28 Aralık 2017 Perşembe

TÜRK POLİSİ VPN KULLANICILARININ İZİNİ SÜREBİLİYOR MU?

Şükürler olsun ki, bu (VPN) aynı zamanda masum vatandaşın da devleti ele geçirmiş İslamcı faşist odakların takibinden de kurtulmasını sağlayacak bir imkan.
Elbette her VPN gerçekte bu kadar güvenilir değil, kullanıcı kayıtlarını saklamayan, bunun için güvence veren, ve bu güvencesini gerçekleştirme yeteneği ve yeterliliği olan şirketler güvenilir.
Bu şirketler haberde anlatıldığı gibi genellikle Off-shore diye belirtilen şirketlerdir.
Veri saklama ve hizmet bilgisayarları Amerikan topraklarında ve hükümranlık alanlarında konuk edilen şirketler elbette güvenilmez şirketlerdir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     



TÜRK POLİSİ VPN KULLANICILARININ İZİNİ SÜREBİLİYOR MU?

Bir soruşturma için VPN sunucusunu ele geçiren Türk yetkililer hiçbir veri bulamadılar.

Türk resmi kaynaklarına göre Rusya Büyükelçisi Andrei Karlov'un öldürülmesiyle ilgili devam eden bir soruşturma kapsamında delilleri silmek için bir firmanın VPN servisi kullanıldı.

19 Aralık 2016'da polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş Karlov'u Ankara'da bir fotoğraf sergisinde vurdu ve öldürdü. Altıntaş'ın ölümüne yol açan suikastten sonra polis memuru tarafından yazılan sosyal medya mesajları ve e-postalar VPN yoluyla silindi.

Türk yetkililer VPN şirketine tahsis edilen IP adresini izledi ancak mesajları silen kişiye ait hiç bir veriye ulaşamadı. Çünkü VPN firması kullanıcıların veri transferi ile ilgili her hangi bir veri günlüğü tutmuyordu.

VPN firmaları İngiliz Virgin Adaları gibi veri saklama koşullarının bulunmadığı ülkelerde kuruluyor. Ekim 2017'de Ryan S. Lin'in tutuklanmasına yol açan FBI davası gibi davalarda VPN firmalarının güvenliği sorgulanmıştı.

Türk yetkililerin silinen dosyaların sorumlularını izleyememesi en azından bu firmanın kullanıcı gizliliğini koruduğunu doğruluyor.

Internet'in yasadışı amaçlarla kötüye kullanılması talihsizlik olsa da çevrimiçi gizlilik hakkının korunması suça karışmayan kişiler için kritik öneme sahip.

http://www.turkishnews.com/tr/content/2017/12/26/turk-polisi-vpn-kullanicilarinin-izini-surebiliyor-mu/


a45UyF587661-171228142412 Oraj Poyraz At Neomailbox 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/12/28  15:30 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder