25 Haziran 2011 Cumartesi

ENTRIKA - Haplı tecavüzün hikâyesi

Haplı tecavüzün hikâyesi

L

ibya'da kadınların Kaddafi güçlerinin toplu tecavüzüne uğradığı iddiaları ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın açıklamalarına bile yansıdı.

İddia, Libyalı doktor arasında tartışma yaratırken New York Times gazetesi, iddiaları ortaya atan psikolog Dr.Seham Sergeva'ya ulaştı.

BİR yandan iç savaş yaşayan, bir yandan da NATO operasyonuna maruz kalan Libya'da en büyük sorunlardan biri de, taraflar arası enformasyon savaşı.
Çatışmaların başlamasından bu yana Muammer Kaddafi güçlerinin, sivillere karşı sistemli bir şekilde tecavüz silahını kullandığına ilişkin iddialar, Batı medyasınca sorgulanmaya başlandı.

Özellikle de Libyalı psikoloj Dr.Seham Sergeva'nın ortaya attığı toplu tecavüz iddiası üzerinde, bilimsel nedenlerle şüphe oluştu.
Sergeva, Muammer Kaddafi rejiminden Tunus sınırına kaçan 60 bin kişi üzerinde yaptıkları araştırmalarda en az 259'nun tecavüze uğradığını, 140 ile bizzat görüştüğünü belirtiyor.
Ancak iddianın perde arkasını araştıran uzmanlar, verilerin sağlıklı olmadığı kanısında.

Birleşmiş Milletler'in, Libya için oluşturduğu araştırma komisyonunun başında bulunan Cherif Bassiouni, tecavüz vakalarına ilişkin şu âna kadar kendilerine sunulan kanıtları yeterli bulmadıklarını söyledi.
Muhaliflerin elindeki Bingazi kentinin Psikiyatrik Hastane'sinde görev yapan Dr.Ali M.Elroey, Sergeva'nın verdiği istatistiği "abartılı" bulduğunu vurgulayarak, "Üç hafta içerisinde bu kadar çok muayene broşürü dağıtmış olabileceklerine inanmıyorum" dedi.
--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Nescire autem antequam natus sis quid acciderit, id est semper esse puerum.  *  *  * Doğmadan önce olanları bilmemek sürekli çocuk kalmaktır.  Latin Atasözü - (Çiçero)

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Hiçbir vaade inanmamak, her vaade inanmaktan daha karlıdır.   C.Sahabettin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder