21 Eylül 2011 Çarşamba

POLITIK - 'Andımız kaldırılsın'

'Andımız kaldırılsın'

MAZLUMDER, ilköğretim okullarında okutulan 'Andımız'ın kaldırılması talebiyle İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde açıklama yaptı.

19 Eylül 2011 Pazartesi - 18:12


MAZLUMDER İstanbul Şubesi "Andımız Kaldırılsın" kampanyası kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı.

Akabe Vakfı, AKDAV, AKV, Anadolu Platformu, Hikmet Vakfı ve İHH'nın da destek verdiği eylemde, üzerlerine Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Laz, Arnavut yazan kişilere zorla andımızın okutulduğu temsil gösterildi.

Eylemde sık sık, "Çocuklar bizimdir devletin değil", "Andımız kaldırılsın" sloganları atıldı.

Burada açıklama yapan MAZLUMDER İstanbul Şube Başkanı Cüneyt Sarıyaşar, "Türkiye'de eğitimin pedagojik açıdan en kritik sürecinde çocuklarımıza ailelerinin iradelerinin dışında, ideolojik bir devlet tarafından bir kimlik dayatılmakta, bir anlayış zorla dile getirilmekte ve ardından da söz verdirilmektedir" dedi.

'KÜRT, ARAP, LAZ ÇOCUĞU VARLIĞINI NASIL ARMAĞAN EDEBİLİR?'

Eğitim kurumlarının deformasyon kurumları olduğunu kaydeden Sarıyaşar, "Bir Kürt çocuğu, bir Arap çocuğu, bir Laz çocuğu varlığını bir etnik yapıya indirgenmiş Türk varlığına nasıl armağan edebilir?
"
diye sordu.

Farklı etnik kimliklerden olan insanlara okutulan "And"ın ayrımcı, dışlayıcı, Türkiye'nin taraf olduğu başta Çocuk Hakları Sözleşmesi olmak üzere birçok sözleşmeye akırı olduğunu söyleyen Sarıyaşar, tek tipleştirici uygulama ile Türkleştirme politikasının esas alındığını, ilkel milliyetçi dayatmanın militarist toplumu kurma özleminin ürünü olduğunu vurguladı.

Sarıyaşar, Türkiye'nin çok kimlikli ve kültürlü bir yapısı olduğu gerçeğinin kabul edilmesi gerektiğini kaydederek, bu kabul çerçevesinde yasal, hukuki ve fiili tüm değişikliklerin bin an önce gerçekleştirilmesini istedi.
Sarıyaşar, "Andımız"ın artık ilköğretim okullarında okutulmamasını isteyerek, TBMM'ye bir an önce değişiklik yapması yönünde çağrı yaptı.

'ASKERİ EĞİTİMİ ÇAĞRIŞTIRIYOR'

Anadolu Platformu Genel Sekreteri Hüseyin Özhazar ise, "3 Mart 1924'te yürürlüğe sokulan Tevhid-i Tedrisat Kanunu çerçevesinde oluşturulan eğitim anlayışının bugünkü dünyaya dar geldiğini görmekteyiz.

Çocuklarımızın zihnini sınırlayan ne varsa kaldırılmasını, çocuklarımızın özgürce eğitim görmelerini istiyoruz.
Okullarımızda askeri eğitimi çağrıştıran andımız uygulamasının kaldırılmasını talep ediyoruz"
dedi.

Etha

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Kadin fil gibidir. Herkes bakmayi sever. Ama kimse evinde beslemek istemez...  Warren Beatty

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder