21 Haziran 2011 Salı

Fwd: YARGININ TERAZİSİ DEĞİŞİYOR



-------- Original Message --------
From: KAAN <kaanka68@gmail.com>


 
Bu olur mu acaba
 
<br/><a               href="http://oi56.tinypic.com/2ziyqnr.jpg"               target="_blank">View Raw Image</a>

21 Haziran 2011 10:54 tarihinde Ece I <ece.isik2@gmail.com> yazdı:



Yargıyı ve Yüksek Yargıyı tamamen ele geçirdikten sonra sıra sembollere geldi...
 
'Themis' adalet ve düzen tanrıçası, bir kadın. Üstelik saçı meydanda ve kapanmamış bir kadın...Heykel veya resim bile olsa akılları yalnızca uçkurlarında olanlar için kışkırtıcı bir görüntü değil mi?
 
E o zaman 'katli vaciptir'...
 
*****
 
YARGININ TERAZİSİ DEĞİŞİYOR
Bakanlık Yeni Logo İçin Startı Verdi
YARGININ TERAZİSİ DEĞİŞİYOR

Yüksek yargı ve HSYK'nın ardından bu kez de Adalet Bakanlığı'nın logosu değişiyor. İki yana açılmış kitap, kefeleri eşit terazi ve Türk bayrağının yer aldığı logonun yenilenmesi için bakanlık yarışma açtı

 

YargI reformu kapsamında şimdi de Adalet Bakanlığı'nın logosunun değişmesi gündemde. Bakanlık, iki yana açılmış kitap, kefeleri eşit terazi ve Türk bayrağının vurgulandığı logoyu yenilemek için yarışma açtı.


Şartnamede yarışmanın amacı 'Adalet Bakanlığı için yeni logo hazırlatılması' olarak belirtilirken, vizyonu da 'Güven veren adalet sistemi' ifadesiyle vurgulandı.


BİRİNCİYE 20 BİN TL ÖDÜL
Yarışmanın misyonu ise şöyle sıralandı: 'Yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının güçlendirilmesi çalışmalarına katkı, yargının etkinlik ve verimliliğinin artırılmasıyla yargılamaların makul sürede sonuçlandırılması, mesleki yetkinliğin geliştirilmesi.' Adaylardan bu misyon, vizyon ve amaçları yansıtan, tarihsel birikime uygun bir logo beklendiği vurgulandı. Bakanlığın yeni logosu olarak tescil edilmesi planlanan eser, her türlü basılı ve dijital ortamda kullanılabileceği gibi antetli kağıtlara ve pankartlara da taşınacak. Logo çalışmaları, en geç 5 Ağustos 2011 Cuma günü, mesai bitimine kadar Adalet Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'na teslim edilecek. Herkesin katılımına açık yarışmada eserleri, bakanlıkça belirlenecek beş kişilik Seçici Kurul tespit edecek.
19 Ağustos'ta ise kazananlar açıklanacak. Birinciye 20 bin TL'lik ödül verilecek.

Mitolojide bir Themis
Yargıda adaletin sembolü olan 'terazi'nin anlamı Yunan mitolojisine kadar uzanıyor. Buna göre, gökyüzünün hakimi olarak kabul edilen Uranüs ve yeri temsil eden Gaia'nın kızı 'Themis', adalet ve düzen tanrıçası olarak biliniyor. Olympos'taki düzeni de o koruyor. Bu nedenle Themis, 'bir elinde terazi, öteki elinde kılıç tutan gözleri bağlı bir bakire' olarak simgeleştirilmiş. Elindeki 'terazi', adaleti ve bunun dengeli şekilde dağıtılmasını, diğer elindeki 'kılıç' ise adaletin keskinliğini simgeliyor.
Akşam

http://www.turktime.com/haber/YARGININ-TERAZISI-DEGISIYOR/145462

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder