27 Mart 2015 Cuma

Leyla Zana'dan Erdoğan'a başkanlık desteği

Başkanlık sistemi federasyon projesinin bir parçası. Onların umudu ülkenin bu dönüşüm süresinde çözülmesi.

Belli de olmaz. İnsanlar umduğunu değil, bulduğunu yiyebilir ancak. Karşımızda bir Recep Tayyip ERDOĞAN(RTE) örneği var. Bizde hep böyle olmuştur. Azıcık biti kanlanan hemen kabadayı olur. Güç bizi çabuk bozur. Ve belki de bu bir avantaj haline dönüşebilir.

Güçlü bir başkan belki de, ayrılıkçıların devlete tesir etmesini sınırlandırabilir. PKK'nın hükumette ve bakanlıklardan pay alması belki de bu şekilde önlenebilir. Bu durumda ayrılıkçı hareketle mücadele belki de daha etkin yapılabilir.

Biliyoruz ki, bunca zamandır hükumet pazalıklarında ayrılıkçılar bakanlık elde etme imkanı olmuş, bakanlık teşkilatlarında kadrolaşma imkanı bulmuştur. Bu durum ayrılıkçı hareketle mücadeleye ciddi şekilde ket vurmuştur. Bu güne kadar devletin kararsız duruşu, bazen tavşana kaç tazıya tut politikaları uygulaması, bazen mış gibi yapması hep bundandır. Belki geniş tabana dayalı bir başkan marjinal unsurları daha kolay dışlayabilir.

Şu vakitten sonra ülke siyasetinin kontrol altında olduğunu düşünmüyorum. Sürükleniyoruz. Tıpkı bir sabun kalıbı gibi kayıyoruz. Ve işin kötüsü çarpışma rotasındayız.

Başkanlık sistemi bizim için hiç denenmemiş bir şey olduğundan bilemiyorum. Bir maceradır. Ve ben maceraları asla sevmem. Biz bu ülkeyi poker masasında bulmadık. Bu kadar kolay riske etmemiz doğru değil.


Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA

Leyla Zana'dan Erdoğan'a başkanlık desteği


Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana4dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başkanlık desteği...
Leyla Zana başkanlık sistemine karşı olmadığını içeriğin önemli olduğunu söyledi.

a45UyF587661-150327113609 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/03/27  13:05 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Insan dogasi itibariyle ahlak sistemini iyilestirmek yerine yozlastirir.

Adam Ferguson

Hesap gunu tum peygamberler korku icinde canlarinin derdinde iken, sadece ben ummetimi dusunecegim.

Buhari 97/36

Merkezi Erivan olan Ermeni Cumhuriyeti ne karsi dostca olmayan hicbir niyetimiz yoktur....
Bu yeni devletteki Ermeniler, Ermeni mufreze kumandaninin emirleriyle, Musluman unsuru imha etmek uzere faaliyette bulunuyorlar.
Bu emirlerin suretlerini gozlerimizle gorduk.
Erivan daki Ermenilerin, Muslumanlarin imha siyaseti guttukleri ve bu kanli vahset dalgasinin sinirlarimiza kadar genisledigi, sinirlarimizin, obur taraftan, olumden kacan sayisiz Muslumanla dolu olmasiyla da teyit edilmis oluyor.
Ingilizler, bu hareketlerin cereyani esnasinda, bir yandan Ermenilerin Muslumanlara karsi tutumlarini tesvik ettiler, hatta onlari bu konuda kiskirttilar, diger taraftan Ermenilerin tecavuzlerini bize sayip doktuler ve bunlari tahammul edilemez hareketler olarak nitelediler ve bu komsu devlete saldirarak misillemede bulunmaya bizi zorladilar.
Fakat biz hakikatin kendini gostereceginden emin olarak Ermeni tahriklerine tahammul ettik ve Ingilizlerin ofkelerini fark etmemis gorunduk.
Hakikaten, bizi Ermenilere saldirmaya tesvik eden ve bu sekilde kendi boluklerini o topraklara gonderebilmelerini saglayacak bir ortam yaratmayi planlayan Ingilizlerin tutumlarini meydana cikarabilecegimizi dusunduk.
Ingilizlerin butun bu manevralari, Kafkasya yi bosaltmalari mecburiyetini hissettikten sonra, onlarin subay ve temsilcileri tarafindan baslatildi.
Erzurum ve Van daki Muslumanlarin ve bilhassa sinir bolgelerinde yasayanlarin; Ermenistan da cereyan eden katliama dair her gun aldiklari haberler ve olumden kacan ve aglanacak vaziyette olan multecilerin manzarasi karsisinda, buyuk heyecana kapilmalari cok normaldir.

(24 Eylul 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder