27 Aralık 2017 Çarşamba

KAPIYA BU YAZIYI ASAN DOKTORLA İLGİLİ MAHKEME KARARINI VERDİ!

İdarenin her zamanki gayretkeşlikleri, yasa dışı işleri.
İşte zaman zaman hakim olduğunu unutmamış hakimlere de rast geliniyor da, durumu onlar kurtarıyor.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     



KAPIYA BU YAZIYI ASAN DOKTORLA İLGİLİ MAHKEME KARARINI VERDİ!

Hastalarına daha fazla zaman ayırmak istediğini kapısına astığı yazı ile ifade eden ve sürgün edilen psikiyatri uzmanı için mücadele veren İzmir Tabip Odası'nın açtığı dava sonuçlandı.

İzmir Tabip Odası resmi internet sitesinde yayınlanan açıklamada "Alsancak Devlet Hastanesinde görevli psikiyatri uzmanı bir meslektaşımız hakkında yapılan soruşturma gerekçe gösterilerek Aliağa Devlet Hastanesi'ne atanmıştır. Soruşturmanın görünürdeki gerekçesi meslektaşımızın mesaiye geç gelmesi arka plandaki gerekçesi ise poliklinik kapısına astığı yazıdır. " ifadeleri kullandı. .

Hekimin kapısına astığı yazının içeriği şu şekilde:

"Randevusuz hasta bakılmamaktadır. Psikiyatri hastasının en az muayene süresi 20 dakika olmalıdır. 10 dakikalık süre ancak 32 randevuya yetmektedir. Yetersiz verdiğim ve yetersiz aldığınız tedavi hizmeti için ortak mücadele vermemiz gerekmektedir"

Hekim poliklinik kapısına astığı yazı gerekçe gösterilerek tayin edildiğini dile getiren İzmir Tabip Odası "Meslektaşımız bu yazı gerekçe gösterilerek hastaları sağlık sistemine ve hastane yönetimine karşı kışkırttığı gerekçesiyle tayin edilmiştir. Bu işlemin iptali için İzmir Tabip Odası Hukuk Bürosu tarafından dava açılmıştır. İzmir 2. İdare Mahkemesi atama işlemini iptal etmiştir. Mahkemenin karar gerekçesinde önemli değerlendirmeler yapılmıştır. " açıklamasında bulundu.

Mahkeme gerekçesi:

"Personelin mesaiye geç geldiği yönünde tespit olması halinde bu eylemin karşılığı disiplin cezasının verilebileceği hekimin poliklinik kapısına astığı yazının sağlık sistemindeki bazı sorunları eleştirir mahiyette bir yazı olduğu davacının diğer çalışma arkadaşlarını disiplinsiz çalışma şekline teşvik ettiği işyerinin çalışma huzur ve barışını bozduğuna dair bir tespit olmadığı söz konusu eylemlerin atamayı gerektirecek nitelikte olmadığı" değerlendirmesini içeriyor.

Hastalara yeterli süre ayrılmasının nitelikli sağlık hizmeti sunulması ve hekimlerin mesleğini iyi uygulayabilmesi için olmazsa olmaz koşul olduğunun altını çizen Tabip Odası Yetkilileri

" Niceliğe prim veren bir sağlık sisteminde nitelikli sağlık hizmeti sunumu mümkün değildir. Bu nedenle meslektaşımızın sağlık sistemine ilişkin eleştiri ve beklentilerini paylaştığı yazının atama gerekçesi yapılması kabul edilemez. Meslektaşımız yargı kararı uyarınca önümüzdeki günlerde Alsancak Devlet Hastanesinde görevine dönecektir. " açıklamalarında bulundu.

https://www.medimagazin.com.tr/hekim/genel/tr-kapiya-bu-yaziyi-asan-doktorla-ilgili-mahkeme-kararini-verdi-2-12-72578.html?utm_content=buffer5ce44&utm_medium=social&utm_source=facebook.com&utm_campaign=buffer


a45UyF587661-171227150615 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/12/27  15:30 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder