16 Nisan 2018 Pazartesi

'YUNANİSTAN TÜRK PETROLÜNÜ GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA ÇALIYOR'



'YUNANİSTAN TÜRK PETROLÜNÜ GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA ÇALIYOR'

Eski Milli Savunma Bakanlığı Genel Sekreteri Ümit Yalım Yunanistan'ın Taşoz Adası'nın karasularında bulunan Türk petrolünü çaldığını iddia etti. Yalım hükümetin acilen müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

16 Nisan 2018 Pazartesi.

Eski MSB Sekreteri Yalım Ege'de Yunanistan'ın faaliyetleriyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İkinci Balkan Savaşı'ndan sonra Londra'da düzenlenen Süfera Konferansı'nda Altı Büyük Devlet (Almanya Avusturya-Macaristan İngiltere Fransa İtalya Rusya) Ege adaları konusundaki ortak kararlarını 13 Şubat 1914'te Yunanistan'a ve 14 Şubat 1914'te de Türkiye'ye birer nota ile bildirdiklerini hatırlattı.

Karara göre Gökçeada Bozcaada ve Meis Adası Türkiye'ye iade edildi. Yunan işgalindeki diğer Ege adalarının ise silahlandırılmamak ve askeri amaçlarla kullanılmamak şartıyla Yunanistan'a verildiğini vurgulayan Yalım Yunanistan'a adaların egemenliği değil sadece kullanma hakkı yani zilyetlik (possession) hakkı verildiğini bildirdi.

'ADALARDA CANLI-CANSIZ VARLIKLARIN SAHİBİ TÜRKİYE'DİR'

Aydınlık'ın haberine göre 1923 Lozan Antlaşması'nın 12. maddesi ile 13 Şubat 1914 tarihli Altı Büyük Devlet Kararı'nın bir kez daha teyit edildiğini belirten Yalım "Yunanistan'a Kuzey Ege Adalarının egemenliği değil sadece kullanma hakkı yani zilyetlik (possession) hakkı verildi. 1923 Lozan Antlaşması'nın 12 ve 13.maddelerine göre;Taşoz Semadirek Limni Bozbaba Midilli İpsara Sakız Sisam ve Ahikerya adalarının mülkiyeti ile adaların karasuları bitişik bölge kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölgeleri Türkiye Cumhuriyeti'ne aittir. Anılan adalarda ve adaların deniz yetki alanlarında bulunan petrol doğalgaz balık ve benzeri her türlü canlı/cansız varlıkların sahibi Türkiye'dir. Türk askeri uçakları Taşoz Semadirek Limni Bozbaba veİpsara adaları ile adaların karasuları üzerinden hiçbir kısıtlamaya tabi olmadan uçabilir" dedi.

2002 yılından önce Türk askeri uçakları Taşoz Semadirek Limni Bozbaba veİpsara adaları ile adaların karasuları üzerinden uçtuğunu AK Parti hükümetinin iktidara gelmesi ile birlikte anılan uçuşların durdurulduğunu belirten Yalım şunları söyledi:

'PETROL GÖZÜMÜZÜN İÇİNE BAKA BAKA ÇALINIYOR'

"Türkiye ve Yunanistan 11 Kasım 1976'da Bern Mutabakatı'nı imzaladı. Bern Mutabakatı'na göre Yunanistan kendi karasularının ötesinde petrol ve doğalgaz arayamaz ve çıkaramaz. Yunanistan'ın 1987 yılında kendi karasularının ötesinde Taşoz Adası yakınlarında petrol arama girişimi dönemin hükümeti tarafından engellendi. Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait savaş gemilerinin anılan bölgede bayrak ve sancak gösterisi yapması üzerine Yunanistan Bern Mutabakatı'na uymak zorunda kaldı ve petrol arama çalışmalarını durdurdu. Erdoğan ve AKP hükümetleri döneminde ise Yunan Enerji Şirketi ENERGEAN hiçbir engelle karşılaşmadan 2015 yılında Taşoz Adası karasularında petrol arama çalışmalarına başladı. Yunanistan Bern Mutabakatı'nı ihlal ederek kendi karasularının dışında Taşoz Adası'nda yani Türk karasularında petrol ararken Başkomutan olduğunu iddia eden Tayyip Erdoğan olanı biteni turist gibi seyretti. ENERGEAN Şirketi Prinos adlı bölgede 31 metre derinlikte 7 petrol kuyusu açtı. Şirketin açtığı petrol kuyularının Taşoz Adası'na olan uzaklığı 8 km Yunanistan'ın kuzey kıyılarına olan uzaklığı ise 18 km'dir. Taşoz Adası'nın 6 millik Türk karasuları içinde olan petrol kuyuları Yunan karasularının tamamen dışında bulunuyor. Şirket petrol kuyularının sayısını artırdı. 2017 itibarı ile Türk karasularında bulunan 11 petrol kuyusunda günde 3.823 varil ham petrol çıkartılıyor. Bölgede yapılan sismik araştırmalara göre Taşoz Adası karasularında 111 milyon varil petrol rezervi var. Bu petrol rezervi Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal petrolü ve Yunanistan tarafından gözümüzün içine baka baka çalınıyor. "

http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/yunanistan-turk-petrolunu-gozumuzun-icine-baka-baka-caliyor-h87765.html


a45UyF587661-180416195538 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/04/17  03:51 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Bir millet savas alanlarinda ne kadar zafer elde ederse etsin, o zaferin surekli sonuclar vermesi ancak kultur ordusu ile mumkundur.

K.Ataturk

Risale-i nur oyle degerli bir kitaptir ki ,kuranin onda yansiyan nurlarina hizmet etmek ,askerlikten ve kutsal savastan daha ustundur.
benim elimde firsat ve param olsa, Risale i nur hizmetinde olan degerli kardeslerimi askerlikten kurtarmak icin; bin lira karsiliginda bile olsa bedeli oder ve kurtaririm onlari.

Lemalar | On Altinci LemA a | 156
Said-i Nursi

HER GUNKU SARKIM
. . . . . .
Her gun ekmegimi bolusursun
Yalnizligimin sofrasinda,
Yorganimin altinda usursun
Her guz ve bahar arasinda.
. . . . . .
Baglayansin her goz yarami,
Gulmek gorevin ben gulunce;
Yagmur senin gibi aglar mi
Gozlerimden yas dokulunce?
. . . . . .
Her dusuncemin istirapli
Seruveni, hayirli ruyam.
Sen ey, gunahli ve sevapli,
Allahli ve seytanli dunyam!
. . . . . .
Her gunku sarkisi dudagin,
Havayi dolduran kokusu
Yagmura kavusmus topragin;
Yedigim ekmek, ictigim su.

Ahmet Muhip DRANAS

Devsirme casuslar, ele gecirilip dusman aleyhinde kullanilan dusman casuslardir

Sun Tzu dan Savas Sanati


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder