafya için kabul edilebilir bir eşiğin altına çekilmişti.AKP; bitmiş terörü yalan yanlış ve kökü dışarıda politikalarla azdırdı ve hendeklerle şehirlere indirdi. Ayrıca, iktidarı devraldığında esamisi bile okunmayan IŞİD ve FETÖ terörünü gündemimize soktu.

Hangi darbe? Darbeci Gülen Cemaati'ni hep kolladılar, korudular, yardım ve yataklık yaptılar."Ne istediniz de vermedik!" dediler. Darbecilerin darbe yapabilecek konumlara gelmelerini sağlayan Ergenekon ve Balyoz gibi operasyanları desteklediler;"Bu davaların savcısıyız"dediler ve darbecilere kendi makam araçlarını bile verdiler! Ama şimdi neymiş efendim; teröre ve darbeye yedirmezlermiş. Hadi oradan, aptal mıyız biz!

MİLLET DEĞİL İLLET!

Ayrıca "Millet"in adı ne? Her milletin bir adı olur. Adı olmayan millet; millet değil, illettir. Sizi bilmiyoruz ama; biz Türk Milletiyiz! Fakat ne yazık ki; AKP proje olarak iktidara getirildikten sonra, adım adım adı söylenemeyen, gizlenen ve belirsizleştirilen bir yığın olmaya zorlanıyoruz. Türk Milleti'ni dağıtamaz, bölemez ve parçalayamazsınız ama; illet haline gelen, ayrıştırılan, kamplaştırılan ve kimliksiz bir yığın haline getirilen topluluğu paramparça edersiniz.Bu esasında;Büyük Ortadoğu Projesi'nin (BOP) ülkemiz için planladığı ve "eş başkanlığı" vasıtası ile uygulamaya soktuğu önemli madde başlıklarındandır.

Ümmet ise; çağdışı ve evren dışı bir kimliktir. Bu çağdışı kimlik; bölmek, parçalamak ve sömürmek için, emperyalizm tarafından desteklenmektedir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi;"Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk Milleti denir". Bundan daha çağdaş, hoşgörülü, modern, kucaklayıcı ve ırkçılık peşinde koşmayan başka bir millet tanımı henüz yoktur.

OSMANLI'DAN ÖNCE DE VARDIK!

Yaşadığımız toprakların Türklük geçmişi, çok eskilere dayanır. Daha Osmanlı Devletikurulmadan,Anadolu'ya sıkça gelerek ticaret yapan, koloniler kuran Cenevizli ve VenediklitüccarlarınAnadolu'yu, çizdikleri haritalarda Turchia ve Turkmenia olarak adlandırdıkları bilinmektedir ve bunun 12. Yüzyıla ait belgeleri vardır.

Geçtiğimiz değil, ondan önceki hafta sonunu Bodrum ve Milas bölgesinde geçirdiğimi, bu köşede sizinle paylaşmıştım. Milas'a bağlı Kıyıkışlacık'da bir köy kahvesinde otururken okurum olduğunu, beni takip ettiğini söyleyen ve kendisini Fikri Kaya olarak tanıtan şahıs, davetimiz üzerine eşiyle birlikte masamıza oturdu. Sohbetin başlangıcında kendisininÇatalcalıolduğunu söyleyince, açık tenli ve açık renk gözlü olduğunu da görünce, gayriihtiyari sordum;"Muhacir misiniz, Rumeli'nin, Balkanların neresindensiniz?" diye.

UĞUR DÜNDAR BİZDENDİR

"Hayır, biz Çatalca'nın yerlisiyiz, Osmanlı gelmeden de biz buralarda yaşıyorduk. Biz, Gacal Türküyüz. Ünlü gazeteci Uğur Dündar da bizdendir" dedi. Ne tesadüftür ki, aynı gün Uğur Dündar, programına davet için bu muhabbetten sadece 1 saat önce beni aramıştı.

Fikri Kaya'nın söyledikleri, gerçekten doğruydu. Gacallar, Trakya yerlilerinden kabul edilen bir halktı. Yunanistan ve Bulgaristan dahil,Trakya'nın her yerinde yaşamaktaydılar.

BU AKŞAM İSPİRTOHANEDEYİZ

Osmanlılar, Rumeli'ne geçip yayılmaya başladıklarında, kendileri gibi Türkçe konuşanGacallarla karşılaştılar. Gacallar hakkında çeşitli teoriler olmakla beraber, bunlar tıpkıAnadolu'nun Hristiyan Türkleri Karamanlılar gibi, kuzeyden gelen Uz (Guz, Oğuz), Kuman vePeçenekler'den arta kalan Türklerdi. Gözüpek ve cengaver yaradılışlı buTürkler;OsmanlıBalkanlar'da ve Doğu Avrupa ovalarında yayılırken, akıncı olarak görev yaptılar. Tarihten iyi bildiğiniz Malkoçoğulları,Gacal Türkü idi.

Bu akşam (14 Ekim 2016) 21:00'de,Bakırköy İspirtohane Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek ve Halk TV ekranlarında canlı yayınlanacak "Uğur Dündar ile Halk Arenası"programında, eyyamcılık yapmadan, lafı eğip bükmeden gündemdeki gelişmeleri değerlendireceğim.

Türker Ertürk



 
a45UyF587661-161017154248 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/10/17  22:07 4  58  candostum@googlegroups.com


 


Parva leves capiunt animos.
* * *
Kucuk seyler kucuk ruhlari esir alir.

Latin Atasozu - (Ovid)

Fakat dini olmayan musibetler, hakikat noktasinda musibet degildirler.
Bunlarin bir kismi Allah in bir ikazi ve uyarisidir; bir kismi gunahlara kefarettir; hastalik gibi bir kismi ise, Allah in bir iltifatidir, bir temizliktir.

(bk.Buhari, Îman: 39, Muslim, Birr: 52)
Lutfen bundan sonra Muslumanlardan eza, cefa ceken, basina bir musibet gelenler aglayip, zirlamasin.
Cunku baslarina gelen her turlu olumsuzluk onlarin Allahin sevgili kullarindan oldugunu gosteriyor.
Ben demiyorum, hadisler, ayetler boyle soyluyor.

Dumlupinar Sehitleri

Denizalti Dumlupinar kazasi
Yayildi aleme duyuldu sesi
Canakkale sehitlerin turbesi
Geldi denizalti surada kaldi

Vay anam anam derdime yanam
Catal yurek gerek buna dayana derde dayana

Memleket ugrunda can veren hasta
Vatan sagol demis en son nefeste
Seksen bir kahraman ayni kafeste
Bir yolu cikmadik derede kaldi

Vay anam anam derdime yanam
Catal yurek gerek buna dayana derde dayana

Butun gazeteler hep yazar oldu
Isimler dillerde hep gezer oldu
Her Turk un kalbinde bir mezar oldu
Sanmayin sehitler orada kaldi

Vay anam anam derdime yanam
Catal yurek gerek buna dayana derde dayana

Bu vatan ugruna canini veren
Karismis sulara olmamis goren
Aman deyip Allah ina yalvaran
Ihtiyar babalar nerede kaldi

Vay anam anam derdime yanam
Catal yurek gerek buna dayana derde dayana

Vatan aglar millet aglar yil aglar
Deniz aglar yolcu aglar yol aglar
Veysel aglar sohbet aglar dil aglar
Tarihte bir buyuk yara da kaldi

Vay anam anam derdime yanam
Catal yurek gerek buna dayana derde dayana

A$ik Veysel


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder