22 Eylül 2011 Perşembe

POLITIK - Fwd:Berlin'de resepsiyon öncesi Silivri için eylem



-------- Original Message --------
Date:     Thu, 22 Sep 2011 07:54:12 +0300
From:     Halit Toprak <halit.toprak@gmail.com>



Berlin'de resepsiyon öncesi Silivri için eylem Yazdır E-posta
berl-res-eylem-a.jpgTürkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Berlin'de verilen resepsiyon öncesi Avrupa Türkleri Dayanışma Platformu'ndan bir grup, Silivri'de bulunan gazeteciler ve diğer tutuklular için eylem düzenledi
 
 
Berlin'de resepsiyon öncesi Silivri için eylem
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için Berlin'de verilen resepsiyon öncesi Avrupa Türkleri Dayanışma Platformu'ndan bir grup, Silivri'de bulunan gazeteciler ve diğer tutuklular için eylem düzenledi
Aralarında İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Dergisi üyeleri de bulunan Berlin Avrupa Türkleri Dayanışma Platformu'ndan bir grup, Gül için verilen resepsiyon öncesi Berlin Brandenburger Tor civarında toplanarak Silivri'de bulunan tutuklular için pankartlar açtılar ve bir basın bildirisi okudular.
Dört yıldan fazla bir süredir aydınların, gazetecilerin ve parti üyelerinin Ergenekon davası kapsamında tutuklandıklarını ve tutukluluk sürelerinin haksız yere uzatıldığı belirtilen konuşmada, tutuklu kişilerin sayısının üç yüzü bulduğu söylendi.
berl-res-eylem-b.jpg
Tutukluların tek suçlarının muhalif görüşlere sahip olmak olduğunu bildiren dernek üyeleri, bu kişilerin genel olarak telefon konuşmaları dinlenerek içeri alındıklarını ve tüm bunların AKP hükümeti ve Başbakan Erdoğan tarafından bilindiğini ileri sürdüler. Konuşmada ayrıca, 2011 genel seçimlerinde milletvekili seçilen Mustafa Balbay ve Prof. Mehmet Haberal gibi isimlerin de tutukluluklarının devam ettiği aktarıldı.
berl-res-eylem-c.jpg
Grup, demokratik hakları ve bu uğurda tutuklu bulunan isimler için birlik ve dayanışma içinde olacaklarını dile getirdiler. Pankartlarını açıp bildiri okuyan grubun resepsiyonun yapılacağı Brandenburger Tor önündeki Pariser Platz'a girişine izin verilmezken grup olaysız bir şekilde yürüdükten sonra dağıldı.
berl-res-eylem-d.jpg
ha-ber.com / İbrahim CEMEL / Berlin 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder