17 Nisan 2018 Salı

UZAY UYARISI: GÜNEŞİN DELİK AÇMASI İKİ GÜN İÇİNDE DÜNYAYA VURMAK İÇİN GÜNEŞ FIRTINASI

Tercüme Google ait, üşendim, onu kullandım.
Belirli bir anlam bütünlüğü de var.
Bu haber önemli.
Önümüzdeki günlerde küresel iletişim, elektirik enterkonnekte şebekesinde sıkıntılar, kesintiler olabilir.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc / oraj_poyraz@alpinaasia.com )
           L2fSIJNoA0xfSNxA      

UZAY UYARISI: GÜNEŞİN DELİK AÇMASI İKİ GÜN İÇİNDE DÜNYAYA VURMAK İÇİN GÜNEŞ FIRTINASI

Koronal delik olarak bilinen devasa delik günümüzde güneş rüzgarlarını serbest bırakıyor ve uzmanlar parçacıkların 19- 20 Nisan arasında gezegenimize çarpmasını bekliyorlar. Fırtına G1 veya minör olarak sınıflandırılıyor ancak bu hala yaygın teknoloji sorunlarına neden olabilir. Dünya çapında.   SpaceWeather web sitesindeki kısa bir açıklamada tahminciler şunları söyledi: "Güneşin atmosferinde bir delik açıldı ve Dünya'ya doğru bir rüzgar dalgası yayıldı. "Güneş rüzgarı 19-20 Nisan'da geldiğinde G1 sınıfı jeomanyetik fırtınalar ve kutupsal auroralar mümkündür. "  Skywatchers'a ayrıca "STEVE" olarak bilinen gizemli yeni bir auroraya dikkat çekmeleri söylendi. Güçlü Isı Emisyonu Hız Arttırma veya kısaca Steve bazı yeşil tonları da olabilen dar ve doğu-batı mor ışık şerididir. Bununla birlikte sonuçlar Kuzey veya Güney Işıkları olarak da bilinen auroraların görünüşünden çok daha ciddi olabilir.   Çoğunlukla Dünya'nın manyetik alanı insanları radyasyondan korur ancak güneş fırtınaları uydu tabanlı teknolojiyi etkileyebilir.   Güneşten gelen parçacıkların akışı olan güneş rüzgarları Dünya'nın dış atmosferini ısıtarak genişlemesine neden olabilir. Bu yörüngedeki uyduları etkileyebilir bu da potansiyel olarak GPS navigasyonu cep telefonu sinyali ve Sky gibi uydu televizyonlarının bulunmamasına yol açabilir.   Ek olarak parçacıkların yükselmesi manyetosferde yüksek akımlara yol açabilir bu da elektrik hatlarında normalden daha yüksek elektriğe yol açabilir elektrik trafoları ve güç istasyonları patlamaları ve güç kaybı ile sonuçlanır.   Daha yüksek radyasyon miktarları da insanları kansere karşı savunmasız bırakıyor. 

SPACE WARNİNG: SOLAR STORM TO HİT EARTH IN TWO DAYS AS HOLE OPENS UP IN SUN



The massive hole known as a coronal hole is now unleashing solar winds in Earth's direction and the experts expect the particles to hit our planet between April 19 and 20. The storm is classed is G1 or minor but this could still cause widespread technology issues across the globe.

In a brief statement on the website SpaceWeather forecasters said: "A hole has opened in the sun's atmosphere and it is spewing a stream of solar wind toward Earth. "G1-class geomagnetic storms and polar auroras are possible when the solar wind arrives on April 19-20. "

Skywatchers have also been told to look out for a mysterious new aurora known as 'STEVE'. The Strong Thermal Emission Velocity Enhancement or Steve for short is a narrow east-west running ribbon of purple light which may also have some hues of green. However the consequences could be far more serious than the appearance of auroras also known as the the Northern or Southern Lights.

For the most part the Earth's magnetic field protects humans from the barrage of radiation but solar storms can affect satellite-based technology.

Solar winds which are a stream of particles from the sun can heat the Earth's outer atmosphere causing it to expand. This can affect satellites in orbit potentially leading to a lack of GPS navigation mobile phone signal and satellite TV such as Sky.

Additionally a surge of particles can lead to high currents in the magnetosphere which can lead to higher than normal electricity in power lines resulting in electrical transformers and power stations blow outs and a loss of power.

The higher amounts of radiation also leave people vulnerable to cancer.

http://www.ispacea.com/2018/04/space-warning-solar-storm-to-hit-earth.html


a45UyF587661-180418010525 Oraj Poyraz At Alpinaasia oraj_poyraz@alpinaasia.com
2018/04/18  09:46 2  65  AtaturkMilliyetcileri@googlegroups.com

 


Consuetudo altera natura est
Adetler (aliskanliklar) ikinci bir dogadir. (Marcus Tullius Cicero, Tusculanes, 2.17.40)

Latin Atasozu

Ali Imran suresinin 7.ayeti de Risale-i Nur a ve Nurculara isaret edermis, bu ayetin Risale-i Nur ve Nurcularla ilgili kismi;
O nun yorumunu bir Allah, bir de ilimde ileri gitmis olanlar bilirler anlamindaki cumleymis.
Said-i Nursi ye gore: Ayetteki ilimde ileri gidenler sozuyle anlatilmak istenen: Risale-i Nur ve onun sakirtleri, yani Nurculardir
Buna gore ayetin anlami su oluyor:
O nun yorumunu bir Allah, bir de Risale-i Nur ve Nurcular bilir

Derleyen: Osman Turkoguz
INANCLARA VE AKLA AYKIRI BIR YAKLASIM, NURCULUK.

Bene diagnoscitur, bene curatur
Iyi teshis etmek, iyi tedavi etmektir.

Latince Atasozleri

Savasta butun gecikmeler tehlikelidir.

John Dryden


Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder