27 Mart 2015 Cuma

Kılıçdaroğlu: DERVİŞ GÖREV ALACAK

Adam Türkçe söylemiş ama idrak yolları tıkalı olanlar için ben bir kere daha Türkçeden Türkçeye tercüme edeyim.

Ufukta bir koalisyon hükumeti var. Onun hazırlıkları bunlar. CHP ortaklardan birisi. Diğeri belli değil. AKP'nin dahi koalisyon ortağı olması konuşuluyor. Fantastik senaryolar yani.

Başka ne var? Büyük bir Kürt kalkışması var. Bundan başka ağır bir ekonomik kriz var. Eş zamanlı olacak yani. Bu hem bu tuzağa kendi ayağımızla gittiğimiz için olacak, hem de batılı güçler direnmeye çalışan Türk halkını terbiye etmek için bu ekonomi ve asayiş araçlarını kullandığı için olacak.

Kemal Derviş işte bu noktada devreye giriyor. Batılı güçlerin ekonomik planların halka uygulayacak kişi Kemal Derviştir. Bu şimdiden hazırlanmıştır. Ama eminim hazırda başka Amerikan prensleri de vardır. Amerika hiçbir zaman tek ata oynamaz.

Atatürk'ün dediğinin tersine Türk halkı tembeldir, kolaycı, bedavacıdır. En azından yüzyıllarıdır savaşçı ve mücadeleci değildir. Yem borusu kesildiği anda tepesinde hangi iktidar varsa ona düşman olacaktır. Görünen o ki, bu felaket döneminde cenazenin kaldırılması işinde bir CHP'yi kullanacaklar. Halkı bir kez daha sola ve CHP'ye düşman edecekler.

Geçmişte MSP-CHP koaliyonu döneminde olan şey tam olarak buydu. Halk tüp gaz kuyruklarına girdi, ülke benzinsiz kaldı. Halk yeteri kadar terbiye edilmişti. Bu arada hem sola düşman oldu, hem de 5 sente muhtaç olduk ve ortaya Turgut Özal çıktı. Ve ilk işi hemen ilk uçakla New York'a gitmek oldu. Küresel zenginlerin huzuruna çıktı, onlardan para dilendi, onlara vaatlerde bulundu, uzlaştılar, bolca sendikasyon kredileri açıldı. Ülkede bir anda para bollaştı. Halk yeniden borçlanma imkanı buldu.

İthal ikamesi rejimi kaldırıldı. Küresel sermayenin önündeki bütün engeller temizlendi. Gümrükler, vergi duvarları, korumacı tedbirler, ülkede döviz varlığını korumaya yönelik tedbirler ortadan kaldırıldı. Üretici ve tüketici kooperatifleri çökertildi. Küresel oligarşiye vergi kolaylıkları, uzun dönemli muafiyetler, arsa tahsisi, tekellerin ve tröstlerin oluşmasını engelleyen yasal mevzuat ortadan kaldırıldı. Iş gücünün ucuzlaması için sendikal faaliyetlerin içi boşaltıldı. Özerkleştirme, özelleştirmeler, taşeronlaştırmalar yoluyla halkın emeği peşkeş çekildi.

Ve şimdi geçen bunca yıldan sonra halk zekat muhtaç oldu. Ve halkımız da zekat verenlere şükredecek kıvama geldi.

Türk halkı Kürt kalkışmasında az ya da çok direnç gösterebilir, işte o anda yeniden halkın terbiye edilmesi gerekecek. Halkın, devletin ve hükumetin başına gelecek olanlar bunlardır. Halk terbiye edilecek. Eğer bu sonuç vermezse daha yüksek seviyeli müdahaleler olacaktır.

ZAMAN EN İYİ MİYARDIR.
Görecek ve yaşayacağız. Ben doğrusu yanılmış olmayı çok isterim ve yanıldığımı gördüğümde hem mutluluğumu, hem de özürlerimi bağıra bağıra duyurmaya hazırım.

Sanırım çok beklemeyeceksiniz. Hız trenin tepe noktaya ulaştı. Bundan sonrası, hemen önümüz çok dik bir düşüşle başlayacak.
Hayırlı olsun, inşallah, hamdolsun!...

Saygılar.
Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA

Kılıçdaroğlu: DERVİŞ GÖREV ALACAK

CHP Lideri, dün eski bakanlardan Kemal Derviş ile bir araya geldi. Derviş, görüşme sonrası "Sosyal demokrat boyutu güçlü olan, CHP'nin söz sahibi olduğu bir iktidar kurulursa tekrar görüşürüz dedik" ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu ise Derviş için "İşlerinin yoğunluğu nedeniyle sıcak siyasete girmeyeceğini ifade etti ama eğer CHP iktidarında kendisine bir fırsat verilirse doğrudan ekonomi yönetiminde görev alacağını ifade etti" diye konuştu.

a45UyF587661-150327111555 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/03/27  13:05 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Bilgili olun.

Sakip SABANCI

Celiski bulamazsiniz
NISA 82.hala Kur an uzerinde geregi gibi dusunmeyecekler mi?
Eger o, Allah tan baskasi tarafindan gelmis olsaydi onda bircok tutarsizlik bulurlardi.

Her zaman etrafinizda bir yalaka ordusu bulundurun.

Joseph GOEBBELS
(Hitler in Propaganda Bakani)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder