18 Aralık 2017 Pazartesi

RAFAEL SADİ : TÜRKİYE İLE TİCARETİMİZ OLDUKÇA İYİ GİDİYOR

Hayır İsrail ile savaşalım, öbürkülere vuralım, berikilere indirelim demiyorum.
Ama sözümüz, özümüz bir olsun istiyorum.

Halka yalan söylenmesin, halk kandırılmasın istiyorum.
Hükumetlerimizin dansözlük yapmasından iğreniyorum.

Peki Kudüs davası bu ilişkilerde nereye düşer?
Bunca yakın ilişki yaşanırken Kudüs işi ortaya çıkınca ne yapıldı?

Yahu, götoşluk Türk olmanın temel unsurlarından birisi midir?
Dışarıdan bakanlar aynen bunu görüyorlar.
Siz utanmıyor musunuz, ben utanıyorum.

Dik duralım, mert olalım, sözümüzün eri olalım, ilkeli olalım, lütfen ama lütfen götoş olmayalım.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     



RAFAEL SADİ : TÜRKİYE İLE TİCARETİMİZ OLDUKÇA İYİ GİDİYOR

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı İsrael Katz İsrail ve Suudi Arabistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi çağırısında bulunurken İsrail-Körfez demiryolu hatının kurulması çağırısında da bulundu.

14.12.2017

İsrail Ulaştırma ve İstihbarat Bakanı İsrael Katz İsrail ve Suudi Arabistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi çağırısında bulunurken İsrail-Körfez demiryolu hattının kurulması çağırısında da bulundu.

Bakan Katz'a göre İsrail ile Suudi Arabistan arasındaki Demiryolu hattının İsrail Beyt Shaan'da bulunan Şeyh Hüsseyin köprüsü ve İsrail Ürdün Sınırı üzerinden geçebileceğini ve bu sayede de gerek İsrail gerekse ürdün ticari ilişkilerinin Suudi Arabistan ve Körfez ülkeleri ile gelişebileceğini ifade etti.

Katz

"GAZZE DIŞ DÜNYAYA BAĞLANMIŞ OLACAKTIR"

"Bu vesile ile aslında hiç de rüya olmayan Hicaz Ternyoluna atıfta bulunmak istiyorum" diyen Katz Osmanlı'nın tesis etmiş olduğu Şam-Hayfa ve Medine hattının tekrar hayata geçirilebileceğini belirtti.

Katz Gazze karşısında kurulması olası olan bir ada ile Gazze'nin insani yardım sorunlarının giderilebileceğini ifade etti. Katz "Bu şekilde Gazze dış dünyaya bağlanmış olacaktır" dedi.

Bakan İsrael Katz ABD Başkanı Donald Trump'un Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasından sonra Erdoğan'ın "Düşmandost" (Frenemy) rolü oynadığının altını çizerek "Bize oldukça fazla saldırıyor. Biz de haliyle cevap veriyoruz. Unutmamak gerekir ki Türkiye'nin Körfez ülkelerine yaptığı ihracatın %25'i Hayfa limanı üzerinden gerçekleştirilmektedir" dedi.

İKİ ÜLKE ARASINDAKİ TİCARET SADECE ARTIŞ GÖSTERMEKTE...

Erdoğan'ın kendisini Müslüman Kardeşler örgütünün doğal lideri olarak görmekte olduğunu ve bu konumu itibarıyla da sürekli İsrail'e saldırmak zorunda hissetmekte olduğunu ifade eden Katz ''-Aslında sadece kendisi için konuşmaktadır(Erdoğan için)- Türk Hava Yolları İsrail'de faaliyet gösteren en geniş uluslararası havayoludur. Dış Ticaret hacmi de iki ülke arasında özellikle Mavi Marmara'dan sonra sadece artış göstermektedir" dedi.

Trump Kudüs'ten söz ederken "Birleşik Kudüs" ifadesini kullanmazken Kudüs sınırlarından da söz etmedi. Katz gelecekte bu durumun tartışılabileceğini belirtti.

Katz Suudi Arabistan'ın İsrail ile Arap dünyası arasındaki ilişkileri düzeltebileceğini belirtirken yapılacak anlaşmaların Suudi Arabistan veliaht prensi Mohammed Bin Salman'ın İsrail'i ziyareti ya da Salman'ın İsrail Başbakanı Netanyahu'yu Riyad'a davetiyle mümkün olabileceğini ifade etti.

Yazar: Yona Schnitzer

Tercüme: Rafael Sadi

Odatv.com

Kaynak

https://unitedwithisrael.org/saudi-interview-reveals-israeli-ministers-vision-for-regional-cooperation/


a45UyF587661-171218215952 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/12/18  22:20 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder