24 Aralık 2017 Pazar

BİTCOİN’NİN BALİNALARI



BİTCOİN'NİN BALİNALARI

24 December 2017

Geçenlerde Bloomberg'de yayınlanan bir makalede yaklaşık olarak 1.000 kişinin Bitcoin'nin %40 'ını kontrol ettiğini iddia ediyordu. Tabi bu belirtilen rakamlar AQR Sermayesi Yönetimi Finasal Piyasalar Araştırma Başkanı. Aaron Brown 'nun açıklamalarına dayanmaktadır.

AutoResizeImage.http://wblogy.com/wp-content/uploads/2017/12/bitcoinin-balinalari.jpg

" Bitcoin'nin Balinaları " olarak anılan bu 1.000 büyük oyuncu piyasada orantısız bir etkiye sahip olabilir. Balinalar alıp sattıklarında tüm pazarı değiştirebilirler. Bu muazzam istikrara sahip olmak doğal olarak balinaları BTC tutan herkese önemli ilgi görür kılar.

Daha fazla endişelenmemiz gereken şey ise bu kişilerin (veya grupların) hepsi bir arada hareket etmeye karar verebilmesiyle bireysel yatırımcılar için sonuç doğuracak bir eylemle vurgulanmaktadır.

Balinalar gerçekten olabilir mi ? Multicoin Capital'daki yönetici ortağı Kyle Samani 'ye göre cevabı " Evet Bence birkaç yüz adam var muhtemelen hepsi birbirini arayabilir ve muhtemelen var. "

Birkaç ay geriye giderseniz Bitcoin'deki servet dağılımının daha dengesiz olduğunu iddia eden bazı kaynakları bulacaksınız. Gördüğünüz gibi dolaşımda olan tüm bitcoin'lerin % 95'inden fazlası pazarın yaklaşık % 4'üne ait . Aslında adreslerin% 1'i pazarın yarısını kontrol ediyor .

Resim kaynak : howmuch.net/

Bitcoin Balinalarının Kısa Tarihi

BTC piyasasında böylesine büyük (ve potansiyel olarak tehlikeli) balinalar varsa yaptıkları eğilimi ve tarihte ne yaptıklarını görmek için bir göz atmaya değer olduğunu düşünmekteyim. İşte bilinmesi gereken bazı ortak balina taktikleri:

Düşüş ve Tekrarlama : Bu senaryoda Büyük pay sahipleri stratejik olarak piyasa fiyatının altında satış yapmaya başlar. Halkın farkına varmasına yetecek kadar satarlar ve panik satışı başladığında (eğer var ise ) balina büyük bir kısmını indirimli fiyatla toplayacaktır.

Aldatmaca : Bir tüccar diğer satın alma siparişlerinin hemen altındaki geniş bir satın alma emrini veya diğer satış siparişlerinin hemen üstünde büyük bir satış emri yerleştirdiğinde olur. Amaç başkalarının düşünmesini sağlamaktır zengin ve yatırım yapmaya hazır olan birine piyasaya kayması umuduyla bir hamle yapmak için hazırlanıyor. Bu aslında ticaret olmadan blöf yapıyor ve balinanın lehine çalışan sahte pazar işaretleri sunmasına izin veriyor. Bu da yasadışı bir durum aslında ( Dodd-Frank Wall Street Reformu ve Tüketici Koruma Yasası) .

OTC Piyasaları ve Karanlık Havuzlar : Balinalar pek çok durumda "mainstream" borsalarda alım yapmaz veya satış yapmaz. Çünkü işletmelerin veya siparişlerin pazardaki dalgalanmalara neden olur. Bunun yerine halkın dikkatini çekmeden geniş miktarda BTC'nin değiş tokuş edilebileceği OTC pazarlarını veya karanlık havuzları kullanıyorlar.

Bitcoin balina tarihinin en önemli parçalarından biri " Bearwhale " savaşı olarak bilinir . Ekim 2014'te Bir Bitcoin sahibi 300 dolarla 30.000 bitcoin satmak için bir limit isteği yayınladı. Bu fiyat seviyesi hafta sonu genelinde bir ticarette olmuştu. Hâlâ gelişmekte olan pazarda bu boyuttaki bir sipariş pazardaki fiyattan Kasım ayından bu yana görülmeyen seviyelere gerilemeye yol açtı.

Uzmanlar bunun piyasayı dengeleyebileceğini düşünüyorlardı. Bunun yerine sipariş alıcılar tarafından silip süpürülerek Bitcoin fiyatını sonradan 375 $ yükseltti. Birçoğu bu zaferin algılanan düşüşü ve balinanın pazardaki yerini değiştiremeyeceğini kutladı.

O zamandan beri Bearwhale BTC folklorunda mitolojikleştirildi.

Bilinen Bitcoin Balinaları

Kripto para birimlerinde bir derecede gizlilik olsa da en büyük BTC sahiplerinden bir kısmı Bitcoin ile olan katılımlarını kamuoyuyla paylaştı. Bunlardan bazıları kurumlar bazıları hedging fonları bazıları bireyler.

Bilinen bazı Bitcoin balinaları şunlar:

ABD Hükümeti : Bazı insanları bu öncü merkezi olmayan dijital para biriminin en büyük sahiplerinden birinin Sam Amca dışında bir şey olmadığını öğrenmesi sürpriz olabilir. 2013'te FBI İpek Yolu pazarını kapattı ve bunu yaparken 144.000 Bitcoin'i ele geçirdiler. Aradan geçen yıllarda bazıları müzayede kapısı açtı ancak hükümet BTC pazarında çok ciddi bir oyuncu olabilmesi için elinde tuttu.

Winklevoss ikizleri : Muhtemelen Facebook şöhretlerinden Tyler ve Cameron Winklevoss'u biliyorsunuzdur ancak ortaya çıktıkça ikizler bir numaralı süvari haline geldiler. 2013'te BTC'ye yaklaşık 11 milyon dolar yatırım yaptılar. Onların yatırımları Silikon Vadisi'ndeki bir çok kişiye ulaşmaya yardımcı oldu ve kendi borsalarını kurmaya başladılar .

Roger Ver : Kripto para birimindeki en ünlü yüzlerden biri olan Roger Ver BTC ve ilgili yeni kurulumların erken yatırımcısıdır. Bazen "Bitcoin Jesus" olarak anılan Ver'in onlarca (belki de yüzlerce) kripto paraları olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca son derece değerli kripto etki alanına sahip. Çekişmeli anlaşmazlıklar içerisine girmesine rağmen (BTC'yi sattığı spekülasyonu) orada en ünlü balinalardan biri olmayı sürdürüyor.

Satoshi Nakamoto (Bitcoin beyni) : Dünyayı şimdi ünlü bir beyaz sayfayla terk etmenin yanı sıra Nakamoto'nun gizemli şekli de büyük bir kripto para rezervinin sahibidir. Bitcoin geliştiricisi 2013 yılında Nakamoto'nun yaklaşık 1 milyon Bitcoin'den oluştuğunu tahmin ediyordu. Bunun doğru olup olmadığını veya o zamandan beri bazılarını satıp satmadığını bilmek zor. Bununla birlikte Satoshi Nakamoto'nun hala büyük bir balina belki de en büyüklerinden biri olduğunu söylemek gerekmektedir.

Tim Draper (milyarder girişim kapitalisti) : Tim Draper VC ve kripto paraların potansiyelinin erken bir mümini . 2014 yılında 30.000 Bitcoin satın alarak başlıklar yaptı ve aynı zamanda son derece doğru Bitcoin tahminleri ile tanınmaya başladı. 2017'de blok zinciri Tezo'yu destekleyen kriptonun geleceği konusunda yükseliş devam ediyor .

Bu sadece bir isim vermek içindir ve Bitcoin sularında yüzen diğer birçok büyük varlıklar vardır. " Pantera Capital Bitcoins Reserve Binary Financial Coin Capital Partners Falcon Global Capital and Fortress" olmak üzere yüz binlerce BTC'yi kontrol ettiği düşünülen yatırım veya hedge fonları bulunmaktadır.

Bu oyuncular çoğunlukla stratejik ve gizlice özel perakende satışlar vasıtasıyla sıradan perakende ticaret şirketleri tarafından görülemez ve örtülü halde yaparlar.

Bitcoin'nin yoğun bir güç grubunun hakim olduğunu ve diğer pek çok pazara benzediğini göreceksiniz. Aslında tarihinin daha önceki zamanlarında balinaların Bitcoin fiyatına baskı yapmaktaki gücü daha da yüksekti.

Burada iyi haber olarak iki parça var. Birincisi bir çok bitcoin ideolojik olarak motive olduğu biliniyor . İkincisi birçok kişi Bitcoin'in yükselişinin yeni başladığını düşünüyor. Bu gerçeklerin her ikisi de eşgüdümlü çıkışlar veya diğer şiddetli hareketleri olasılığını azaltmakla birlikte kurumsal yatırımcıların ortaya çıkışı havada belirgin bir belirsizlik bırakmaktadır.

Bitcoin deneysel ve düzensizdir ve (koalisyonlu balina hareketi ya da değil) mutlaka daha fazla darbe getirmektedir. Belirsiz bir gelecekle yüzleşmenin en iyi yolu temellere güvenmektir. Kaybetmeyi göze alamayacağınız şeylere yatırım yapmayın Herşeyi sorun ve Bitcoin Futures pazaranın nasıl işlediği hakkında kendinizi eğitin.

http://wblogy.com/bitcoinnin-balinalari/

a45UyF587661-171224213802 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/12/23  17:40 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder