3 Nisan 2017 Pazartesi

KEMAL SOYER: ZÜLFİKAR ALİ, 12 TANRI VE 12 İMAM’IN KÖKENİ

Demek ki, Alevilik köken itibariyle Müslüman'lıktan, Türk Şamanizminden çok daha farklık kaynaklardan beslenen bir olgu.
Hoş Hititlerin de Ön Türk olduğunu düşünürsek çok da aykırı düşmüş sayılmayız.

Anadolu'daki Türk varlığını 1071'den başlatmak elbette ve kesinlikle büyük yanılgıdır, hatta belki de kasıtlı bir ihanettir.

Oraj POYRAZ ( 0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA       


KEMAL SOYER: ZÜLFİKAR ALİ, 12 TANRI VE 12 İMAM'IN KÖKENİ

19/06/2011



Siyasal İslam ile Şia'nın "on iki imam" motifine dönüştürdükleri Aleviliğin 3300 yıllık 12 Tanrı ile Zülfikar-ı Ali motiflerine konu kabartmalar Hitit Kralı Tuthaliya tarafından İ.Ö.1250-1275 yılları arasında yaptırılan Hattuşa Yazılıkaya Açık Hava Tapınağı Atalar Galerisindedir. Hatti Ülkesi tanrı ve tanrıçalarının İlkbahar Bayramında toplandığı"Kırklar Meclisi"ne konu tapınakta yer alan 12 tanrı rölyefleri gerçekte; Gök Tanrısı ve güneşin on iki burç içindeki 12 aylık devriyeli yaşam döngüsünü "On iki Er Tanrı-12 Eren" şeklinde ifade etmekte olup ,Şii ve Alevi İslamcılar tarafından "on iki imam", Hellenlerce Zeus ve 12 Tanrı ,Hıristiyanlarca da 12 Havari adıyla asimile edilmiştir.Ellerinde dehre benzeri kılıç tutan Erenlerin başında Hüseyni Taç olarak da bilinen on iki dilimli Bektaşi külahı, kulaklarında Balım Sultan'nın(Enlil-Ali/Baal-Belum) "mengüşü-küpesi" vardır.

Çorum Hattuşa- Bektaşi külahlı, küpeli ve kılıçlı on iki er donunda tanrı kabartması.İnsan boyunu aşan figürler güneşten gelen ışık seli ve yaşam dalgası imgesindedir.

Ö.1250-1275 –Hattuşa

Alevi Ozanları Hititlerin 12 Eren donunda betimlediği tanrı kabartmasını aşağıdaki düvazla dile getirmişlerdir. Dizelerdeki Şah Ali, Sümer ve Hattiler'in Gök Tanrısı'dır. Alevilikte "Zülfikar Ali" adıyla anılan tanrı, yukarıdaki kabartmaların işlendiği kayaların karşı yüzünde taşa saplı kılıçla sembolize edilmiştir.

Erenler şahtan gelirler ,Ali derler pirimize,

On iki imam erleriyiz, münkir ermez sırrımıza,

Ateş yanar kazan coşar, dalga gelir boydan aşar,

Şulemiz aleme düşer ,Bakın bizim nurumuza

Şulesi, yani,ışığı aleme düşen bir Arap imam söz konusu olabilir mi?

ZÜLFİKAR ALİ KABARTMASI

Hititçe d.GİR, Sümerce Nergal ve Muvatalli adıyla anılan tanrı adlarından "GİR" Zazaca "kardi", Kürtçe "keer" denilen bıçak, Nergal büyük nur, Muvatalli adı da, Hak Muhammet Ali anlamındaki gök tanrı adıdır.Yandaki resimde ,Bektaşi külahlı ,küpeli tanrı başı altında , kabzasında omuz ve kolları aslan şeklinde tasarlanmış, namlusu taşa saplı Zülfikar Ali adlı kılıç görünüyor. Aleviliğin "Ali taşa çaldı Zülfikarı" söylemi bu kılıçla ilgilidir.Arapça "La feta illa Ali,La seyfe illa Zülfikar" deyimi Arap Ali'ye mal edilmeye çalışılan Hititli Ali'nin yani Tanrı Hadat Ali'nin Zülfikarıyla ilgilidir.Fırtına Tanrısının elindeki yıldırımla da ilişkili olan Zülfikar gerçekte kozmik bağlamı olan evreni bir motiftir.



D.GİR KILIÇ TANRISI – Yukarıdaki kılıcın çizimi

http://www.yolunezeli.com/?p=33

 
a45UyF587661-170403133222 Oraj Poyraz oraj_poyraz@alpinaasia.com
2017/04/03  14:23 2  65  alelma@yahoogroups.com


 



--

Bin kere mazlum olmak, bir kere zalim olmaktan iyidir.

Hz.Ali

Kalbinde hardal tohumu kadar kibir bulunan cennete giremez.
Yine kalbinde hardal tohumu kadar iman olan da cehenneme giremez.

Buhari 81/51

Evet Karabekir, Arapoglu nun yavelerini (uydurmalarini) Turk ogullarina ogretmek icin Kuran i Turkce ye tercume ettirecegim ve boylece de okutturacagim, ta ki budalalik edip de aldanmakta devam etmesinler

ATATURK, Kazim Karabekir, Pasalarin Kavgasi


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/










BitCoin URL: 16496HKpgEEpx1d6t688HiXXdJP5jdA9xo






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder