18 Haziran 2011 Cumartesi

CHP kürt zokasını yutacak mı?


 

CHP kürt zokasını yutacak mı?
Savaş Süzal
savassuzal@habergazete.com




İnanın bana, bizlerde bir tuhaflık var. Adamlar önümüze yemi atıyor olta daha aşağı inmeden, biz sazanlar hep birden zıplayıp sahte yemi yutuyoruz.  

         Seçim öncesi muhalefet partilerine zarar veririm kaygısı ile eleştirmedim. Ama artık saklanacak gizlenecek yan kalmadı. CHP'den söz ediyorum. Düşünün CHP'deki olayları. Bakın Erdoğan ve partisi önce türban dedi, seninkiler koşup birilerini türbanlı bulup hemen partiye üye yaptı. Ama o sırada ne Erdoğan ne de takım arkadaşları ağızlarını açıp bir T bile demedi.  

         Ardından ampul takımı Kürt açılımı falan dedi, sınıra PKK'lıları getirdi, CHP hemen ortaya fırladı. Ana dilde eğitimde gene aynı telaş aynı hata. Ardından anayasa değişikliği yemi, sonra gene zokayı yuttular. Bu tavizi vermeyecek olan Baykal'ı da bir video ve skandalla geri ittiler. Aynı oyun MHP'ye de oynandı.  

Şimdilerde ise Washington ve Brüksel tarafından son 20 yıldır ısıtıla ısıtıla artık kokma noktasına gelen Kürt sorunu öyle bir noktaya getirildi ki, yenecek yutulacak gibi değil. CHP'de artık başrollerini AKP ile BDP'nin oynadığı senaryodaki figüran rolünden geri dönemez. Tongaya bastılar. Acaba düşünmüyorlar mı bazı seçmenler kendilerine neden oy vermedi diye.    

Bu arada kahraman Türk seçmeni, Kanuninin haremde hangi gözdeyle geceyi geçireceğini, Fatmagül'ün namus davasındaki son noktayı, Kaptan Ali'nin çoluk çocuğunu nasıl bir gâvur karısı yüzünden harap ettiğini izleyip hüküm vermek gibi ulvi ve uluslararası işlerle meşguller. Bilirsiniz bizimkiler tarih boyunca gavur karıları için vatan yakmış. Şimdilerde oyun başka türlü oynanıyor.  

Bu iş o kadar güzel tuttu ki akraba ve yandaş televizyonlar hemen diziler koydular hem de tam gece kondu türü. Fakir zengin dizileri. Kapıcı kızını seven zengin oğlanlar, gecekondudan gelen kızları kapan Holding sahipleri hepsinin de senaryoları aynı. Bir gayret edip te bari konularda değişiklik yapsalar ya, bir oynayanların yüzleri farklı.  

Hazırlanan senaryoda amaç bölgede bir Kürt devleti kurulması. Bakın haberlerde başka konu var mı? Emekli ve memurun durumunu düzeltmekten söz eden yok. Kim yaklaşan ekonomik fırtına konusunda konuşuyor. Halk sanki dilsiz. O sıkıntıları zamları çeken sanki onlar değil. Ama bir dönünde yanınızdaki komşunuza bakın. İşte uygarlık bu. Adamlar haklarını vermemek için hükümeti düşürdüler Yunanistan'da.  


Biz ne yapıyoruz, aynı Irak'tan Kürtler senaryosunda olduğu gibi bu kez Suriye'den kaçanlara ev sahipliği. Biz Müslüman kardeşiz ya. Ne demişti Arınç, bizi bağlayan laiklik değil İslami kardeşlik. Bizdeki bu kardeşlik bağı ise çok ilginç, düşman başına.  Nasıl Müslüman kardeşliği ise Haçlı ordusu Müslümanlara bombalar yağdırıp sivil asker kardeşlerini öldürürken haçlı komutana yalakalık yapan, parasal pazarlıklara giren cinsten.  

Bu nasıl kardeşlik ki bir milyon Iraklı Müslüman katledilirken katledenlerin evlerine sağ salim gitmesi için duacı olacaksın. Müslüman Libya, Mısır, Tunus, Yemen, Suriye'ye karşı haçlı ordusu ile kol kola kararlar alacaksın. Hıristiyan âlemi İslam dünyasına topyekûn savaş açmışken sen onlarla birlikte başlarındaki diktatörlere çağrıda bulunacaksın. İşte Arınç'ın sözünü ettiği kardeşlik anlayışı bu.  

Artık yabancı basın da bizle dalga geçiyor. Türk bayrağını yayınlarken ortadaki yıldızın yerini İsa'nın haçını koyuyor. Seçim ardından ABD Temsilciler Meclisine Hıristiyan kiliseleri ve Ermeni soykırımı ile ilgili iki yeni yasa tasarısı veriliyor. Bu arada Brüksel "anayasayı değiştir" emrini verirken herhalde bizimkiler baş üstüne mesajı verdi. ABD istihbarat örgütü CIA'ya analizler yapan Washington'daki düşünce üreten kurum Stratfor bir analiz yayınlıyor ve Türkiye Müslüman Avrupa birliğine artık giremez diyor. O belli de, nasıl oldu Türkiye'nin batıyla bütünleşmesi için AB'ye girmesini teşvik eden ABD fikir değiştirdi?  

         Türkiye'nin gündemi ile AKP'nin gündemi aynı değil. Kurtlar vadisini seyredenler bilir mafya babaları birbirlerine usta diye hitap ediyor. AKP'de liderine nedense usta diyor, yorum sizlerin.  16/Haziran/2011

 

__._,_.___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder