30 Haziran 2011 Perşembe

POLITIK - Gemilere ilk sabotaj

http://www.hurriyet.com.tr/planet/18131205.asp

Gemilere ilk sabotaj

29 Haziran 2011
Gemilere ilk                         sabotaj

Filoya katılacak 7 gemi Yunanistan'ın çeşitli limanlarında hazırlıklarını sürdürürken yaşanan güçlüklerle baş etmeye çalışıyor.

Bürokratik zorluklarla günlerdir baş etmeye çalışan aktivistler, dün de Pire limanında "Juliano" adlı gemiye yapılan saldırının şokunu yaşadı. İsveç, Norveç ve Yunanistan'dan gelen eylemcileri taşıyan geminin pervane mili, eylemcilerin deyişiyle "Düşman dalgıçlar" tarafından kesildi. Eylemciler gemideki hasarın onarılabileceğini ama bir haftayı bulabileceğini söylerken, filo gemileri etrafındaki güvenlik önlemleri artırıldı. Gazzeye 3 bin ton yardım malzemesi ve 22 ülkeden 400 eylemciyi taşıyacak 10 gemilik filonun perşembe veya cuma günü yola çıkıp, Girit açıklarında bir araya gelmesi ve Gazze'ye doğru harekete geçmesi bekleniyor.
İsrail dün ayrıca filoyo katılan "İHH üyeleri gibi" bazı aşırı unsurların, gemilere baskın yapması halinde İsrail askerlerine sülfür dahil bazı yanıcı kimyasal kullanma hazırlığı içinde olduğunu iddia etti. İsrail Ordusu Sözcüsü Binbaşı Avital Leibovich'e göre bu aşırı unsurlar askerler gemiye çıktığında üzerlerine sülfür atacaklar ve ateşe verecekler
 
__._,_.___

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder