18 Ekim 2016 Salı

"Yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır"

 


"Yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır"

Emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Musul'u kurtarma operasyonu hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.


18 Ekim 2016, 09:08

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Albay Hasan Atilla Uğur, Türkiye'nin Amerika'nın emriyle asla hareket etmemesi gerektiğini söyleyerek, "Şu anda onu yapmıyoruz. Hem Kuzey Suriye'de, hem de Kuzey Irak'ta yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır. Mandacılar ile millicilerin

savaşmasıdır" dedi.

Uğur, Mudanya'da 'teröre karşı milli birlik' konferansına katıldı. Konferans öncesinde Musul operasyonu ile alakalı açıklamalarda bulunan Uğur, "Musul operasyonunu Suriye'den ayırmamak lazım. Suriye'deki Fırat Kalkanı harekatında da biz Amerika ile karşı karşıya kaldık. Aslında Irak'ın kuzeyindeki hadiselerde de Amerika ile karşı karşıyayız. Türkiye, Fırat Kalkanı operasyonu yaparak, "masada artık ben de varım" dedi.

Musul hadisesinde Irak devleti bir açıklama yaptı. 2 senedir bizim Başika'da bulunan tugayımız oradaki insanları teröre karşı eğitiyordu. Ayrıca bizim Musul olarak olaya bakmamız gerekir. Telafer'de soydaşlarımız var. Ayrıca FETÖ ilişkili PKK da Kandil'de. Musul operasyonuna bizi dahil etmemelerinin çok büyük anlamı yok. Cumhurbaşkanı ve Başbakan "B ve C planlarımız var" dediler. Olası biçimde Musul'un içerisine Irak güçleri değil daha sonra peşmergeler, PYD'liler girerse oradaki Türkmen kardeşlerimiz Türkiye'den yardım isteyecek. Bu yardımda uluslararası anlaşmalar gereğince Türk ordusunun orada harekat yapmasına meşru zemin hazırlayacaktır. Ben şu anda Musul'a girip orada kalmanın bizim için bataklık olacağını düşünüyorum. Ama ileride Musul'da yapı değiştikten sonra nasıl bir yapı oluşturulacak, orada Kürt kökenli Kürdistan'ın hazırlıkları mı yapılacak, yoksa daha değişik bir şey mi yapılacak ? 1926 Ankara anlaşmasına göre "Irak'ın toprak bütünlüğü bizim için geçerlidir" diyoruz. Irak'ın toprak bütünlüğü geçerli olmayacaksa kuzeyinde defakto olarak PKK ve PYD'yi de içerisine alan bir Kürdistan oluşmasına asla izin vermeyiz. Bu Irak ve İran'ın da menfaatlerine aykırıdır. Onun için ben Musul operasyonundaki şu an içindeki gelişmeyi her şey oldu, bitti olarak bakmıyorum. Elbette bu IŞİD'in temizlenmesi adına yapılacaktır. Ama 63 ülke "ben koalisyonum orada varım" diyorsa, Türkiye hepsinden fazla Musul, Telafer ve Kandil'de söz sahibi olmadır. Ciddi bir şekilde takip edelim, hazırlıklarımızı yapalım. B ve C planlarımızı da saklı tutalım" diye konuştu.

"Yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır"

Türkiye'nin Başika'daki birliğini asla geri çekmemesi gerektiğini vurgulayan Uğur, "Amerika'nın emriyle asla hareket etmemeliyiz. Şu anda onu yapmıyoruz. Aslında yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır. Hem Kuzey Suriye'de, hem de Kuzey Irak'ta yaşanan Türk-Amerikan savaşıdır. Mandacılar ile millicilerin savaşmasıdır. Dün akşamDışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet Irak'a gönderildi. Irak'taki Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle çeşitli görüşmeler yapacaklar. Bu bizim için doğru hareket tarzıdır. Suriye ile Irakla, İran'la yapılacak bölgesel ittifaklar bizim masalarda yapılacak anlaşmalarda söz sahibi olmamızı gerektirecektir. Mustafa Kemal Atatürk, mantığı ile bu işe bakmak lazım. Onun zamanındaki gibi bölgesel ittifaklarla hareket edilirse Türkiye büyük kazanımlar sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

http://www.yeniakit.com.tr/haber/yasanan-turk-amerikan-savasidir-224139.html


a45UyF587661-161018113026 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/10/18  13:10 4  58  candostum@googlegroups.com


 


Insanlari yasa ve ceza ile yonetirseniz, onlar bir daha yanlis yapmayacaklar, ancak seref ve utanma duygularina da sahip olmayacaklardir.
Insanlari erdemle ve ahlak kurallari ile yonetirseniz, o zaman onlar hem utanma duygusuna sahip olacaklar, hem de dogruyu yapmaya calisacaklardir.

Konfucyus

Peygamber ve hayati
Islam oncesi peygamberin dini
DUHA 7.sasirmis bulup da yol gostermedi mi?
MUMIN 66.(resulum)!De ki: bana rabbimden apacik deliller gelince, sizin Allah i birakip o taptiklariniza kulluk etmem bana yasaklandi ve bana alemlerin rabbine teslim olmam emredildi.

Babalar ve Cocuklar

Cocuklarin babalarina karsi duyduklari, saygidir daha cok. Duygu dusunce alisverisleriyle beslenen dostluk onlar arasinda kurulamaz; dunyalari cok ayridir cunku, ustelik dogal odevleri de orseler bu dostluk. Babalar butun gizli dusuncelerini cocuklarina acamazlar, yaki$iksiz bir sirdaslik yaratmamak icin; dostlugun bas gorevlerinden biri olan uyarmalar, akil vermeler de cocuklarin babalarina yapabilecekleri seyler degildir. Kimi uluslarda cocuklarin babalari, kiminde de babalarin cocuklari oldurmeleri adetmis, birbirlerine cikarabildikleri zorluklari onlemek icin, dogal olarak birinin varligi otekinin yikimina bagli oldugu icin. Babalarla cocuklar arasindaki dogal baglari hor goren filozoflar da cikmistir Aristippos bunlardan biridir. Kendisinden cikmis olan cocuklarini nasil olup da sevmedigi soylenince tukurmus Aristippos ve demis ki: Bu tukuruk de benden cikti; bitler, kurtlar da cikiyor benden! Plutarkhos un kardesiyle baristirmak istedigi biri de soyle der: Ayni delikten ciktik diye kardesimin buyuk onemi olamaz benim icin... Babayla ogul apayri mizaclarda olabilirler, kardesler de oyle. Oglum olur, akrabam olur, ama belali, kotu, budala herifin biri de olabilir. Hem sonra, yasalarin ve dogal zorunlulugun bize buyurdugu dostluklarda secme ve isteme ozgurlugumuz azaliyor. Oysa bu ozgurluk sevgi ve dostluk kadar bizim diyebilecegimiz baska hicbir sey yaratamaz. Her inanc kendini can pahasina benimsetecek kadar guclu olabiliyor.

Michel de Montaigne : Denemeler


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder