23 Mart 2017 Perşembe

Ahmet TAKAN : ABD Suriye kuzeyinde 9 hava üssü kurdu

Arzumu, dileğimi değil, öngörümü yazıyorum dikkat.
Büyük olasılıkla, Amerika ve Rusyanın ortak baskısı ve Suriye'nin yasal hükumetinin çağrısı üzerine bir apar topar çekilme olacak.
Ve yine büyük olasılıkla bizim boşalttığımız yere Kürtler yerleşecek.
Üstelik tertemiz bir arazi olduğundan hiç zorlanmayacak, hiç sıkıntı çekmeyecekler.
Bu şekilde Fırat Harekatının aslında Kürtler için bölgede Irak Şam İslam Devleti(IŞİD/DAİŞ) temizliği olduğunu bize zaman kanıtlamış olacak.
Bu harekat sırasında ölmüş vatan evlatları mezarlarında ters dönecek, ana babalarından kafaları çalışanlar yaygara yapacak, anlamayanlar hayatın gündelik çarkı içinde vatan sağ olsun demeye devam edecek.,

Yurt içinde anormal bir propaganda var.
Halk hükumeti, ordularımızı, ve kendini dev aynasında görüyor.
Osmanlı kurulmuş, bütün dünyanın etekleri tutuşmuş.
Herkes, bütün Avrupa bunu engellemek için entrika üstüne entrika çeviriyor.
Ekonomik şantajlar, para operasyonları yapılıyor falan.
İçeriden bakınca, bir de hükumet güdümlü medyaya bakınca durum böyle gözüküyor.

Ama dışarıdan, biraz uzaktan ve yukarıdan bakınca hiç de manzara böyle değil.

Bir kere ülkemize bu gün düşmanlık gösterenleri düşman safa iten hükumetin uyguladığı saçma salak dış politikadır.
Neo-Osmanlı, büyüyen güç, yumruğunu vuran güç, dirsek çıkaran güç, çifte atan güç diye konuşup duran ben değildim.
Ve lakırdıya her defasında güç kelimesini kullanarak başladığınızda birilerinin de üstüne alınmaması imkansız doğrusu.
Hükumetimizin ve politikacılarımızın bu şekilde babalanmalarını eski Osmanlı bakiyesi bütün milletlerin nefret ve hiddetle karşıladıklarından emin olabilirsiniz.
Bırakın gayri müslim olanları, Müslüman olan Boşnak, Arnavut, Arap olanlar dahi Osmanlının hegomanyasını karşılarında bir kez daha görmeyi kabus sayarlar.
Bu gün dış politikada içine düştüğümüz yalnızlık, kuşatılmışlık, açmazlarla boğulmuşluk hali bizim suçumuzdur.

İkinci olarak içinde debelenmekte olduğumuz büyük ekonomik sıkıntılar başkalarının bize uyguladığı ekonomik ambargolar, para şantajları değildir.
Bize ekonomik abluka ya da şantaj uygulanıyor sözü size söylenen en büyük yalandır.

Doğrusunu söyleyelim, ülkemiz son on küsur yılda Osmanlının batış dönemindekine eş değer şekilde çok ağır bir borçlanma programı uygulamıştır.
Şimdi borcu borçlar çevirmekte zorlandığımız bir döneme gelmiş durumdayız.
İşin doğrusu bize borç verenler bize zorla borç vermediler.
Biz de zorla borç almadık.
Ama artık bal aylarının bittiğini söylemek lazım.

Referandum, referandum, referandum.
Sanki her derde deva olacak.
Evet, olsa gökten nur yağacak, ilahi sesler arasında hazineler nüzul olacak.
Yok böyle bir şey.
Varlık Fonu ülkenin son mermisidir.
Referandum falan derken bu mermi de yakılmış ve tüketilmiş olacak.

Daha sonrasında karısını kumar masasında ortaya süren Türk filimlerindeki müflis iş adamının halidir.

Evet demek, sadece ülkeyi batağa sürükleyenlere bir nefes vermiş olacak.
Hayır derseniz, olacak şey çanak çömleğin patlaması olacak.

Yani kırk katır mı, kırk satır mı durumu karşınızda.
Tercihinizi yapın.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


Ahmet TAKAN : ABD Suriye kuzeyinde 9 hava üssü kurdu

23.03.2017 ahttakan@gmail.com

"Rakka'ya ineriz", "Münbiç'i vururuz", "sabrımızı taşırmasınlar"..

Ne oldu?..

"Dur şimdi bir dakika, azıcık sabırlı ol. Almanya ve Hollanda ile kavga ediyoruz" mu denecek?..

Hele o ABD'ye "tercihini yap, ya biz ya YPG" restleri!..

Hangi devlet kafası hangi yönetim anlayışı ülkesini bir terör örgütü ile aynı kefeye koyar ve "müttefik"ini dünyanın gözü önünde açıktan sözde kabadayılıklarla tercihe zorlar!..

Özür diledikten sonra, güya ballım güllüm olduğumuz Rusya!.. Suriye'de birliğimizi uçakları ile bombalayıp askerlerimizi şehit ettikten sonra ne yaptı?.. En son gelişme, sınırımızın dibinde PKK/YPG kontrolündeki Afrin'e yerleşti. Hem de PKK/YPG paçavraları ile yapılan gösterilerin eşliğinde.

"Haçlı zihniyetini" bahane ederek tüm dünyaya efeleniyoruz, öyle mi?.. Hem de "kapımızı açtık, canlarını ırzlarını koruduk. Bunları yaparken şu kadar milyar dolar harcadık ama karşılık beklemedik" diye hava attığımız Suriyeli mültecileri "salıveririz üstünüze" diye şantaj unsuru olarak kullanarak!.. Bu insanlığın hangi kitabında yazıyor?.. "Bu nasıl devlet ve diplomasi aklı tartışmalarına" hiç girmeyeceğim. Bırakın, Orta Doğu ve yakın tüm coğrafyamızı, dünyanın gözünde nasıl sözüne güvenilmez bir ülke durumuna düşürüldüğümüzü tartışmayacağım.

Pespaye bir devlet yönetimi anlayışı ile çapulcu başı Barzani'nin bir küme altına düşürüldük. Bölge dansözü olarak bilinen Barzani bile şu anda itibar sıralamasında üstümüzde yer alır ve daha çok kabul görür hale geldi.

Suriye bataklığında kiminle beraber ne için neye göre hareket ediyoruz, neyin tarafındayız bileniniz veya anlayabileniniz var mı?..

Lafı şuraya getireceğim, esas derdim de o:

Bol gürültülü, sıfır icraatlı AB kavgasında Suriye bataklığı içinde kalan Mehmetçiğimize ne olduğundan kimin haberi var?.. Sözde Merkel kavgasından başınızı kaldırıp merak etmenize, sorgulamanıza, en azından "ya bizim Suriye'deki askerlerimiz acaba ne yiyor ne içiyor" demenize müsaade ediyorlar mı?.. Lafın en sonunda söyleyeceğimizi en başta ifade edeyim:

Mehmetçik El Bab'da sıkıştı. Kımıldayamıyor. Ne ileri ne de geri. İleri gidemiyor. Çünkü; etrafı ABD, Rusya, PKK/YPG, rejim güçleri tarafından kuşatıldı. Geri dönemiyor. Çünkü; 16 Nisan'da referandum var!..

"Münbiç'i vururuz" restine hemen karşılık olarak verilen, El Bab'ın güneyinde kurulan Kürt koridoru ile görmek isteyenlere gerçekler çok açık. Söylemesi çok acıdır ve maalesef Suriye'nin Kuzeyinde anlaşarak ve paylaşarak Kuzey Irak'ta olanların aynısı oldu.

'Ee!.. Biz Fırat Kalkanı ile Azez-Cerablus hattında güvenli bölgemizi oluşturduk. Sınırlarımızı güvenlik altına almadık mı' diyeceksiniz. Müsaadeniz olursa ve de çok affınıza sığınarak, işler de böyle giderse oralardan da nasıl dehleneceğimizi yazının son kısmına bırakacağım.

Rusların Afrin'e yerleşmesiyle sözde Rojava bölgesinde anlaşım ve paylaşım tablosunu biraz daha anlaşılır hale getirelim.

9 ABD üssü

Bölgedeki güvenlik kaynaklarımızdan aldığım bilgiye göre; Suriye kuzeyindeki sözde Rojava denen bölgede (Fırat doğusu) ABD, 9 hava üssü oluşturmuş durumda. Bunlardan bir kısmına nakliye uçakları inebiliyor. Batı bölgesinde; (Fırat'a yakın olan bölge) 1- Ayn-el Arab'ta, 2- Harapşık bölgesinde (Ayn el Arab'ın güney batısındaki İlaç Fabrikasının olduğu bölge), 3- Telabyad'da, 4- Ayn- el İsa'da. Doğu tarafında ise (Irak kuzeyine yakın bölge) 1-Mebruka bölgesi, 2- Kamışlı (yapım halinde), 3-Tel Baydar bölgesi, 4- Rumeylan bölgesi, 5- Hekli Ciblis bölgesi.

ABD'nin bu hava üslerinin hepsinin kapasitesi farklı. Sıklıkla helikopterler kullanılıyor. Ama Ayn-el Arab bölgesindekine nakliye uçağı bile iner duruma getirildi. ABD tarafından, geliştirildi. Diğerleri ile ilgili de bölgede yoğun çalışmalar olduğu güvenlik kaynaklarından alınan bilgi kapsamında. İşin özü şu; adam bu kadar yatırımı boşa yapmaz, boşuna bir tek dolar harcamaz. Bu kadar yatırım yaptığı yerdeki teröristleri de bizim sözümüzle silip atmaz. Münbiç olayı bence çoktan bitmiştir Türkiye için soru şu: TSK unsurları daha ne kadar El Bab ve diğer yerleşim yerlerinde bulunmaya devam edecektir. Rusya'nın Afrin bölgesindeki son girişimi manidardır ve ileride Türkiye'yi çok sıkıntılı günlerin bekleyeceği aşikardır.

ÖSO polisi!

Bu iki kare Suriye'nin Azez kasabasından. ÖSO polisleri (!) göreve başladı. Keplerinden, botuna, iç çamaşırlarına kadar, tüm araç ve gereçleriyle masrafları Türkiye'nin kasasından karşılanıyor. Buna da, "Ee! Ne var? Türkiye'nin güvenliği" demeyin!.. Sizlere, bu sütunda kaç defa yazdım sayısını unuttum; Fırat Kalkanı operasyonu sırasında, ÖSO unsurlarının Mehmetçiğe ihanetlerini ve ABD ile açık ilişkilerini... Yeni ihanetlerin olmayacağının garantisini kim verebilir?..

ABD, Rusya üslerine bir daha bakın!.. Kuzey Irak'a, Kuzey Suriye'ye bir daha, bir daha bakın... Milyar dolarlar harcanarak bu hazırlıklar niye yapılıyor?.. Sıra nereden toprak parçası koparmaya geldi?.. 16 Nisan'dan sonra neyi oturup konuşacağımız çok belli değil mi?.. Süleyman Şah Saygı Karakolu'nun bir gece ansızın kaçırılması gibi "şanlı bir geri çekiliş" operasyonunu da yeriz mi diyorsunuz?.. Daha fazlasını yazmaya kalemim izin vermiyor!..

Kaynak: ABD Suriye kuzeyinde 9 hava üssü kurdu - Ahmet TAKAN



 
a45UyF587661-170323135421 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/03/23  14:28 2  65  alelma@yahoogroups.com


 



--

De facto
Fiili olarak

Latin Atasozu

Maide Suresi 44.Ayet:

Kim Allah in indirdigi (hukumler) ile hukmetmezse iste onlar kafirlerin ta kendileridir.

Kur an-i Kerim in bazi ayetlerine iliskin mazeretler:
1- Bu ayetler yanlis tercume edilmis!
2- Bu ayetler yanlis anlasilmaya musait yani herkes anlayamaz!
3- Bu ayetler zaman asimina ugradi yani bugun gecersiz!
4- Bu ayetler cag disi yani Islam da reform yapilmasi lazim!
5- Bu ayetlere iman etmek imkansiz ama yine de ben bir muslumanim!

Mazeretlerin Cevaplari:

1- Diyanet Vakfi Meali ni, konularinda uzman Ilahiyatci Heyet hazirladi. En cok itibar edilen meal. Heyetteki herkesin yanlis tercume yapmasi imkansiz. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
2- Kur an-i Kerim i herkesin anlayabilecegine dair ayetler var* ve zaten bu sebeple indirilmis . Tersi ise adaletsizlik olur cunku herkesin anlayamayacagi ve yanlis anlasilmaya musait bir kutsal kitap gondermek Allah a yakismaz. Bir sakinca da sudur; Muslumanlara siz Kur an i anlamazsiniz, sadece biz anlariz diyen ruhban sinifi olusur ki Islam da ruhbanlik haramdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
3- Kur an in, kiyamete kadar , cihansumul(evrensel) yani her zaman ve her yerde hukmunun gecerli olduguna inanmak farzdir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
4- Allah 21. yuzyilin hayat sartlarini ve yasam bicimini ezelden beri bildigine gore Allah in bu durumu hesaba katmadigi ni iddia etmek Allah a karsi cok buyuk bir iftiradir. Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.
5- Bu ayetlere iman etmeyenin adi Musluman degil Kafir dir.** Hal boyle iken bu mazeret gecersizdir.

*Bakiniz: Nahl Suresi 89. Ayet, Enam Suresi 38. Ayet, Maide Suresi 15. Ayet, Hac Suresi 16. Ayet.
**Bakiniz: Bakara Suresi 85. Ayet ve Maide Suresi 44. Ayet.

Ermenilere vilayetlerimizi peskes cekmeleri de (...) ihtimal bulunuyor.
Boyle bir vaziyette Ingiliz birliklerinin Ermenilere onculuk edecegi cok muhtemeldir.
Boyle bir hali biz dusmanlik olarak gormeye ve saymaya, mesru topraklarimizi ve milli bagimsizligimizi kurtarmak icin mecburuz....

(30 Mayis 1919)
K.ATATURK


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder