20 Mart 2015 Cuma

Melih Aşık: Alevi lisesi!

Melih Aşık: Alevi lisesi!

"Türkiye'nin ilk Alevi lisesi" olarak lanse edilen okulun temeli geçen gün Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın da katıldığı törenle İstanbul Küçükçekmece'de atıldı. Hacı Bektaş Veli Anadolu Lisesi adı verilen lise önümüzdeki öğretim yılında açılacakmış. İyi de... Mezhep temelli eğitim kurumu açılabilir mi? Öğretim Birliği yasası buna izin verir mi?

Soruları hem Alevi hem eğitimci olan dostumuza yönelttik.

- Alevi lisesi tam bir aldatmaca... Aleviler bu aldatmacayı yutmamıştır.

- Neden aldatmaca?

- Yasalarımıza göre mezhep temelli eğitim kurumu açılamayacağı bir yana... Bu okulda hangi program uygulanacak? Normal lise mi, imam hatip lisesi mi yoksa meslek lisesi programı mı? İmam hatiplerin amacı imam, hatip ve Kuran öğreticisi yetiştirmektir. İyi de Alevilikte imam ve hatip yok ki. Alevi lisesinde ne yetiştireceksin? Cemevleri için dede mi? Adama gülerler. Alevilikte çoğu Türkçe okunan topu topu birkaç dua vardır, bunun için 3 - 4 yıllık eğitime ihtiyaç yoktur.

- Sonuca gelirsek?

- Alevilerin talebi Alevi din adamı yetiştirilmesi değil, her inanca saygılı laik eğitimdir. Alevi düşmanı kafaların Alevi okulu açıyoruz demeleri karamizahtır.

Bir de soru: Acaba yakında Sünni Lisesi, Hanefi Lisesi, Caferi Lisesi, Maliki Lisesi gibi liseler de açılacak mı?

Predator düştü...

Suriye'de ABD'ye ait bir insansız hava aracı yani "Predator" düşürüldü. Aracın İncirlik üssünden kalktığı bildirildi. Strateji uzmanı Cahit Dilek'e görüşünü soruyoruz:

- Predator İncirlik'ten havalanmışsa o zaman Türkiye'nin İncirlik'i IŞİD'e karşı operasyonlara açmış olduğunu söyleyebiliriz. Bu takdirde hükümet ABD'ye karşı bir kozunu daha kaybetmiştir.

- Ya İncirlik'i açmamışsak?

- ABD uçağı İncirlik'ten izinsiz kaldırıp Suriye hava sahasında kullandıysa bu zaten ayrı bir problemdir, o zaman İncirlik'te dönen dolapları Türkiye'nin takip edemediği anlamına gelir. Bu durumda ABD, İncirlik'ten kaldırdığı insanlı uçaklarla da Suriye'de operasyonlar yapabilir. Bu da Türkiye'nin operasyona ve savaşa katıldığı anlamındadır.

- Hükümetin sınır ötesi harekât yetkisi yok mu?

- TBMM'den çıkan tezkereye göre hükümetin bu yetkisi var ama hükümet resmen izin vermeden ABD bunu yapıyorsa biz egemenlik haklarımızı çiğnetmiş oluruz. Eğer düşürülen Predator İncirlik'ten kalktıysa önceden mutabık kalınan amaç dışında kullanıldığı da ortaya çıkmış olur...

IŞİD

İstanbul Ümraniye'de oturan Emine Ö. adlı kadın, geçen kasım ayında 18 yaşındaki ikizleri A.Ö. ile V.Ö., 15 ve 11 yaşındaki kızları F.Ö. ile H.Ö., 13 ve 5 yaşındaki oğulları S.Ö. ile M.Ö.'y ü ve komşularının çocuğu S.A'yı alarak evden ayrıldı. 15 yaşındaki kız ertesi gün babası Şefik Ö.'yü arayarak annesi ve kardeşleriyle birlikte IŞİD'e katılmak için Suriye'ye geçtiklerini söyledi. Baba Şefik Ö. diyor ki:

- Sınırda Elbeyli'deki jandarma karakoluna gittim. Eşimi ve çocukları yakalamışlar ama serbest bırakmışlar. Daha sonra da sınırı kaçak geçip Suriye'ye gitmişler... Kızım pişman olduklarını ve geri gelmek istediklerini söyledi. Kimse yardımcı olmadı.

Bir kadın yanında 7 çocukla elini kolunu sallayarak bir günde Suriye'ye gidip IŞİD'e katılabiliyor. Dur diyen yok... Sınır yok, devlet yok, kanun yok...

İktidarın toplu açılışlarında ne açılıyor? diye soruluyor! Bedava gazoz dağıtıldığına göre en çok gazoz kapağı açılıyor diyebiliriz…

Akif Kökçe

TUNUS

Tunus'ta çoğu turist 20 kişinin hayatını kaybettiği IŞİD baskınından sonra Cumhurbaşkanı Baci Kaid Sibsi ne dedi:

- Terörle savaş halindeyiz. Bu korkunç azınlık bizi korkutmuyor. Sonuna kadar acımadan mücadele edeceğiz. Demokrasi kazanacak ve yaşayacak...

Sibsi aynen böyle dedi...

- Teröristlerin liderini bulup onunla masaya oturacağız, terör sorununu mücadele değil müzakere yoluyla çözeceğiz, demedi.

O yüzden Tunus bu sorunu çözecektir.
a45UyF587661-150320170008 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/03/21  05:50 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Biz Mafyanin, Cetenin Veya Cetelerin Avukati Degiliz. (Baykal in Ergenekon un Avukatiyim Sozune Cevaben)

Recep Tayyip ERDOGAN(RTE)
Turkiye denilen ulkenin basbakani

Ebu Hureyre ( Radiyallahu Anh ) soyle dedi : Rasulullah ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem ) :
Cehennemde kafirin iki omuzu arasi , sur atli bir suvari yuruyusu ile uc gunluk mesafedir buyurdu.

( Muslim - Buhari )
Cehennemle ilgili hadis. Sahihmis bilenler denetlesin.

Dusmanca ithamda bulunanlarin surdurdukleri buyuk mubalagalar disinda Ermenilerin tehciri meselesi aslinda suna inhisar etmektedir:

Rus ordusu 1915 de bize karsi buyuk taarruzunu baslattigi bir sirada o zaman Carligin hizmetinde bulunan Tasnak Ermeni komitesi, askeri birliklerimizin gerisinde bulunan Ermeni ahalisini isyan ettirmisti.
Dusmanin sayi ve malzeme ustunlugu karsisinda cekilmeye mecbur kaldigimiz icin kendimizi daima iki ates arasinda kalmis gibi goruyorduk.
Ikmal ve yarali konvoylarimiz acimasiz sekilde katlediliyor, gerimizdeki kopruler ve yollar tahrip ediliyor ve Turk koylerinde teror hukum surduruluyordu.

Bu cinayetleri isleyen ve saflarina eli silah tutabilen butun Ermenileri katan ceteler, silah cephane ve iase ikmallerini, bazi buyuk devletlerin daha sulh zamanindan beri kendilerine kapitulasyonlarin bahsettigi dokunulmazliklardan bilistifade ve bu maksada matuf olarak buyuk stoklar husule getirmeye muvaffak olduklari Ermeni koylerinden yapiyorlardi.

Ingiltere nin sulh zamaninda ve harp sahasindan uzak olarak Irlanda ya reva gordugu muameleye hemen hemen kayitsiz bir sekilde bakan dunya efkari, Ermeni ahalinin tehciri hususunda almaya mecbur kaldigimiz karar icin bize karsi hakli bir ithamda bulunamaz.

Bize karsi yapilmis olan iftiralarin aksine, tehcir edilmis olanlar hayattadir ve bunlardan ekserisi sayet Itilaf Devletleri bizi tekrar harb etmeye zorlamasa idi evlerine donmus olurlardi.

Brest-Littowsk Muahedesinin akdini muteakip Ruslarin Sark vilayetlerimizi tahliyeye basladiklari sirada Ermeni cetelerinin yapmis olduklari katliam ve tahribat kafi derecede herkesin malumudur.

Sivas ta benle gorusmus olan, bilahare bu bolgeleri ziyaret eden ve buralarda Ermeni cetelerinin davranislari hususunda mufassal musahadelerde bulunarak daha sonra kendisine bu konuda anlatmis oldugum seylerin dogru oldugunu bana yazmis bulunan Amerikan Generali Harbord Amerikan Umumi ekfarinin kendisinden faydali bilgi temin edebilecegi bir sahidimizdir.
Tasnaklar daha sonra da Kars ve Olti bolgelerinde Alexandropol (Gumru) Antlasmasinin akdine kadar cinayetlerine devam etmislerdir.

Milyonlarca Turk u binlerce Ermeni nin hakimiyetine terketmeye kalkisan Wilson projesi sadece gulunctur.

(26 Subat 1921)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder