21 Eylül 2011 Çarşamba

POLITIK - ‘Gizli ziyaretçi’ ‘KAF’ı masaya yatırdı

'Gizli ziyaretçi' 'KAF'ı masaya yatırdı

 ANKARA - ABD'de faaliyet gösteren 16 ayrı istihbarat biriminin oluşturduğu Ulusal İstihbarat Teşkilatı'nın (DNI) başındaki isim olan James Clapper'ın, Ankara temaslarında, ABD'nin eşbaşkanlığını Türkiye ile yapacağı KAF'ı (Küresel Antiterörizm Forumu) masaya yatırdığı iddia edildi.
Küreselleşen terörizm tehdidini tek başına bertaraf edemeyeceğini ilan eden ABD, izlenecek terör karşıtı stratejinin belirlenmesi, ihtiyaçların karşılanması ve ülkeler arası koordinasyonun sağlanması için KAF'ı hayata geçirmek için düğmeye bastı.
KAF programı çerçevesinde ülkelerin terörle mücadele alanında görev yapan yetkililerinin düzenli olarak bir araya gelmesi sağlanacak.
Uzmanlar bu toplantılarda, deneyimlerini paylaşıp, stratejileri ve ihtiyaçları belirleyecek.

MİT, Genelkurmay ve Dışişleri Bakanlığı'nda temaslarda bulunması beklenen Clapper, pazar günü akşam saatlerinde Ankara'ya geldi.
ABD kaynakları, ABD Başkanı Barack Obama tarafından geçtiğiğimiz yıl bu göreve getirilen Clapper'in programıyla ilgili bilgi vermekten kaçındı.
Clapper'in ev sahibinin MİT Müsteşarlığı olduğu öne sürüldü.
Clapper'in gezisiyle ilgili Ankara'da sınırlı sayıda kişinin bilgi sahibi olduğu kaydedildi.
30 ülkenin kurucusu olduğu KAF'ın yürütme organı niteliğindeki Koordinasyon Komitesi'nin ilk eşbaşkanları ABD ve Türkiye olacak.

http://haber.gazetevatan.com/gizli-ziyaretci-kafi-masaya-yatirdi/400901/1/Manset

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ Veni vidi vici.  *  *  * Geldim gördüm yendim.  Latin Atasözü - (Sezar)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder