8 Ocak 2017 Pazar

NECATİ DOĞRU : Amerikan ipi!

 


NECATİ DOĞRU : Amerikan ipi!

8 Ocak 2017

Amerika'ya (ABD'ye) güvenilmez. Amerikan ipine güvenip kuyuya inilmez. Amerika'ya güvenip Kore'ye asker gönderilmez. Amerika'ya güvenip komşulara savaş açılamaz. Amerika'ya güvenip Ortadoğu batağına Mehmetçik sürülemez. Amerika'ya güvenip "her mahallede bir milyoner yaratacağız" diyenler, günün sonunda mosmor olurlar. Amerika'ya güvenip güçlü ekonomi, milli kalkınma yaratılamaz. Amerika'ya güvenip darbe yapılamaz. Amerika'ya güvenip darbe yapanlar insan içine çıkamazlar. Amerika'ya güvenip "yeniden Osmanlı olacağız" hayali kurulamaz. Kuranlar rezil, rüsva olurlar.

Sınanmış!

Denenmiş!

Çıplak gerçek bu.

100 yıldır söyleniyor.

Ne söylenmesi… (!)

Bas bas bağırılıyor.

Bu gerçeği önce Türkiye'nin sosyalistleri bağırmaya başladılar. Hayır! Daha doğrusu Türkiye'nin sosyalistleriyle birlikte "Tam bağımsızlık bizim karakterimizdir" diyen Atatürk'ün izinden yürüyen Kuvayi Milliye kahramanları bağırdılar. Sonra Türkiye'nin komünistleri, sonra Türkiye'nin sosyal demokratları, sonra Türkiye'nin bütün gerçek laik ve muhafazakar insanları (montajcı-faizci- dış borç yeme düşkünü- liboş kesim hariç), sonra Türkiye'nin milliyetçi kanadı, sonra Türkiye'nin İslamcı, muhafazakar, dindar kanadı (tarikat ve cemaat şeyhleri, feodal ağalar hariç) söylediler. Sağcı, solcu, millici gerçek aydınlar da her zaman söylediler.

Söylemeyen kalmadı.

Amerikan ipine güvenilmez.

Emperyalisttir.

Böler, yönetir.

Kullanır, atar.

* * *

ABD ordusu, petrolü kontrol etmek için Irak'ı işgal edip; oranın "Sunni- Şii- Selefi-Vahabi bölünmesini laik yapıştırıcı ile birleştirip ulus devlet çıkarmaya çalışan Saddam'ın Baas yapılanmasını" altüst yapınca İŞİD vahşet devleti belası çıktı.

IŞİD, ABD'nin sorunu.

IŞİD'i ABD yarattı.

ABD'nin temizlemesi gerekir.

Baktılar; çok Amerikan askeri ölüyor. ABD Başkanı Obama,"Amerikan kara askerini Irak'tan çekme" kararı aldı. Kara askeri yerine Iraklı Şii Arapları, Iraklı Kürtleri, sonra da PKK ile PYD'yi kullanmaya başladı.

Amerikalı Joni havadan!

Kürt Maho karadan!

Kürtler ABD çizmesi yapıldı.

Böl ve yönet.

Savaşı, onların savaşı yap.

Arap'ı Kürt'e vurdurdular.

IŞİD'i gerilettiler.

Bitiremediler.

"Koalisyon yapalım, insanlık düşmanı vahşeti bitirelim" cilalı söylemleri ile Türkiye'yi yönetenleri Amerikan ipine güvenmeye çağırdılar. Türkiye'yi yönetenler Amerikan ipine sarıldı. Mehmetçik'i Suriye batağına; IŞİD'in kökünü kazımaya gönderdi. IŞİD'i ABD'nin üretip, peydahlayıp, büyüttüğü unutuldu, unutturuldu. IŞİD ile savaş, Türkiye'nin savaşı yapıldı. Her gün cepheden şehidimiz geliyor.

* * *

Ve Savunma Bakanı.

Ve Cumhurbaşkanı sözcüsü.

Ve Dışişleri Bakanı.

Ve Hükümet sözcüsü.

Ve Başbakan.

Ve bütün bakanlar.

Ve Cumhurbaşkanı.

Her gün, her saat, bir fırsat yaratıp konuşarak ve konuşmalarını da 18 TV'de canlı yayınlatarak; "Puşt ABD…" dercesine (affedersiniz bu deyimi kullanmak zorunda kaldım) bize yakınıyor.

Şikayet ediyorlar:

ABD bizi yalnız bıraktı. El Bab'da 20 kilometreye kadar gitmemize destek veriyor, 20 kilometreden sonra köstek koyuyor. Hem Adana'daki İncirlik askeri üssümüzü kullanıp uçak kaldırıyor, hem de IŞİD ile savaşan Mehmetçik'e hava desteği vermiyor.

100 yıldır bildiğimiz.

ABD'yi bize anlatıyorlar.

Elinizde kırmızı telefon var.

Açın!

"Puştluk yapma…" diye Obama'ya, Trump'a söyleyin. Amerikan ipine sarıldınız şimdi Obama'ya kızarak fakat Trump'a göz kırparak bize "Emperyalizme başkaldıran millici yiğitler" masalı anlatıyorsunuz.

Kimse yemez bu salatayı.

 
a45UyF587661-170108211435 Oraj Poyraz At 0raj.p0yraz@neomailbox.net 0raj.p0yraz@neomailbox.net
2017/01/09  04:24 2  65  alelma@yahoogroups.com


 

--

Muhacir diye kucumsenenler, tarihin yazdigi savaslarda en geriye kalanlar, yani Dusmanla sonuna kadar dovusenler , cekilen ordunun ri cat hatlarini saglamak icin kendilerini feda edenler ve dusman karsisinda kacmak, cekilmek nedir bilmeyenlerdir.
Muhacirler kaybedilmis ulkelerimizin milli hatiralaridir.

Mustafa Kemal ATATURK

Anadolu da bir patirti, bir gurultu, kongreler, beyannameler falan, sanki bir sey yapabilecekler.
Blof yapmanin sirasi mi?
Hangi teskilatin, hangi kuvvetin var?
Bu ne hayal.
Kuzum Mustafa, sen delimisin?

Yazar Refi Cevat Ulunay - 1919

Ve gerek Rus gerek Garb istatistikleri bu hususta kanit olarak yeterlidir.
Birkac asirdan beri Sark Vilayetlerimizin hicbir kisminda hicbir vakit bir Ermeni cogunlugu olmamistir.
Ve Carlik idaresi veya Garb emperyalistleri tarafindan tesvik edilen Turk ve Ermeni halklarinin girismis olduklari kanli mucadeleler bir tarafa oldugu kadar, oteki tarafa da can kaybina malolmustur.
1917 de Ruslarin cekilmesinden sonra Ermeni cetelerinin Sark vilayetlerimizi ne halde biraktiklari bunun kafi derecede bir ispatidir.

Ermenistan i Mezopotamya da yerlesmis Ingilizlere yaklastiracak surette uzatmak, Moskova ve Ankara hukumetlerine pek cok nahos surprizler yaratmak demek olur.

(27 Aralik 1920)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder