28 Haziran 2011 Salı

POLITIK - Seçim yorumlarından birisi...

CHP'nin 1.parti çıkacağını ve esir yurtseverlerden de birkaçının seçileceğini yazarak madara olmuş birisi olarak vardığım sonuçlar:

1-Bu halkın çoğunluğu sapına kadar muhafazakar. Dincilik de bu işin sosu! Laiklik gitse bile, bulgur-makarn a g eldiği sürece no problem! Yeter ki kömür, pardon istikrar sürsün!

2-HES'ler den en fazla muzdarip Rize'de AKP'ye tam destek. O zaman HES mücadelesini verip o köylüyle dayanışan eylemci düşünsün derim. Köylünün umurunda değilmiş o mücadele!

3-İşçilerini toprak altından bilmem kaç ay sonra çıkaran Zonguldak; ölüm madencinin kaderidir, diyenleri ihya ettin! Vallaha bravo!

4-Şehitlere kelle denilmesinden alınmayan ''milliyetçi'' İç Anadolu; valla bu kadar milliyetçilik sizde olduğu sürece AKP banko iktidar. MHP sizinle ne kadar gurur duysa (!) azdır !

5-Dur yolcu diyerek emperyalistlerin durdurulduğu Çanakkale'nin halkı; Libya'dan sonra hayırlısıyla Suriye'ye karşı da emperyalizme destek vereceğiz. Rengine bakınca; Sendeki anti emperyalizmin ahı gitmiş vahı kalmış, diyorum. Yeni partiniz hayırlı olsun! Artık, şehrine gelen Anzak'lar gibi Suriye'ye de gidersin bu gidişle!

6-Altın madenindeki sızma tehlikesinden endişeye kapıldığım Simav ve onun ili Kütahya'ya; demek ki bu düzen sizin için güven dolu. Yandaş işadamı, mülki amirler ve iktidar partisi haklıymış yani. Endişe edecek bir şey yok yani!

7-Tutulan mikrofona ağlayan 10 milyon emekli; sana diyecek lafım yok! Demek ki mutlusun! (Rahmetli babam da emekliydi ve mikrofona ağlayanlara nedense hep kuşkuyla bakar ve her seçimde haklı çıkardı!)

8-En güvendiğimiz kurum TSK'dir diyen kitle; Orduda savaşacak asker kalmayacak gibi. Ama maşallah sendeki tepki, orduyu sevenlere (!) desteğin kralını vermek şeklinde oluyor nedense.

9-En sevdiğimiz lider Atatürk'tür; izinden ayrılmadık alimallah, diyenler; anlaşıldı, çoğunuz, izin'desiniz! İyi izinler! Anlaşıldı, Atatürk'te birleşmek artık moda değil; şimdi moda, ayrışmak! Ona doğru tam gaz gidiyoruz. 10 Kasım'da ağlarsın artık! Ama dikkat: 'Atam izindeyiz' derken, kızarma sakın!

10-Şifre skandalıyla sokakları inleten öğrenciler ve aileleri; en az 4 milyon tepki oyu beklerdim sizden. Galiba ben sokağa bakıp aldanan saflardanım! (Size 68'li muamelesi yapmadım ama; şifreyi bu kadar da sineye çekme beklemezdim doğrusu!)

11-İthal hayvandan mağdur olan Kars'ta; daha fazla angus gelirse oylar daha da artacak gibi! Demek ki sizin hayvancılık işleri iyi gidiyor. (Yıkılan heykelden bahsetmiyorum bile. ''Ucube'' sizin şehre gitmezdi; yıkılmasına tepki koymamanızla bunu gösterdiniz! Yaşasın sanat demiyorum! ) . . . .

Bu faslı bitirirken:

Beni gururlandıran Trakyalı kızanlar: Dönek savar sizinle gurur duyuyor be ya !!!!

((daha ilave edilebilecek çok şey var ama bunlar bile yeter)



S. Nilgün CELLEK
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Vulgum pecus Ortalama/bayağı insanlar  Latin Atasözü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder