18 Mart 2015 Çarşamba

Fwd: Sayın Engin Alan'ın dikkatine....

İşte MHP'nin sorunu budur.

Cemaatçidir, söylemleri, politik tavırları ve her şeyile cemaatçidir.
Dolayısıyla cemaatle birlikte Amerikancıdır.
Esasen MHP'nin tohumları Amerikadan ithaldir.
Dolayısıyla geçmişte ülkenin Amerikanın vesayeti altına itilmesinde hem suç ortağıdır, hem de hala daha Amerikanın vesayet sisteminin sürmesi için işbirlikçilik yapmaya devam etmektedir.

Milliyetçilik lafının tam olarak ne anlam taşıdığı konusunda fikir birliği yoktur.
MHP kadrolarının bir bölümü millet olarak Türk milletini, bir bölümü de millet olarak İslam milletini anlar.
Bu bakımdan milliyetçilik etiketi MHP açısından gerçek, tanımlayıcı bir sıfat değildir.
Bu nedenle MHP'lilerin cilasını kazıdığınızda altından mürteci çıkması hiç şaşırtıcı değildir.
Eğer geriye dönük olarak incelerseniz, eski MHP'lilerin mürteciler safına kayması, ya da tam tersine, eski mürtecilerin MHP saflarına dahil olaması sık görülen bir olaydır.
Yine dikkatle incelerseniz  göreceksiniz, MHP ulusalcı olanlara karşı şiddetli allerjik reaksiyonlar göstermektedir.
Burada ulusalcı etiketinin aslında Türk Milliyetçiliği olduğunu ve İslam Milleti anlayışına muhalefeti ifade ettiğini belirtmek isterim.

MHP ideolojik anlamda kafası karışık bir partidir.
Ümmetçiliği ve ulusalcılığı milliyetçilik diye tek bir kelimede özetlemeye çalışması ortaya karmaşık bir ruh hali getirmiştir.
Sorduğunuzda Türk - İslam sentezinin, ya da İslam - Türk sentezinin tam olarak neyi ifade ettiğini anlatabilecek çok kişi yoktur.

Benim düşünceme göre bu gün AKP iktidar partisi rolünü oynaması için, MHP ve CHP'de muhalefetçilik mizansenini sürdürmesi için ayakta tutulan, finanse edilen, neredeyse bütün lider kadrosu New York icazetli kukla partilerdir.
Bunlarla bu ülke daha iyi bir noktaya gidemez.

Kimin ne olduğunu anlamak için iki şeye bakmak gerek.
Bu partilerin kritik oylamalarda ve politik olaylardaki tavırlarına.
İkincisi, New York'a kimlerin, kaç kez gidip, oralarda kimlerle konuştuğuna.
Çok açık, nesnel ölçüler söylüyorum ben.

Saygılar.
Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


HİÇ BİR ZAMAN YARAYA MERHEM OLMAYAN (((    MHP   ))) NİN ANLAMSIZ VE KİŞİLİKSİZ DAVRANIŞLARINA TEPKİYİ İLETMEK İSTEDİM. BİLDİĞİNİZ GİBİ DE (  ENGİN ALAN   ) PAŞA DA İSYAN EDİP MHP GİBİ YÖNÜ BELLİ OLMAYAN PARTİDEN İSTİFA ETTİ..... Türker Baykal

Sayın Engin Alan,

Partinizin Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, sizin de hapis yattığınız ve halen yargılanmakta olduğunuz Balyoz ve benzeri kumpaslar için " Darbe Hevesi " ifadesini kullanarak, silah arkadaşlarınızı darbecilikle suçlamıştır...

Genel başkan yardımcınız, Apo'yu Türkiye'ye getiren size farklı bir gözle bakarken, Apo'yu sorgulayan Sayın H.Atilla Uğur'u, Kardak krizinde adaya Türk Bayrağımızı diken Sat Komando Ali Türkşen'i ve dağlarda terörist peşinde koşan Kara Pilot M.Ali Çelebi'yi darbe heveslisi olarak yaftalamıştır...

Adan'ın bu sözleri, üniformasına atılan lekenin, kendi bedeninden daha çok içini acıtmasına dayamayan Deniz Yarbay Ali Tatar'ı, Silivri'de sevdiklerinin gözü önünde düşüp şehit olan Kurmay Albay Murat Özenalp'i bir kez daha öldürmüş, rutubetli koğuşlarda hastalanan değerli komutanlarımızı ve ailelerini daha da derinden rencide etmiştir...   

Hava ve Deniz Kuvvetlerimizin, "millileşmesini" öncelikli hedefleri olarak gören, kendi uçağımızı ve gemimizi yaparak Türk Silahlı Kuvvetlerimizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmaya çalışan çok değerli generallerimizin, amirallerimizin ve kurmay subaylarımızın, adice suçlanarak, hapse atılmalarını kabullenmiştir..

Bu kabulleniş, İktidar ve cemaat birlikteliğinin,"Türk Silahlı Kuvvetlerimize" yaptıkları "darbenin ", sizinde içinde yer aldığınız partiniz tarafından onaylanışı demektir...

Ancak siz önce askersiniz, sonra bir milletvekilisiniz...

Bir asker olarak ettiğiniz " Barışta ve savaşta,karada denizde ve havada her zaman ve har yerde milletime ve cumhuriyetime doğruluk ve muhabbetle hizmet ve kanunlara ve nizamlara ve amirlerime itaat edeceğime ve askerliğin namusunu, Türk Sancağının şanını, canımdan aziz bilip icabında vatan, cumhuriyet ve vazife uğrunda seve seve hayatımı feda eyleyeceğime namusum üzerine ant içerim" yemininizin gereğini yapmak görevinizdir...

Şimdi bir asker kızı olarak,  sizden tek bir hareket bekliyorum....

Silah arkadaşlarınızı darbe heveslileri olarak gören bu vekillerin arasında daha fazla durmayınız ve İSTİFA EDİNİZ....

Derin Kaygılarımla,
Ulusalcı Gönüller adına
Engin Demirkollu Sarıkartal
Nefise Yurtseven



MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Ergenekon ve Balyoz kumpasları için "Darbe hevesi" yorumunu yaptı. "Bahçeli darbe heveslilerinin hevesini kursağında bıraktı" diyen Adan, "Balyoz'dan yargılanan Engin Alan neden sizin partinizde?" sorusuna da ilginç bir yanıt verdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, F tipi örgütün Türk Ordusu ve İşçi Partisi'ne yönelik kumpaslarını savundu. Adan, Ergenekon ve Balyoz'da gözaltına alınıp tutuklananlar için "Darbe heveslileri" yorumunu yaptı.

Adan, Hürriyet Gazetesi'ne verdiği röportajda, Türkiye'nin yakın tarihine damga vuran davaları değerlendirdi. Adan, "Bir dönem darbeci düşünen bazı askerlerin MHP liderine yönelik söyledikleri medyaya yansıdı. MHP neden sokağa çıkmıyor diye şikâyet edenler var." ifadelerini kullandı.

Adan, "Ergenekon ve Balyoz davalarında yargılananlardan bir kısmının darbeci olduğunu kabul etmiş olmuyor musunuz?" sorusuna "E yargılandılar. Bir şey var oralarda." yanıtını verdi.

Celal Adan, "Bahçeli bir taraftan darbe heveslilerinin hevesini kursağında bırakmış, öbür taraftan da Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin ancak demokrasi korunarak sağlanabileceğine öncülük yapmış tek siyasi liderdir." ifadelerini kullandı.

Ergenekon ve Balyoz için "Darbe heveslileri" diyen Adan, kumpas davalarda yargılnana Emekli Korgeneral Engin Alan'ı ise ayrı tuttu. Adan, "Engin Alan'ın bizim partimizde olmasının sebebi başka. Engin Alan Paşa o bölgede teröre karşı mücadele vermiş bir askerimiz." dedi.


Onemli olan bir sevgi ugrunda olmek degil, ugrunda olebilecegin bir sevgili bulmaktir.

Anonim Nasihat

Peygamberden mucize istegi
TAHA 133.onlar: (muhammed) bize rabbinden bir mucize getirmeli degil miydi?
Dediler.
Once gelen kitaplardakinin apacik delili (Kur an) onlara gelmedi mi?
YUNUS 20.ona (muhammed e) rabbinden bir mucize indirilse ya!
Diyorlar.De ki: gayb ancak Allah indir.
Bekleyin (bakalim) ben de sizinle beraber bekleyenlerdenim.
ENBIYA 5 hayir, dediler, (bunlar) sacma sapan ruyalardir; bilakis onu kendisi uydurmustur; belki de o, sairdir.(eger oyle degilse) bize hemen, oncekilere gonderilenin benzeri bir ayet getirsin
ENBIYA 6.bunlardan once helak ettigimiz hicbir belde iman etmemisti; simdi bunlar mi iman edecekler?
RA D 7.kafirler diyorlar ki: ona rabbinden bir mucize indirilseydi ya!
(halbuki) sen ancak bir uyaricisin ve her toplumun bir rehberi vardir.

Prestij ve karizma sahibi lider, propaganda isini cok kolaylastirir.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder