18 Ekim 2016 Salı

Ankara'daki yasağa Atatürkçü Düşünce Derneği'nden sert tepki

 


Ankara'daki yasağa Atatürkçü Düşünce Derneği'nden sert tepki


18 Ekim 2016 Salı 12:17

Ankara Valiliği, dün güvenlik gerekçesiyle bugünden başlayarak, 30 Kasım tarihine kadar başkentte tüm toplantı, gösteri, yürüyüş ve mitingin yasaklandığını duyurmuştu. Atatürkçü Düşünce Derneği de bu yasağa sert tepki gösterdi.

ADD Genel Merkezi tarafından yapılan açıklama "Cumhuriyet coşkusu ve Atatürk sevgisi engellenemez" denildi.

İşte o açıklama:

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma etkinlikleri yaklaşırken, Ankara Valiliği duyuru ile Ankara'daki her türlü toplantı ve gösteriyi 30 Kasım 2016 tarihine kadar yasakladı.

Bu yasaklamanın Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek amaçlı olduğu anlaşılıyor.

Siyasi iktidar mensupları son 14 yılda her fırsatta, ulusal bayram kutlamalarına ve Atatürk'ü anma etkinliklerine sağlık vb. nedenlerle katılmamayı adet edindiler.

Kişisel olarak gerekçe uyduramadıkları bayram günlerinde de değişik bahanelerle, ulusal bayram kutlamalarını tümden iptal ettiler.

Aynı siyasi iktidar yöneticileri hastalık ya da yas bahanesiyle ulusal bayram kutlamalarına katılmadıkları, iptal ettikleri günlerde,yandaşlarının düğün vb. törenlerinde boy göstermekte hiç bir sakınca görmediler.

Bu yıl da, olası terör eylemleri bahanesiyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve 10 Kasım törenlerinin hemen öncesindeAnkara Valiliği'nin yasağı ilan edildi.

Yasayla düzenlenen anayasal bir hakkın kullanımı; duyuru ve benzeri bildirimlerle yasaklanamaz. Anayasa ile 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 4/b maddesi, gelenekselleşmiş ulusal bayram kutlamalarımızı ve anma etkinliklerimizi yapma hakkını vermektedir.

Valilikler, ulusal bayramları ve anma törenlerini yasaklamak değil, Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini yaşamaya hazırlanan milyonların güvenliğini sağlamakla görevlidir.

15 Temmuz sonrasında gece gündüz meydanlarda yapılan kutlamalar, istenildiğinde valiliklerin bu görevi yerine getirebileceğini kanıtlamıştır.

Ankara Valiliği'nin yasak kararı,Cumhuriyet coşkusunu ve Atatürk sevgisini engellemek değil de, gerçekten olası bir terör eylemine karşı güvenlik arayışı ise,Atatürkçü Düşünce Derneği olarak planlanmış etkinliklerimize gölge olunmasını değil, güvenliğin sağlanmasını istiyoruz.

Ankaralılar, her yıl olduğu gibi bu yıl da,29 Ekim'de büyük bir coşkuyla Cumhuriyet Bayramını kutlayacaktır.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'ü sevgiyle anacaktır.

ulusalkanal.com.tr

http://www.ulusalkanal.com.tr/gundem/ankara-daki-yasaga-ataturkcu-dusunce-dernegi-nden-sert-tepki-h124966.html 
a45UyF587661-161018133448 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2016/10/18  17:06 4  58  candostum@googlegroups.com


 


Kitaplar, akilli kimselerin bahcesidir.

Anonim

Bu ulkedeki yabanci askerler, Teskilat-i Milliye den bin kere daha iyidir.

Yazar ve Nazir Ali Kemal - 23.04.1920

Iyi ki Turk Dogmusum

14 Subat 2014

Gectigimiz gunlerde bir milletvekili Ataturk olmasaydi gene olurduk ama isimlerimiz Dimitri olurdu, Yorgo olurdu. dedi.

Konu tartisilirken bir arkadasim gozyaslari icerisinde benim fakirhaneyi ziyaret etti. Aklina takilan bir sey varmis ve onu cok uzuyormus. Soyle sevgili arkadasim, nedir senin sorunun? dedim. Arkadaslarimin sorunlariyla ilgilenmeye bayilirim.

Benim ismim, biliyorsun, Dimitri. dedi. Ataturk olmasaydi herkesin ismi Dimitri, Yorgo olacakti ama Ataturk vardi ve buna ragmen benim ismim neden Dimitri? Ben neden faydalanamadim? dedi ve gozyaslarina boguldu.

Ona bir cay getirdim ve teskin etmeye ugrastim. Bak dedim, herkes Turk olamaz, bu bize dogustan verilmis bir hediye, sen Turk degilsin ve buna uzulmeni anlayabiliyorum, senin yerinde olsam ben de uzulurdum, insan icine cikmazdim, talihime saydirirdim, belki hayatima son vermek isterdim. Ama Turk degilsin diye hepten koyverme. Hayata 1-0 yenik baslamissin, daha cok calis, ne bileyim cok iyi bir curling oyuncusu ol, hayatina bir anlam kat. Benim herhangi bir basariya ihtiyacim yok, Turk dogmusum zaten, anlatabiliyor muyum ama senin cilginlar gibi calisman lazim.

Birbirine yapismis islak kirpiklerinin altindan utanc dolu bir bakis atti. Devam ettim. Inan ki seni anliyorum. Denize dokulmussunuz mesela, bu bir travmadir. Denize dokulmek ne abi ya? Ahahaha. Ozur dilerim, sinirlerim bozuldu. Ama Tanri askina, denize dokulmek ne abi? Nasil basardiniz bunu? Ahahaha. Ay devam edemeyecegim.

Gulme krizini atlatmak icin elimi yuzumu yikayip dondugumde Dimitri yi salondaki Turk bayragini koklayip yuzune surerken buldum. Beni gorunce aniden bayragi elinden birakti. Fena yakalanmisti. Yanina gidip omzundan tuttum.

Gizli gizli Turk bayragini opmen kesinlikle ayiplanacak bir sey degil. dedim. Muhtemelen kendi kendine Onuncu Yil Marsi ni da mirildaniyorsundur. Inan ki imkan olsa ben de senin Turk olmani isterdim. Ama bu mumkun degil, anliyor musun? Mendel kanunlari diye bir sey var. Kanuna karsi gelinmez.

Caylari tazeledim. Icim bir tuhaf olmustu. Dimitri yi hala teselli edememistim. Bak dedim, cayimdan bir yudum alarak, O olmasaydi benim de ismim bugun Dimitri olacakti. Sen Dimitri, ben Dimitri, herkes Dimitri, muthis bir kaos, dusunsene. Allah korumus. Ayrica ben annemden yine dogardim ama babam kimdi bilemezdim. Kastan gozden az cok tahmin ederdim ama kesin sudur diyemezdim. Cunku Soyadi Kanunu diye bir sey olmazdi. Elli tane Mehmet var, hangisi babam nereden bilecegim?

Bir nebze sakinlesmisti. Kalkti ve gitmeye koyuldu. Turk bayragini katlayip Dimitri nin cebine $ikistirdim. Itiraz edecek oldu ama usteledim. Genc adamsin, yaninda dursun. dedim. Ellerime sarildi, opturmedim. Hickira hickira gitti. Dimitri, ismini kesinlikle yazmamami rica etmisti. Ama ismini yazmadan cok anlamsiz olacagi icin yazdim. Ismi Dimitri. Uskudar da oturuyor, gozluklu, saclari onden hafif dokulmus, gorseniz hemen tanirsiniz.

Tarihimizi biliyor muyuz?

Vezir Tonyukuk olmasaydi bugun ismimiz Luo-Jin, Yang-Hai, Feng-Sushi idi.

Alaaddin Keykubat olmasaydi bugun ismimiz Refik Jebbour, Aatif Chachehou, Salma Hayek idi.

Barbaros Hayrettin Pasa olmasaydi yuzmeye Yunan adalarina gitmek zorunda kalirdik.

Cengiz Han olmasaydi ne iyi olurdu.

Baltaci Hasan Pasa olmasaydi Kopruluzade Damat Numan Pasa vardi, o da duzgun bir insandi.

Aslan Yurekli Richard olmasaydi bugun ismimiz Tony, Scott, Michael idi. Adam Hacli seferlerini eline yuzune bulastirdi.

http://beyinsizadam.net/
lukasaluka@gmail.com


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo LiteCoin URL:   LTtsCJ2mLUXLLs8v5US8w5zQeq66eakPtU

NameCoin URL       :  N7wbJyxqoueznDHu9tnu56y1V7B9P1Phs4
FeatherCoin URL     :  6rHGzeMefFvzqmBM5VNqmUziCxtga4wpDs
TerraCoin URL        :  1GQFs8GpaTXxoeTAsGmo56WNfYSZRy2mBD

PeerCoin URL         :  PMeBpz6X9RRLQxdFs5Jws5JwFec3Mzen8q6Twg





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder