21 Aralık 2017 Perşembe

HACETTEPEDEN MEHMET CEYHAN'IN AŞI REDDİ İLE İLGİLİ PAYLAŞIMI

Bu bence de çok önemli bir sorun.
Medya şarlatanı olmayı tercih etmiş tıp mensubu akademisyenler ortalığı berbat ediyorlar.
Bilim dışı açıklamalar yapıyorlar.
Kamuoyunda büyük şüpheler, endişeler oluşuyor.
Koca koca tıp kuruluşları, dernekleri, meslek odaları aciz kalıyor.
Büyük toplumsal zararlar oluşuyor.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

HACETTEPEDEN MEHMET CEYHAN'IN AŞI REDDİ İLE İLGİLİ PAYLAŞIMI

Değerli arkadaşlar. Bildiğiniz gibi akademik unvanını kullanarak halkın da "profesörse herşeyi biliyordur" şeklindeki yanlış inancından yararlanarak her konuyu biliyormuş gibi konuşan bir grup insan var. Bunların yüzünden aşı reddi sayısı 10.000'in üzerine çıktı. Tek dertleri şöhretlerini artırıp daha çok para kazanmak olan bu insanların şöhret hırsı yüzünden çocuklar ölüyor. Yıllardır görmediğimiz bazı hastalıklar da önlem alınmazsa yeniden ortaya çıkacak.

Ben yıllardır cevap verip bunların yalanlarını etrafa yaymak istemedim. Ama aşıda albüminyum var Alzheimer olursunuz gibi bir yalana karşı bir basın bülteni bir gazete ilanı ve savcılığa suç duyurusu hazırladım. Yarın işleme koyacağım. Gazete ilanı ve basın bülteni ekte. Diğer derneklere de gönderiyorum. İsteyenler katılabilir.



BASIN BÜLTENİ

Konu: Son günlerde medyada artan aşı aleyhtarı yazılar ve bunların insan sağlığı üzerine etkileri.

Bilindiği üzere aşılama yaklaşık 230 yıldır bütün dünyada uygulanan milyonlarca ölümü engelleyen bazı hastalıkları ortadan kaldıran en etkili ve ucuz sağlık koruma yöntemidir.

Ne yazık ki son zamanlarda aşının içerisinde civa bulunduğu ve aşı içerisinde yer alan çok düşük düzeydeki alüminyumun Alzheimer hastalığına yol açtığı gibi bilimsel gerçeklerden uzak ve kesinlikle doğru olmayan ifadeler yayın organlarında yer almaktadır.

Bütün dünyada istisnasız bütün ülkelerde uygulanan aşıların zararlı olduğuna dair yapılan bu yayınlara konu olan kişilerin aşı ile korunulan hastalıkların durumu aşılama ile ne oranda engellendiği aşılama olmazsa sonuçları konusunda eğitimi olmamaları üzüntü vericidir.

Aşılar sayesinde aşıyla korunulabilen hastalıklar en az %98 oranında azalmışken ve bazıları ortadan kalkmışken bu yayınlar neticesinde aşı reddinde ciddi bir artış gözlemlenmektedir. Örneğin aşıyı reddeden aile sayısı 2011 yılında 183, 2013 yılında 913, 2015 yılında 5091, iken 2016 yılında 10.000' in üzerine çıkmıştır.

Aşı redlerinde akademik unvan taşıyan ancak konunun uzmanı olmayan kişilerin konuşmaları en büyük etkendir. Aşılama ile her yıl yaklaşık 14.000 ölüm engellendiği dikkate alınırsa aşılanmayan bu 10.000 çocuğun bir kısmının öleceğini tahmin etmek zor değildir.

Bunun neticesinde de bazı hastalıklarda artış gözlendiğini üzülerek izlemekteyiz. Örneğin bildirilen boğmaca vakıaları son üç yıldır belirgin bir şekilde artmaktadır.

Nitekim kliniğimizde aşılanmadığı için pnömokok menenjitinden ölen ve sakat kalan vakıalar yanında risk grubuna girdiği için grip aşısı olması gerekirken olmayan ve grip sonucu ölen ciddi sayıda vakıa gözlemliyoruz.

Ayrıca unutulmamalıdır ki hiçbir aşının etkinliği bireysel aşılamada yüzde yüz değildir. Aşıların bir hastalığı tam olarak önlemesi ancak toplumsal etkiyle olur. Yani bazı kişilerin aşılanmaması aşılanan kişilerin de aşıdan maksimum yarar elde etmesini engellemektedir.

Bu konuşmaları yapan insanlar unutmamalıdır ki bilgisizlikten veya başka bir nedenden kaynaklanan bilimsel anlamda yanlış ifadeler bazı insanların ölümüne veya sakat kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle bu kişilerin taşıdıkları bilimsel unvan ve vicdanlarını dikkate alarak söylediklerini bir bilim ve akıl süzgecinden geçirmelerini konunun uzmanı ve sorumlu bilim insanları olarak beklemekteyiz.

Kamuoyuna önemle duyurulur.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı




KAMUOYUNA DUYURU

Son günlerde değişik basın organlarında akademik unvan taşıyan bazı kişilerin nedenini bilmediğimiz ancak reyting ve şöhret kaygısı taşıdığı izlenimi edindiğimiz aşılar aleyhinde ifadeleri yayınlanmaktadır. Bu yayınlar ne yazık ki ülkemizde insan sağlığına ciddi zararlar vermektedir.

Unutulmamalıdır ki aşılama 1700'lü yıllardan itibaren atalarımızın öncü olduğu daha sonra bütün dünyaya yayılan milyonlarca insanın ölümden ve sakatlıktan koruyan en etkili ve ucuz korunma yöntemidir.

Aşılamanın yararlı olduğuna bütün dünyada inanıldığı için aşılama yapmayan bir ülke dahi yokken aşının aleyhine konuşan insanların amaçlarının genellikle gündemde kalmak şöhret olmak ve bu sayede daha çok para kazanmak olduğu görülmüştür. Bu insanlar sadece ülkemizde değil az sayıda da olsa diğer ülkelerde de mevcuttur. Ancak söylediklerinin doğru olmadığı gerçek bilim insanları tarafından bilinmekte ve dikkate alınmamaktadır.

Ülkemizde yapılan çalışmalarda aşılama ile her yıl 14.296 kişinin ölümden kurtulduğu gösterilmiştir. Yani bu şahısların söylediklerini dikkate alıp aşılamadan vazgeçersek on binlerce insanın ölümüne neden olacağımız açıktır.

"Aşılarda alüminyum olduğu için aşı yaptırsanız Alzheimer hastalığına yakalanırsınız" diyerek insanları aşı yaptırmamaya yöneltmek isteyen kişinin enfeksiyon ve aşılar konusunda herhangi bir eğitimi olmadığını bilmekle birlikte bazı aşılarda etki arttırıcı olarak bulunan alüminyum düzeyinin insan sağlığını etkilemeyecek kadar düşük olduğunu bildiğine eminiz.

Kaldı ki bu konuşmaları yapan kişilerin çocuklarını içinde alüminyum olan aşılarla aşıladığını da görmekteyiz. Bazı kişiler bunun yanında aşıda cıva olduğu şeklinde yanlış bir bilgiyi de halka yaymaya çalışmaktadır. Cıva çoklu dozlu aşılarda iğnenin aşı flakonuna birden girmesi sırasında oluşabilecek bakteriyel bulaşları engellemektedir.

Ülkemizde aşılar artık uzun süreden beri tekli dozda uygulandığından cıva bulunmamaktadır. Bu ifadeyi kullanan bazı kişilerin çocuklarını aşılarda cıva olduğu dönemde çocuklarını aşılattıklarını ancak halka yanlış olduğunu bile bile hangi amaca yönelik olduğunu bilmediğimiz bir gayretle aşı yaptırmamalarını önerdiklerini gözlemledik.

Bu kişilerin öğretim üyesi sorumluluğunu üstlenerek insanların ölümüne ve sakatlanmalarına yol açabilecek konuşmalar yapmaktan kaçınacaklarını uzman olmadıkları konu hakkında açıklama yapmak zorunda olmadıklarını hatırlayacaklarını ve kamuoyunun bu konuşmaları yapan insanların yanlış söylemlerini dikkate almadan önce o konuda uzman olan bilim insanlarının önerilerini dikkate alacağını umuyoruz.

Saygılarımızla kamuoyuna duyurulur.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği – Pediatri Uzmanlık Akademisi Derneği


a45UyF587661-171221191600 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2017/12/21  20:30 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder