26 Mart 2017 Pazar

HALUK DURAL : ŞU NET HATA VE NOKSAN DEDİKLERİ-2…

Bu yazının Türkçe'den Türkçe'ye tercümesi şudur;

  1. Astronomik ölçekte yasa ve kayıt dışı para giriş ve çıkışları olmuştur,
  2. Bu para trafiğinin hem yerli yasa koruyucuları hem de yabancı para otoritelerinin bilgisi ve onayı olmadan yürütülmesi imkansızdır.

Sonuç; Ülkemizin dümeninde oturanlar, bu para trafiğinin yürütülmesi için uluslar arası para otoritelerine bilgi vermiş ve onayını almış olmak zorundalar.
Bu durumda ülkemizi fiilen tek elden idare eden kişinin küresel oligarklarla pazarlıklar yürüttüğü, kendi varlığının düzeninin sürmesi için çeşitli vaatlerde bulunduğu açıktır.
O halde milli ve ulusal bakışa sahip herkesin bir an önce derhal, acilen bu kişiyi ve bu kadroyu devletin tepesinden atıp, devletin tepesine milli ve ulusal bir kadroyu getirmesi şarttır.

BU ARADA HALKA ÜLKENİN YÜZYÜZE OLDUĞU GERÇEK MALİ DURMU BİLDİRMEK, ANLATMAK ŞARTTIR.
REFERANDUM SONUCU NE OLURSA OLSUN, BUNDAN SONRA ÜLKE SORUMLULUĞUNU ÜZERİNE ALACAK OLANLAR ÇOK AĞIR BİR MALİ TABLO VE BU TABLOYU HALKA AÇIKLAMA SORUMLULUĞUYLA KARŞI KARŞIYADIR.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA     


HALUK DURAL : ŞU NET HATA VE NOKSAN DEDİKLERİ-2…

Millî Merkez Genel Sekreteri

26.03.2017

Yazarın 01.06.2014 tarihli yazısından güncellenmiştir.



T.C. Merkez Bankası veri bankasından derlenen bilgilere[1] göre 2003-2016 arasında geçen 14 yılda ülkemizin Ödemeler Dengesi Bilançosundaki toplam "Cari Açık" miktarının 505,5 milyar dolara ulaştığı görülmektedir. Genel olarak "Cari Açık" ülkenin yurt dışı ile yaptığı dövizli işlemler için yeterince döviz bulamaması halinde ortaya çıkan döviz açığı olarak anlaşılmalıdır. Bu işlemler başlıca dört ana fasıl altında toplanır:

Mal Dengesi: Bir yıl içinde yapılan mal ithalatı ve ihracatı arasındaki farktır. 1950 yılından itibaren Türkiye'nin ihracatı hiçbir zaman ithalatından fazla olmadığından, özellikle 24 Ocak 1980 kararlarıyla başlayan ve Türkiye'yi batı emperyalist sisteminin açık pazarı haline getiren Özalcı politikalar nedeniyle dış ticareti daima açık vermiş ve bu, cari işlemler hesabının hep ( - ) olmasına yani cari açık doğmasına sebep olmuştur.

Hizmet Dengesi: Başlıca; taşımacılık, navlun, turizm, müteahhitlik, sigorta, finansal işlemler gibi hizmetlerin gelir ve gideri arasındaki farktır.

Yatırım Dengesi: Başlıca; ücretler, doğrudan ve portföy yatırımları, faizler vb. kalemlerin gelir ve giderleri arasındaki farktır.

Cari Transferler: Hükümet ve diğer sektörlerin para aktarımları, işçi gelirleri vb. kalemlerin gelir ve giderleri arasındaki farktır.

Bu üç kaleme Bankaların net döviz rezervleri eklenir ve bilançonun toplamının sıfır olması için arada kalan fark "Net Hata ve Noksan" olarak belirlenir. Bu Net Hata ve Noksan kalemi ülkeye giren veya çıkan kayıt dışı dövizleri gösterir ve bu rakam bazı aylar artı (yani ülkeye kaçak döviz girmiştir) veya bazı aylar eksi (yani ülkeden kaçak döviz çıkmıştır) olur.

Net Hata ve Noksan Faslı

T.C. Merkez Bankası Ödemeler Dengesi Bilanço tablosunda "Net Hata ve Noksan" adıyla görülen rakamların, hiçbir bankada giriş ve çıkış kaydı yoktur. Ancak bunlar anılan bilançonun dengelenebilmesi için giriş-çıkış miktarı hesapla bulunan kayıt dışı ve kaynağı belirsiz paralardır. Basında "gizemli para" diye kamuoyu algısı için yumuşatılmaya çalışılan bu paralar büyük ihtimalle uluslararası beyaz zehir, insan ve silah kaçakçısı mafyaya ait olup, Türkiye'de aklanan kara paradır. TCMB verilerine göre 2003-2016 sonu itibariyle 14 yılda Net Hata ve Noksan faslından Türkiye'ye giren, çıkan ve Türkiye'de kalarak, cari açığın finansmanında işe yarayan, ancak kayıt dışı olduğu için her türlü mafya, tarikat ve gladyö tarafından yapılan örtülü operasyonların ve siyasetin finansmanında yasadışı kullanılan paraların miktarı inanılmaz boyutlardadır:



Net Hata ve Noksan dökümü



2002-2016



Net Hata ve Noksan faslından

Milyar $

1

Ülkeye Giren Kayıt dışı para

129,274

2

Ülkeden Çıkan Kayıt dışı para

76,336

3

Ülkede Kalan Kayıt dışı para (1-2)

52,938

4

Kayıt dışı para trafiği Toplamı (1+2)

205,610

Kaynak : TCMB, Ödemeler Dengesi Analitik Bilançosu

Ondört senelik AKP iktidarı döneminde Türkiye'ye giren-çıkan kayıt dışı para miktarı 205,610 milyar dolardır. Bu kadar büyük para bir ülkeye, hükümetlerin bilgisi ve izni ve dahi yabancı gizli servislerin koruması olmadan girip, çıkamaz. Bu kadar büyük kara para trafiğini görmemek, izlememek mümkün değildir. Ancak ne Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve ne de Türkiye'yi denetleyen IMF ve benzeri uluslararası mali kuruluşlar bu büyüklükteki kara para aklanmasını görmektedirler.

Çünkü başını Amerika'nın çektiği batı emperyalizmi, ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı görevini yürüttüğünü 31 kere ikrar etmiş olan Başbakan-Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın hükümetinin kendilerine verilen, Türkiye'yi federal yapıya geçirip, bölüp parçalama görevine engel olabilecek herhangi bir ekonomik krize müsaade etmemektedir.

* * *

 
a45UyF587661-170326171540 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/03/26  18:26 2  65  alelma@yahoogroups.com


 



--

GARIP KISI
. . . . . .
Bir aksam ilk olarak agladim,
Bekar odamin penceresinde.
Hani ev bark? Hani coluk cocuk?
Ne gecti elime bu hayatin
Meyhanesinde, kerhanesinde?
Yatagim her gece boyle soguk.
Saadet bu omrun neresinde?

Cahit Sitki TARANCI

Fatih camiinin avlusundayiz.
Cenaze namazi kilinacak.
Bazilari tanidiklarini gorunce disleri gorunecek sekilde guluyor, yahu bunca zamandir nerelerdesin be diyor.
Neseli neseli tokalasiyorlar, sen sakrak gulusuyorlar.
Biraz otede namazini kilacaklari bicare cenaze tabutta sere serpe yatiyor.
Zavalli sen sakrak Muslumanlar.
Cenazeler ikiye ayrilir: Olmus cenazeler...
Canli cenazeler...

Mehmet Sevket Eygi
Murtecilerin cok sevdigi ve onemsedigi fikir adami.

Din gercek sefaletin ifadesi, gercek sefalete karsi protesto, ezilen yaratiklarin ic gecirmesi, kalpsiz bir dunyanin duygusu, ruhsuz kosullarin ruhu...
Insanlarin afyonudur.

Karl Marx


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder