18 Kasım 2021 Perşembe

RIFAT SERDAROĞLU: KERKÜK’Ü DE SATTILAR! --- KERKÜK DİKEN ÜSTÜNDE! PEŞMERGE HAREKETLİ… HAŞDİ ŞABİ’DEN ‘KARŞILIK VERİN’ TALİMATI

RIFAT SERDAROĞLU: KERKÜK'Ü DE SATTILAR!

Cumhuriyet Tarihinde, savaşmadan toprak kaybeden tek Başkomutan Erdoğan'dır!

Erdoğan, bu yüzden Türkiye'nin bir numaralı güvenlik sorunudur.

Israrlı sorulara rağmen, fotoğraflarla ve resmi belgelerle kanıtlanmasına rağmen, tapulu malımız olan Ege Adaları adeta Yunan'a peşkeş çekilmiştir. Ülkesinin toprağının işgal edilmesine, adalarımızın ağır silahlarla donatılmasına göz yuman bir iktidar, ülkenin öncelikli güvenlik sorunu sayılmaz mı?

AKP, Türkü–Türkmen'i sevmez. Ama bir Arap veya bir Kürt Yahudi'sinin tırnağı kırılsın, tüm olanaklarını seferber eder. Bu söylediklerim bir iddia değil, şahitli-ispatlı gerçektir. Anlatayım;

11 Nisan 2003. Peşmergeler, Kerkük'e girdiler. Önce nüfus dairesini basıp tüm kayıtları yaktılar.

Amaç, Kerkük'ün demografik yapısını bozmak ve Türkmenlerin sayısını düşürmekti.

Aynı gün, tapu dairesine girdiler ve tüm tapuları yaktılar, yok ettiler.

Amaç, Kerkük Türkmenlerinin mallarına çökmek ve onları korkutup kaçırmaktı!

Aynı anda Türkmenlerin kabristanına giren alçaklar, mezar taşlarını kırıp yok ettiler.

Amaç, "Tarih Soykırımı" yapıp, Türkmenlerin izlerini tamamen silmekti!

(İki gündür, Ön-Türklerin Anadolu'daki izlerinin silinmesini, tarihimizin çarpıtılmasını yazmamın nedeni umarım anlaşılmıştır!)

Dünyanın gözü önünde yaşanan bu vahşete, Erdoğan Hükümeti seyirci kaldı.

Bayır-Bucak Türkmenlerine, kendilerini korusunlar diye gönderildiği söylenen silahların, radikal dinci terör örgütlerinin, El-Nusra militanlarının eline geçtiğini Sedat Peker'den öğrendik! Kafa kesici Araplar yine AKP'nin gözdesiydiler!

Ekim 2012'de AKP Büyük Kongresi yapıldı.

Kongrenin "Onur Konuklarından" biri Barzani idi.

Türk Askerine, Türk Polisine hem kurşun sıkan, hem de evlatlarımızı öldüren PKK'ya hamilik yapan Barzani denen eşkıya, kürsüye geldi ve "Kendi Özgürlükleri için mücadele eden tüm güçleri destekliyoruz" dedi!

AKP'li delegeler Barzani için "Türkiye seninle gurur duyuyor" diye slogan attılar!

Erdoğan ve AKP üst yöneticileri, gözyaşları içinde alkışladılar.

AKP'nin desteğiyle Barzani (Kürt Yahudi'sidir, Mızrahi'dir) tarafından, bölgede ikinci İsrail olarak görev yapacak Kürt Devletinin birinci parçası kurulmuş oldu.

Suriye'de Fırat'ın doğusunda Amerika, PYD/PKK Terör örgütüne binlerce TIR'lık ağır silah desteği verdi. AKP, binlerce tır silahın terör örgütüne verilmesini, trene bakar gibi seyrettiği gibi, terör örgütünün o bölgedeki Suriyelileri süpürerek Türkiye'ye gönderilmesine de fırsat verdi. Üstelik, Suriyelileri ülkeye kabul etti ve milyarlarca dolarımızı Suriyelilere harcadı.

Böylece, PYD'ye Kürt Devletinin ikinci parçası da kurdurulmuş oldu!

AKP'ye Suriye'de ne işimiz var, diye sorduğumuzda gelen yanıt; "Terörle mücadele ediyoruz" şeklinde olur! Nasıl mücadele bu?

PKK/PYD'ye bir terör devleti kurdurmak mıdır AKP'nin terörle mücadelesi?

Şimdi sıra, Türkiye'de!

AKP+MHP ve İYİ Parti bunun yolunu birlikte açtılar bile!

Son Suriye-Irak tezkeresinde, zamanı ve sayısı tamamen Cumhurbaşkanının yetkisine verilen "Türkiye'de konuşlanacak yabancı askerler" ne için gelecek sanıyorsunuz? Kim bu yabancı askerlerin başı? Amerika değil mi?

ABD'nin Özal zamanında oynadığı oyunu tekrarladığını görmemek için ya hain ya da kör olmak lazım.

AKP'nin Türk Milletine söyleyeceği yalan şudur; "Bakın, toprak kaybetmiyoruz, aksine kazanıyoruz. İslam Federe Devleti kuruyoruz, sınırlarımız Kerkük'e, oradan da Bağdat'a kadar genişleyecek!"

Bu İsrail-ABD havucunu şimdiye kadar hiçbir Türk Devlet adamı yemedi!

AKP yer mi? Mal varlığı yüzünden rehin alınmış bir yönetim bırakın yemeyi, çiğnemeden bile yutar!

Erdoğan, Bahçeli, Hulusi Akar, Fidan Hakan'a soralım;

25 Kasım 2021'de Peşmerge yeniden Kerkük'e girecek. Haberiniz var mı?

Can Kerkük kan ağlıyor, sizlerin vicdanınız var mı?

Sizlerin, Türk Milleti-Irak Türkleri ile bir ilginiz, gönül bağınız var mı?

Sağlık ve başarı dileklerimle 16 Kasım 2021

======================= 

KERKÜK DİKEN ÜSTÜNDE! PEŞMERGE HAREKETLİ… HAŞDİ ŞABİ'DEN 'KARŞILIK VERİN' TALİMATI

Kerkük diken üstünde… Peşmerge, IŞİD'i öne sürerek Kerkük'te alan hakimiyetini artırmaya çalışırken; İran destekli Haşdi Şabi, mensuplarına 'sınır ihlal edilirse karşılık verin' talimatı verdi.

17 Kasım 2021

Kerkük diken üstünde! Peşmerge hareketli… Haşdi Şabi'den 'karşılık verin' talimatı

Türkmen kenti Kerkük'te taraflar arasındaki gerilim tırmanıyor.

Irak'ta 10 Ekim'de yapılan parlamento seçimlerinde Kürdistan Demokrat Partisi'nin (KDP) Kerkük'te 6 sandalye elde etmesi sonrası, Peşmergenin kent çevresinde hareketliliği arttı.

Seçimlerden önce Kerkük'te temsilciliklerini açan KDP'nin, silahlı birliklerini de bölgeye sokmasına yönelik talep, önce merkezi Bağdat yönetimi tarafından reddedilmişti.

Ancak daha sonra 20 Ekim'de yapılan anlaşma ile IŞİD saldırılarını önleme iddiasıyla 'Ortak Koordinasyon Odası' kuruldu. Anlaşma ile Kerkük'te Erbil ile Bağdat arasındaki sınır hattının güneyine 25 Kasım'da Peşmergenin girmesi hedefleniyor.

ANKARA SESSİZ…

Anlaşmada kent merkezinden bahsedilmese de Irak Türkleri, Peşmergenin Kerkük'ü işgal etme planına ilişkin endişelerini dile getiriyor. Ankara ise sessizliğini koruyor.

Bağdat-Erbil hattında 'Kerkük' pazarlığı mı?

https://www.veryansintv.com/bagdat-erbil-hattinda-kerkuk-pazarligi-mi

PEŞMERGE K1 ASKERİ ÜSSÜ'NDE

Saha kaynaklarından edinilen bilgilere göre anlaşma kapsamında Kerkük'ün 15 kilometre batısında bulunan, ABD ile Irak arasında yapılan anlaşma sonrası Koalisyon güçlerinin Irak ordusuna devrettiği K1 Askeri Üssü'ne Peşmergenin konuşlandığı belirtiliyor.

ALTUNKÖPRÜ'DE HAREKETLİLİK

Altunköprü de dahil olmak üzere Erbil ile Bağdat arasında bulunan bölgelerde ise Peşmergenin hareketlilik içinde olduğu ifade ediliyor.

KDP Peşmergelerinin Kerkük'te kontrol sağlayacağına yönelik endişeler yalnızca Türkmenlerle sınırlı değil. Bölgede silahlı unsurlarıyla varlık gösteren İran destekli Haşdi Şabi de Kerkük'ü 'kırmızı çizgi' olarak belirledi.

HAŞDİ ŞABİ'DEN 'KARŞILIK VERİN' TALİMATI

Bu kapsamda edinilen bilgilere göre Haşdi Şabi, mensuplarına 'Peşmerge gelirse karşılık verin' talimatı verdi.

Veryansın Tv'ye bilgi veren konuşan isim vermek istemeyen bir Haşdi Şabi mensubu, "Bağdat-Erbil anlaşması Kerkük'teki dengeleri Barzani lehine değiştirmeye çalışıyor. Barzani'nin uzun zamandır Kerkük'te kontrol sağlama hedefi var. Ancak biz buna izin vermeyeceğiz. Haşdi Şabi komuta merkezinden bize 'Kerkük sınırları ihlal edilirse karşılık verin, gerekirse silahla müdahalede bulunun' şeklinde emir geldi" ifadelerini kullandı.

Saha kaynakları, 'Ortak Operasyon Odası'nın 'Peşmergenin Kerkük'ü kontrol altına alma planının adımı" olarak değerlendiriyor.

Yerel kaynaklar "Peşmergenin Kerkük merkezine sızma yapacağını düşünüyoruz. Daha önceki dönemlerde yaşadığımız gibi suikast, Türkmenleri kaçırarak fidye isteme gibi tehlikeler gündeme gelebilir. Ayrıca Kerkük çevresinde konuşlanan Peşmerge kuvvetleri kent merkezine alışveriş ve hastanede tedavi olma bahanesiyle daha sık geleceğini düşünüyoruz. Bu da Kerkük'te gerginliği artıracaktır." diyor.

BÖLGEDEKİ GÜÇ UNSURLARI

Kerkük kentinde güvenliği ordu, yerel polis ve Haşdi Şabi'den oluşan "ortak güç" koruyor.

Irak ordusu, federal polis ve Haşdi Şabi güçleri, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde 25 Eylül 2017'de düzenlenen sözde bağımsızlık referandumunun ardından 16 Ekim 2017'de Peşmerge güçlerini Kerkük'ten çıkararak, kent merkezinde kontrol sağlamıştı.

Peşmerge, 2014'te IŞİD saldırılarını bahane göstererek ABD desteğiyle Kerkük'e giriş yapmıştı.

Kerkük, petrol rezervleri açısından kritik bir bölge. Irak'ta üretilen petrolün yüzde 40'ı kentten çıkarılıyor. Bölgenin petrol geliri yıllık 9.5 milyar dolar civarında olduğu belirtiliyor.

https://www.veryansintv.com/kerkuk-diken-ustunde-pesmerge-hareketli-hasdi-sabiden-karsilik-verin-talimati

=======================


--

- - - - - - - - - - - - - - - -

Ölü Çizgi

Bir zehir
Birikir odalarda,
Almaz ki veresin rüzgâra
Rüzgâr deli değil.

Birden yayılır kanda
Kararır dört yan.
Bir çöküntü başlar yaşamanda
Her şeyin değersizleştiği an.

Deniz mi bu, geçilmez
Aşılmaz dağ mı?
Tam bana göre, uyuşuk
Miskinlik gibi var mı?

Nedir seni saran bu sis
Yok dünyalarda tat.
Kuvvetsiz
Böyle daha rahat.

Yaşamışım kaç para
Mezar taşları neci?
Deli gibi sarılsam da hayata
Kalacak nesi var ki?

Kitaplar seslenir, yüksekten, mağrur:
- Gel bize, kurtul, gel\
- Hadi gel, avunursun\
Bütün sokaklardan iğrenirsiniz,
Avunmak şöyle dursun.

~Behçet Necatigil~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Demokrasinin en mukemmeli, hiyerarsik olanidir.

~Moskova Buyukelcisi~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Beni gormek demek mutlaka yuzumu gormek demek degildir.
Benim fikirlerimi, benim duygularimi anliyorsaniz ve
hissediyorsaniz bu yeterlidir.

~K.Ataturk~

- - - - - - - - - - - - - - - -

"Egemenliğini sürdürmek için dine ihtiyaç duyanlar zayıftır. Bu tıpkı halkı bir tuzağa düşürmeye benzer. Benim halkım demokrasinin ilkelerini, hakikatin prensiplerini ve ilmin öğretilerini benimseyecektir. Hurafeler tek tek yok edilmelidir."

~ahhh ah Atatürk ne kadar ileri görüşlü bir lidermiş böyle. Bi etrafıma bakıyorumda söylediklerinin hepsi tek tek çıkmış. Halkımız egemenliğini sürdürmek için artık dinin zerresine ihtiyaç duymuyor. Halkımız kesinlikle böyle bir tuzağa düşmemiş. İspatı da başımızdaki aydın ilerici ve bilimi her şeyin üzerinde tutan başbakanımızdır. Karşısına dergahımıza yardım elinizi uzatın diye gelen sakallı tiplere Yıkılın karşımdan bre deyyuslar kaç kere söyleceğim size demokrasinin ilkelerini hakikatın prensiplerini ve ilmin öğretilerini benimsiyeceksiniz diye. der... Ve güzelim yurdumda bugün tüm hurafeler tek tek yokedilmiş japonya güney kore amerika ve avrupa gibi geri kalmış coğrafyalar tarafından gıpta ile seyredilir olmuştur.Ülkem bilimin ışığıyla tüm dünyayı aydınlatmaktadır . ÇOK YAŞA ATAM \~

- - - - - - - - - - - - - - - -

BEKÇİLER ÜST ARAMASI YAPACAK\//www.youtube.com/watch?v=2Nk7l3iCnys">https://www.youtube.com/watch?v=2Nk7l3iCnys


- - - - - - - - - - - - - - - -

"Sevgi ve şefkat gerekliliktir, lüks değil. Onlar olmadan insanlık hayatta kalamaz."

~Dalai Lama~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Tilkilere kumes bekciligi yaptirilmaz.

~Anonim Nasihat~

- - - - - - - - - - - - - - - -

Benim arzum, baskalarinin bir kitapta anlattiklari seyi on cumlede anlatmaktir.
. . . . . .
Nietzsche

- - - - - - - - - - - - - - - -

BIR BAYRAM YEMEGINDE
. . . . . .
Korkarim felekte bir gun
Bir bayram yemeginde.
Anam, babam gibi kardeslerimde,
En guzel dalginliginda omrun.
Beni gurbette sanip
Keske gelseydi bu bayram
Diyecekler.
Ve birdenbire yurekler,
Ayni aciyla yanip
Hepsinin gozleri yasaracak.
Oldugumu hatirlayarak.

~Cahit Sitki TARANCI~
OrajKalip


- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -



Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur-gundem@googlegroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur-gundem+subscribe@googlegroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : 0raj.p0yraz@neomailbox.net  /  oraj.poyraz@openmail.cc
Grup Sayfamiz : https://groups.google.com/g/ozgur-gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/
Özgürlük adam, henüz yeni kurdum.

Siyasi iktidarın sürekli yasakladığı, polisiye önlemler ile gizlemeye çalıştığı şeyleri burada biriktireceğim.

Videolar, resimler, makaleler falan.
:
http://insulaelibertatis.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder