17 Nisan 2018 Salı

İYİ PARTİLİ ALİ TÜRKŞEN AKP’NİN YUNANİSTAN POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ




İYİ PARTİLİ ALİ TÜRKŞEN AKP'NİN YUNANİSTAN POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Türkiye ile Yunanistan'ı savaşın eşiğine getiren 1996 yılındaki Kardak krizinde Yunan botlarını atlatarak kayaklıklara Türk bayrağı çeken ekipte yer alan Emekli Deniz Kurmay Albay ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Türkşen Ege Denizi'nde Yunanistan'la yaşanan gerilimle ilgili konuştu. Türkşen "Yunanistan karasuları genişliğini 6 milden 12 mile çıkartmak istiyor. O zaman Marmara Denizi´nde kürek çekeriz. O zaman oradan geçemezsiniz hiçbir şey yapamazsınız" dedi.

17 Nisan 2018

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ali Türkşen Yalova´da partisinin gençlik kolları tarafından düzenlenen yemekli programa katıldı. Burada partililerin sorularını yanıtlayan Türkşen Ege´de ada ve kayalıklarla ilgili Türkiye ve Yunanistan arasında yaşanan gerginlikle ilgili konuştu. Türkşen "Biz biraz denize sırtımızı dönmüş ve oradaki olayı anlamamış durumdayız. Sıkıntı da şu: Yarın öbür gün normalde üzerinde insan yaşamayan kaya parçalarının bir karasuyu genişliği yok ama üzerinde varlık sürdürdüğünüz zaman bunun karasuyu genişliği olacak. Şu anda Ege´de 6 mil karasuyu uygulanmakla birlikte 1982 Birleşmiş Milletler Yaz Hukuku Sözleşmesi ülkelere karasularını 12 mile kadar çıkartabilme hakkı verdi. Türkiye de sadece bu maddeden dolayı imzalamadı o sözleşmeyi. Sözleşmeyi imzalamayan 5-6 ülke var. BM´de geri kalan herkes imzaladı. Yunanistan da imzaladı. Turgut Özal döneminde Türkiye `Bu anlaşmaya dayanıp da 6 milden 12 mile çıkarmaya çalışma savaş sebebi sayarım´' dedi. O zaman zınk diye durdu. Yunanistan´ın bugünkü AKP hükümetine kabul ettirmeye çalıştığı `Savaş sebebi sayarız demeyin de biz rahatlayalım´' diyorlar" açıklamasında bulundu.

DHA

TÜRKŞEN: 'SİZİN AKLINIZ NEREDEYDİ' DİYECEKLER

Ali Türkşen AKP'nin Yunanistan ve Ege politikasını şu sözlerle eleştirmeyi sürdürdü "Yunanistan bunu kolluyor. Onu dediğiniz zaman şak diye 12 mile çıkacak. Üzerinde insan bulundurulan adaya siz 10 küsur senedir ne nota vermişsiniz ne itiraz etmişsiniz. Uluslararası Mahkeme´ye gitseniz de `Sizin aklınız neredeydi?´' diyecekler. Onlar 12 mile çevirdikleri zaman tüm Ege´yi kapatırlar. Yunanistan karasuları genişliğini 6 milden 12 mile çıkartmak istiyor. O zaman Marmara Denizi´nde kürek çekeriz. O zaman oradan geçemezsiniz hiçbir şey yapamazsınız. "

İLGİLİ HABER.


İYİ Parti Sözcüsü Çıray: 28 Haziran'dan sonra her seçime gireriz

18 ADA VE 1 KAYALIK İŞGAL ALTINDA

Yunanistan´ın Ege´de egemenliği tartışma konusu olan 152 adadan şu ana kadar üzerine tesis inşa ettiği 18 ada ve 1 kayalığın olduğunu söyleyen Türkşen şunları kaydetti:

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-partili-ali-turksen-akpnin-yunanistan-politikasini-elestirdi-2356713/


a45UyF587661-180417213528 Oraj Poyraz At Openmail oraj.poyraz@openmail.cc
2018/04/17  14:47 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Potius sero quam numquam
Hic olmamaktansa gec olsun.(Gec olsun guc olmasin)

Latin Atasozu

Kolelik kalkti mi?
Resulullah (sav) buyurdular ki: hangi kole kacarsa, bilsin ki ondan zimmet (garanti) kalkmistir, donunceye kadar namazi kabul edilmez
Muslim, iman 122-124, (68, 69, 70); ebu davud, hudud 1, (4360); nesai, tahrimu d-dem 12, (7, 102)

Calisilmis duzensizlik, disiplinin; calisilmis korku, cesaretin; calisilmis zayiflik, guclulugun hazirlayicisidir.

Sun Tzu dan Savas Sanati

Iman dolu bir insan, basitce net ve gercekci dusunme yetenegine kaybetmis (veya hic sahip olmamis) kisidir.
Sadece aptal degildir;
aslinda hastadir.
Daha da kotusu tedavi edilemez.

Henry Mencken


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder