26 Mart 2015 Perşembe

KPSS BİRİNCİSİ ABLA FİRARDA

Bir hayalim var:

Benim de Martin Luter King gibi bir hayalim var. Yalnız benim ki farklı bir hayal.

Belki de, din, iman, Allah ve peygamber ekseninde yaşanan bu savruluşlar insanlara gerçek bilginin ne olduğuna, uzlaşma ahlakının mümkün olduğuna, estetiğin iyi ve kötünün tanımlanmasında yeterli olacağına ikna eder. Günah ve sevap penceresinden dünyaya bakan insanların kendilerine ve topluma yaşattıkları bunca ahlaksızlık, çelişkilerin bunu yapmasını umut ediyorum. Din adına söz söyleyenlerin hem kendilerini, hem de toplumu kandırdıklarını halk görür diye umut ediyorum.

Ve uyarıyorum. Bütün toplumların çıpaya ihtiyacı vardır. Çıpa olmadan sürüklenirler. Çıpa olmadan nerede olduklarını da bilemezler.

Din bunca zamandır bu topluma bir çıpa görevi yaptı. Eksikti, yanlıştı ama bu güne kadar böyle oldu. Görünen o ki artık dinin çıpa olma işlevi yetersiz. Dini çıpa olarak kabul etmekle toplumlar sürüklenmekten kurtulamıyorlar. Bunu görüyoruz.

O halde aydınların yeni görevi halkı yeni dünyanın düzenine hazırlamak, onları sürüklenmekten korumak üzere sağlam çıpalar bulmak, halka bunları göstermek ve öğretmek olmalı. Aksi halde çıpasız kalan halkın çok daha büyük toplumsal afetlere maruz kalmasından korkarım.

Benim önerim hep aynı.
  1. Gerçek bilgi, yani her yerde, her zaman, herkes tarafından sınanabilir olan bilgi.
  2. Uzlaşmaya dayalı bir ahlak anlayışı.
  3. Ve estetik ölçülere göre iyinin ve kötünün tanımlanması.
Ayrı bir din önermiyorum. Sadece temiz bir zeminde, geçmişin tortularından uzak, yeni bir başlangıç öneriyorum.


Saygılar.
Oraj POYRAZ
L2fSIJNoA0xfSNxA


KPSS BİRİNCİSİ ABLA FİRARDA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu İstanbul'a geldiğinde yediği yemeklerin incelemesini yapan İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde gıda mühendisi olarak çalışan Gamze Tembel Eser'in, KPSS soruşturmasının başlamasının ardından İtalya'ya gittiği, başını açtığı, mini etekli resimler vererek bambaşka bir kıyafetle Roma'da yaşadığı öğrenildi.

10-11 Temmuz 2010 tarihinde gerçekleşen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) birincisi olan Gamze Tembel Eser'in; 2010 KPSS soruların çalınmasına yönelik soruşturmanın ardından yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı.

KPSS ŞAMPİYONU İTALYA'YA KAÇTI!

İstanbul Florya'da bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde gıda mühendisi olarak çalışan Gamze Tembel Eser'in, KPSS soruşturmasının başlamasının ardından İtalya'nın başkenti Roma'ya kaçtığı bildirildi. Eser'in, 17 Eylül 2014 tarihinde İtalya'ya gittiği ve 6 aydır Roma'da yaşadığı öğrenildi.

ESER'İN ÇALIŞTIĞI LABORATUVAR, ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU'NUN YEDİĞİ YEMEKLERİN ANALİZİNİ YAPIYOR!

Eser'in 2011 yılından itibaren çalıştığı İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü stratejik öneme sahip. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'a geldiğinde yediği yemeklerin incelenmesi İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde yapılıyor.

2003 yılında Celal Bayar Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan, girdiği 4 KPSS sınavında düşük puanlar alan, FEM Akademi Dershaneleri'ne gittikten her nasıl olduysa önü açılan ve 2010 KPSS'nin Türkiye birincisi olan Gamze Temel Eser'in, Florya laboratuvarını tercih etmesi dikkat çekiyor.

Eser, 2010 KPSS'nin ardından FEM Dershaneleri Taksim Şubesi'nde açıklama yapmış ve "Tarım Bakanlığı'nın Florya Laboratuvarı'nda araştırma yapmak istiyorum" demişti. Gamze Tembel Eser'in, paralel devlet yapılanması tarafından İstanbul Gıda Kontrol Laboratuvar Müdürlüğü'nde çalışmaya zorlandığı ifade ediliyor.

 

http://www.sabah.com.tr/gundem/2015/03/26/kpss-birincisi-abla-firarda-cikti

a45UyF587661-150326151932 Oraj Poyraz cimcime@neomailbox.net
2015/03/26  16:57 6  64  1 undefined kemalistiz@googlegroups.com

 

Tarihte hicbir din, hicbir donemde rasyonel bir temele sahip olmadi.
Din, yardim olmadan bilinmeyenle basa cikamayacak kadar zayif insanlarin koltuk degnegidir.

Robert Heinlein

Istanbul un karsi karsiya bulundugu susuzluk otelerden gelen bir uyaridir.
Bakalim uyanip toplanabilecek miyiz?

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Turkler Araplarin dinini kabul etmeden evvel de buyuk bir millet idi.
Araplarin dinini kabul ettikten sonra bu din Araplarin (..) Turklerle birlesip bir millet teskil etmelerine hicbir tesir etmedi.
Bilakis Turk milletinin milli rabitalarini gevsetti; milli hislerini, milli heyecanini uyusturdu.(..)

Mustafa Kemal ATATURK
(Mustafa Kemal in yazdigi Afet inan imzasiyla cikan Medeni Bilgiler kitabi 1931)


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder