27 Eylül 2011 Salı

Türkiye'nin ilk seyir füzesi tanıtıldı...

Bozguncular ve onlardan etkilenenler için iletiyorum.
Kaç zamandır guruplarda TUBİTAK, HAVELSAN, ROKETSAN, ASELSAN, TAI vb şirkelerde hiçbir şey yapılmadığı, her tarafın hain generaler tarafından kuşatıldığını iddia edip, bu ordunun başarısızlığa mahkum olduğun iddia edenlere, yani sözlükteki anlamıyla bozguncuların yaydığı epostalar vardı.
Hani bir Heron dahi imal edemeyen kurumlar diye bu kurumlardan söz edenleri söylüyorum.
İşte size güzel bir örnek, iyi bir başlangıç.
Yapılan iş az şey değildir.
Etrafa pislik saçmaktan başka hayatta bir şey başaramamış insanlar için hiçbir başarı yeterli değildir, elbette.
Ve her ne kadar bu kadar çok bozguncusu, işbirlikçisi, haini bol olan bir milletin evladı olmaktan utanıyorsam da,
yüzümüzü ağartan bu gibi başarılı işler, kadrolar ve ürünler de beni gururlandırıyor.

Beni daha çok gururlandıran ise, her türlü çelmeye, takoza, engele, hırpalanmaya rağmen yukarıda ismi geçen Savunma Sanayii Müsteşarlığı kurumlarının her birinin aşağıdaki gibi dört başı mamur en az 20 projesi daha var. İlgilenenler bu kurumların web sayfalarına bakabilirler.

Prototipler hazır, taşeron üreticiler hazır, siz yeter ki paradan haber verin.
Hani o herkesin diline pelesenk olmuş profesyonel ordu var ya, işti onu donatacaksınız, kolay iş değil.
Bundan sonra vay anam, bu ordu pahallıya geliyor diye bahane uydurmak yok.
Hem zorunlu askerlik yapmayacaksın, hem de yapanın elinden tutmayacaksın, yok öyle üç kuruşa beş köfte.
Elini cebine atacaksın.

Haa bu arada Heron'dan konu açılmıştı, benim bildiğim, aktif en az iki MALE(Orta irtifa yüksek uçuş süreli) projesi var ki, o da milletin parasının bu işe yatırılması noktasına kadar gelmiştir.
Bunlar TAI'nin Çaldıran'ı,  TUSAŞ'ın Anka'sı.
Başka maksatlar için geliştirilmiş olan Kale-Baykar Makine ortak yapımı Bayraktar, TUSAŞ'ın Turna'sı, Baykuş'u, Martı'sı, Pelikan'ı ve Gözcü'sü de sayılabilir.
Kim demiş Savunma Sanayii Müsteşarlığı boş oturuyor diye.
Ben söyleyeyim, bozguncular, işbirlikçiler, hainler. O kadar.


04.06 2011

 

TÜBİTAK SAGE TARAFINDAN TÜRKİYE'NİN

İLK SEYİR FÜZESİ GELİŞTİRİLDİ.

 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın 100. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri kapsamında 4-5 Haziran 2011 tarihinde İzmir Çiğli'de düzenlenen "Türkiye Hava Gösterisi"nde ilk kez kamuoyuna açıklanan Hassas Güdümlü Stand-off Mühimmat (SOM) Projesi ile, TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirilen füze sistemi Türkiye'nin ilk seyir füzesi olma özelliğine sahip.

Hali hazırda 3 farklı varyant olarak geliştirilen füze sistemi, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda, uçaklarımızın düşman hava savunma sistemlerinin etkili menziline girmeden, kendisine tanımlanan hedeflerin büyük bir doğrulukla vurulmasını sağlayacak.

180 km. nin üzerinde bir menzile sahip olan füze, hava savunma radarları tarafından tespit edilmesini zorlaştıracak bir gövde yapısına sahip. Bunun yanısıra, düşük irtifalarda seyir yeteneği ve görev planlaması sırasında tanımlanan yol noktalarını izlemesi sayesinde de düşman hava savunma unsurlarından kaçınarak hedefine doğru hızla ilerleyebiliyor.

Füzenin ara safha güdümü sağlayan tümleşik Ataletsel Navigasyon Sistemi (ANS) ve Küresel Konumlama Sistemi'ne (KKS) ek olarak Yeryüzü Referanslı Navigasyon Sistemi (YRNS) de geliştirildi. Bu sistem sayesinde KKS sinyalinin kesilmesi veya karıştırılması durumunda bile füze, bilgisayarına daha önceden yüklenen yeryüzü şekillerini takip edip rota düzeltmesi yaparak hedefe yüksek hassasiyetle yaklaşabiliyor.

Füze, son aşamada devreye giren kızılötesi görüntülemeli arayıcısı sayesinde hedefini bilgisayarına önceden yüklenen görüntü ile eşleştirerek birkaç metre hassasiyetle vuruyor ve yüksek etkili harp başlığı sayesinde tahrip ediyor.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterinde bulunan F-4E 2020 ve F-16 Blok 40 uçaklarında kullanılacak şekilde geliştirilen füzenin ileriki yıllarda envantere girecek JSF uçağına da sertifiye edilmesi için çalışmalara başlandı.


Tanıtım Filmi: http://www.sage.tubitak.gov.tr/THG2011_BasinAciklama/som_film.mpg



http://www.sage.tubitak.gov.tr/


http://www.youtube.com/watch?v=uhgj7-YkS-0
http://www.youtube.com/watch?v=fRaKYcp1vJ8
http://www.youtube.com/watch?v=79bDZXT8ZXs&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=oWJQHadki7I&feature=related

--  -~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~-~ İLLİSİON  Eski bir sevdadan kurtulmuşum; Artık bütün kadınlar güzel; Gömleğim yeni, Yıkanmışım, Tıraş olmuşum; Sulh olmuş. Bahar gelmiş. Güneş açmış. Sokağa çıkmışım, insanlar rahat; Ben de rahatım.   Orhan Veli KANIK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder