9 Ocak 2017 Pazartesi

İncirlik ve NATO bizi hangi tehditten korudu?

 


İncirlik ve NATO bizi hangi tehditten korudu?

'İncirlik Üssü kapatılsın' tartışmasını değerlendiren BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, bu üssün 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak kullanıldığını, kapatılması gerektiğini ifade ederek, "Hükümetten gelen açıklamaların milletin bu konuda ortaya koyduğu hassasiyeti geçiştirme amaçlı olduğu anlaşılıyor" şeklinde konuştu.

08 Ocak 2017 Pazar 19:27

YENİ MESAJ/ANKARA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, İncirlik Üssü'nün işlevi konusunda kamuoyunda devam eden tartışmaları değerlendirdi. Dr. Terzi, "Bugün İncirlik ekseninde tartışılan aslında Türkiye'nin ABD, AB ve Batı ile müttefikliğidir. Sorgulanan aslında budur" dedi. Terzi, şunları söyledi: "Atatürk bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti kurmuştu. Tarımdan sanayiye her alanda milli bir politika uygulamıştı. Ama 1938'den sonra Türkiye'nin politikası bağımlı bir rotaya döndüğü için bugün bu sonuçları yaşıyoruz. Biz parti olarak Meclis açılış programlarında yaşayan 3 cumhurbaşkanını Ahmet Necdet Sezer, Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ı dinledik. Bu üç sayın cumhurbaşkanının da açıklamalarından şunu gördük: Bir, 'Türkiye, Batı ittifakı içinde olacak, ABD ile birlikte stratejik bir ortaklık ve NATO içinde olacak.' İki, 'AB'ye gireceğiz bu bizim vazgeçilmez yolumuzdur.' Üç, serbest piyasa ekonomisini yani liberal ekonomiyi uygulayacağız. Şimdi böyle bir stratejinin içinde devlet gemimizi Batı'ya yönlendirdik. Şimdi böyle bir geminin içinde biz yüzümüzü zaman zaman doğuya, kuzeye, güneye dönsek bile aslında bu geminin içinde Batı'ya doğru yol alıyoruz."

İncirlik, darbe girişiminin merkeziydi

"İncirlik Üssü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde çok önemli bir merkez olarak kullanıldığını herkes çok net olarak biliyor" diyen Abdullah Terzi, şöyle devam etti: "Hatta ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump bile çok sayıda Amerikan istihbarat subayının o gece görev aldığını ifade etmişti. Dolayısıyla İncirlik Üssü, milletin gözünde bu noktada bir 'mimlenmiş'ti. Ama şimdi çok daha sıcak bir şey var. IŞİD'e karşı operasyon nedeniyle ABD ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen hava kuvvetlerinin oradan IŞİD'e karşı bir operasyon için bulunduğunu görüyoruz. Milli Savunma Bakanımız, 'İncirlik bir NATO üssü değildir' diyor. Pentagon Sözcüsü Peter Cook da 'Özel görüşmelerle biz üssü kullanma izni aldık' diyor. Türkiye şimdi haklı olarak 'Ben IŞİD ile Fırat Kalkanı Harekâtı'nda mücadele ediyorum. Bana neden destek vermiyorsun' diye soruyor." İncirlik Üssü'nün 15 Temmuz darbe girişiminde aktif olarak kullanıldığına özel vurgu yapan Dr. Terzi, şunları söyledi: "Türkiye bağımsız bir devlet ise ve 15 Temmuz'da darbeye ramak kalmış ise ve burada İncirlik sabıkalı ise sizin alacağınız karar demokratik rejime karşı, devletime karşı, milletime karşı bir darbenin merkez üssü olduğunu ortaya koyup gereğini yapmaktır. 'Biz burayı kapatabiliriz' denilebilirdi çok rahatlıkla. Ama bu yapılmadı ve şimdi bu milleten gelen bu sorgulamalara geçiştirme politikası izleniyor." Abdullah Terzi, "Aynı zamanda şuanda ABD ile yapılan görüşmelerin satır aralarında görüyoruz ki, biz İncirlik'i kapatma niyetinde değiliz. Bunu bir blöf olarak kullanıyoruz gibi bir algı oluştu. Bunlar bağımsız bir devlete hele de şuanda ekonomik, siyasal ve de terör sarmalı içine alınmış bir Türkiye'de çok daha sağlam bir politikanın, dış siyasetin ortaya konulması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Yabancı üsler bize zarar veriyor

"Dış politikada anti-emperyalist, bağımsız bir siyaseti önümüze koymamız gerekiyor" diyen BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Terzi, şunları söyledi: "Sadece İncirlik mi, ABD'nin NATO kapsamında Türkiye'de 40 tane üssü var. Mesela Kürecik Üssü var. Peki, şimdi soralım: Biz bu üslerden ne kadar yararlandık? İncirlik Türkiye'nin nerede işine yaradı, diğer üsler ülkemize hangi katkıyı sağladı? Bu üsler bizi hangi tehditten korudu? Biz maalesef biz bu üslerden yararlanmadık. 15 Temmuz darbe girişiminde bu üsler bize zarar verdi. Şuanda bu üsler bizim Mehmetçiklerimizin şehit olduğu alanlarda bize destek vermiyor. Bunu ben söylemiyorum; Cumhurbaşkanımız söylüyor, Başbakanımız söylüyor, Dışişleri Bakanımız söylüyor, Milli Savunma Bakanımız söylüyor... O halde siyasetin, yönetimin görevi millet dahi bunu fark etmekten bunu görebilmek ve buna göre dış politikayı güvenlik stratejisini, düşman algısını yönlendirip değiştirebilmektir."

NATO nerede işimize yaradı?

BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, NATO'nun Türkiye'ye yaklaşımının da sorgulanması gerektiğine işaret ederek, "Biz NATO'nun ne faydasını gördük? NATO bizi hangi tehditten ya da tehlikeden korudu? Nerede işimize yaradı? Biz görüyoruz ki NATO her zaman bizi kullandı, her yerde Mehmetçiğimizden istifade etti. Daha geçen hafta Afganistan'daki Türk gücünün görev süresi 2 yıl daha uzatıldı" dedi.

NATO'nun görevi İslam dünyasını parçalamak

NATO'nun günümüzde İslam dünyasını parçalama misyonu üslendiğini ifade eden BTP Genel Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah Terzi, bu bağlamda şunları söyledi: "Bugün NATO konsepti değişmiştir. NATO soğuk savaş döneminde SSCB ve 'komünist blok'a karşı askeri pakt olarak lanse edildi. Bugün ondan uzaklaştı. NATO, günümüzde Büyük Ortadoğu Projesi çerçevesinde İslam dünyasının parçalanması ve işgali fonksiyonunu üstleniyor. Türkiye'nin buna ihtiyacı yok. Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz Atatürk'ün çerçevesini çizdiği bağımsız siyaseti merkeze koyuyoruz. Atatürk emperyalist güçlerle doğrudan mücadeleyi seçmiş bir insandır. Bugün ABD bilelim ki bizim hudutlarımızı kabul etmiyor. ABD bizim Güneydoğumuz üzerinde hesabı olan bir devlettir. Hem kendi coğrafyasındaki iklim değişikliklerinden dolayı buraya gelip yerleşmek, hem de Büyük İsrail Projesi için burada olan devlettir. Dolayısıyla bunların Türkiye'de bulunan 40'a yakın üssü bizim hayrımıza olan bir durum değildir."

http://www.yenimesaj.com.tr/gundem/incirlik-ve-nato-bizi-hangi-tehditten-korudu-h13037826.html

 
a45UyF587661-170109003621 Oraj Poyraz oraj.poyraz@openmail.cc
2017/01/09  16:36 2  65  alelma@yahoogroups.com


 


Ask kopru kurmaktir.
Insanlar kopru kuracaklarina duvar ordukleri icin yalniz kalirlar.

Newton

ISID Hakkindaki Hadis-i Serif
- -
Abbasogullarinin icinden dogudan ileride sancakli kisiler cikacak.
Onlarin once gelenlerinin ve sonra gelenlerinin isi adam oldurmek olacak.
Onlara yardim etmeyin.
Allah onlara yardim etmez.
Kim onlarin sancagi altinda yururse yahut bayragini tasirsa Allah onu kiyamet gunu cehenneme koyar.
Gercekten onlar Allah in en serliyaratiklaridir.
Onlar benden olduklarini iddia edecekler.
Dikkat edin, ben onlardanberiyim ve onlar da benden beridir.
Onlarin alameti sudur:
Saclarini uzatirlar ve siyah giyerler.
Onlari desteklemek icin oturmayin.
Carsilarda onlarla alisveris yapmayin.
Onlara yol gostermeyin ve onlara su vermeyin.
Cunku onlarin haykirdiklari tekbir ile sema ehli rahatsizolur

EINSTEIN ve DINLER
Bir insanin etik davranisi, esasli bir sekilde, iyi iliskilere, egitime, sosyal baglara ve ihtiyaclara dayanmasi gerekir; dinsel hicbir temele gerek yoktur.
Eger kisi, cezalandirilma korkusu ve olumden sonra odullendirilme umuduyla davranmak zorunda olsaydi gercekten de acinacak halde olurdu.
Bu nedenle dinsel kurumlarin neden daima bilime karsi savastigini ve onun yolundan gidenlere karsi baski yaptigini anlamak kolaydir.

A man s ethical behavior should be based effectually on sympathy, education, and social ties and needs; no religious basis is necessary.
Man would indeed be in a poor way if he had to be restrained by fear of punishment and hopes of reward after death.
It is therefore easy to see why the churches have always fought science and persecuted its devotees

Albert Einstein, Religion and Science, in the New York Times Magazine, November 9, 1930, pp.3-4; from Alice Calaprice, ed., The Expanded Quotable Einstein, Princeton, New Jersey: Princeton University Press, 2000, pp.205-206.


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo







-------------------------------------------------
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder