29 Haziran 2011 Çarşamba

Re: Ye'min Toto?!

  1. Yakın zamanda erken seçim olmaz. Ancak politik ortam tıpkı CHP-AP dönemindeki gibi giderek sertleşir. Parlemanto kilitlenir. Cumhurbaşkanlığı seçimi takılıp kalabilir. Sokaklar karışır.
  2. Eğer bir erken genel seçim olursa, AKP ve BDP oy oranını artırır, MHP ve CHP ise azaltır. Toplum çok daha keskin hatlarla bölünür.
  3. Suriye, Irak, ve İran konusunda hükümetler giderek daha çok baskı altına girer. Komuta heyetiyle olan uyumsuzluklar sonucunda kritik zamanlarda üst düzey general istifaları görülür. Mesela Suriye operasyonu söz konusu olduğunda.
  4. İç çalkantılar sırasında ülkemize parasal operasyonlar yapılır, enflasyonda patlama, döviz, borçlanma sıkıntıları yaşanabilir.
  5. Türk milleti gerek iç çatışmalar, gerekse dış müdahalelerden bunalır. Ve bunca zamandır yaptığı demokratik tercihlerin ceremesini çeker, aydınların aydınlatmadığından, halktan kopuk olduğundan, dış güçlerin husumetinden bahisle, sorumluluklarından kaçmaya çalışır, çocuk gibi sızlanır, giderek daha çok hayal alemine dalar. Türk milleti her yaşadığı travmadan sonra giderek daha çok içine kapanır, şiddet sarmalına girer, regrese olur.
  6. Burası Türkiye burada her türlü tahmin yanlış çıkabilir, akla ve hayale gelmedik her şey olabilir, ama kesinlikle bol bol aksiyon yaşanabilir.

On 29.06.2011 09:17, Can Ikiz wrote:
Sizce gelinen noktada ne olur, Turkiye bir erken secime mi gider?  Erken secim CHP, MHP, AKP ve BDP'ye yarar mi?  Bu durumdan yapilacagi soylenen yeni Anayasa nasil etkilenir?  Son olarak, cevremiz de savas tamtamlari calarken Turkiye'de ki bu siyasi kriz Turkiye'ye pahaliya mal olur mu?      Saygilarimla Can Ikiz   


--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Eğitimin kökleri acı fakat meyveleri tatlıdır.   Aristotale

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder