11 Eylül 2019 Çarşamba

İNGİLİZ PARLAMENTOSU: TÜRKİYE "ÖNCELİKLİ ÜLKE" İLAN EDİLSİN

Şimdi elimi vicdanımın üstüne koyuyorum.
Hayır, orası değil, kalbin üstü değil.
Biz Türk erkeklerinde en önemli organın üstüne koyuyorum ve şöyle bir düşünüp, cevap veriyorum.

Türkiye insan hakları konusunda arızalı, sakat bir ülke midir?

Evet, eveeeet, EVEEEEET.
Bin kere eveet, yüzbin kere evet.

Peki yabancıların bu konuda yapabileceği bir şeyler var mı?
Yok, sanmıyorum.
YAbancıların yapacağı her önlem durumu daha da zora sokacaktır.

Peki ya ne yapmak gerek.
Örgütlü toplum üzerinden meşru  zeminlerde mücadeleye devam.

Ve şunu da belirteyim.
Protest şarkılar bu mücadelede ancak bir  halkla ilişkiler çabası anlamında değer taşır.
Golü atacak olan ise bütün STK'ların eşgüdüm içinde partilerle birlikte yapacağı çalışmalar olacaktır.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  




================================

İNGİLİZ PARLAMENTOSU: TÜRKİYE "ÖNCELİKLİ ÜLKE" İLAN EDİLSİN

İngiltere'de parlamento Dışişleri Bakanlığını Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerini kamuoyu önünde eleştirmeye ve Türkiye'yi "insan hakları konusunda öncelikli görülmesi gereken ülke" ilan etmeye çağırdı.

İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi küresel basın özgürlüğü konulu raporunda Türkiye'deki ihlallere de değindi.

Raporda İngiltere Dışişleri Bakanlığının basın özgürlüğünü ihlal eden hükümetlerin "kamuoyu önünde utandırılması için daha fazlasını yapması" gerektiği belirtildi.

Bakanlığın özellikle de İngiltere'nin çıkarları söz konusu olduğunda sadece kapalı kapılar ardında uyarılarda bulunduğu yönünde bir endişe olduğunu aktaran komite bu kapsamda verdiği örnekler arasında Türkiye'deki basın özgürlüğü ihlallerini de saydı.

"Türkiye'de medya özgürlüğü bakımından ciddi azalma oldu. Bize (bu rapor için) oradan yazan gazeteciler isimlerinin ya da görüşlerinin yayımlanması hâlinde misilleme yapılmasından oldukça korkuyordu" ifadesini kullanan komite İngiltere Dışişleri Bakanlığını Türkiye'yi "insan hakları konusunda öncelikli görülmesi gereken ülke" ilan etmeye çağırdı. Raporda ayrıca Dışişleri Bakanlığının Türkiye'deki ihlalleri "kamuoyu önünde ciddi şekilde eleştirmesi gerektiği" ifade edildi.

Hapisteki gazetecilerin sayısına vurgu

Hapis cezasının gazetecilere yönelik en önemli tehditlerden biri olduğunu belirten komite Avusturya merkezli Uluslararası Basın Enstitüsü'nün (IPI) verilerine göre Türkiye'de şu an 136 gazetecinin hapiste olmasının İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

Sınır Tanımayan Gazeteciler'in verdiği bilgiye göre Ağustos 2019 itibarıyla dünya genelinde ise "toplam 399 gazeteci vatandaş gazeteci ve medya çalışanının" hapiste olduğunu aktaran komite cezaevindeki bu kişilerin yaklaşık yarısının Türkiye Çin Mısır İran ve Suudi Arabistan'da olduğunu ifade etti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Ekim 2018'de Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldüğü olayın da etkisiyle bir basın özgürlüğü kampanyası başlatmıştı. İngiltere Parlamentosu Dış İlişkiler Komitesi'nin bugün yayımladığı rapor da bakanlığın bu kampanya doğrultusunda şu ana kadar attığı adımların değerlendirilmesi amacıyla hazırlandı.

DW/CÖ GA

© Deutsche Welle Türkçe

https://www.dw.com/tr/ingiliz-parlamentosu-t%C3%BCrkiye-%C3%B6ncelikli-%C3%BClke-ilan-edilsin/a-50353294

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Cumhuriyet fikir serbestligi taraftaridir.
Samimi ve mesru olmak sartiyla her fikre saygi duyariz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

78. INSANLARIN YAKARISLARI ALLAH'IN YONETIMINDEN HOSNUT OLMADIKLARINI KANITLAR

Insanlar Tanrinin olgunluguna, erdemine, iyiligine, adaletine, guzel duzenine hayran olmaktan geri durmuyorlar. Gercekte ise, Allah'tan asla hosnut degildirler. Surekli olarak semaya gonderdikleri dualar, Tanrinin yonetiminden hicbir sekilde hosnut olmadiklarini bize gostermez mi? Allah'tan bir iyilik istemek icin Allah'a yakarista bulunmak, onun ozenli iyilikseverligine guvensizlik gostermektir.

Bir kotulukten vazgecirmek ya da kotulugu durdurmak icin Allah'a yalvarmak; planinin, siyasetinin devamina engel olmaya calismaktir. Felaketlere ugrayan insanin Allah'tan yardim rica ve istirhaminda bulunmasi, cikarimiza asla uymayan planini, lehimize duzeltmesi icin, bu felaketlerin yapicisina basvurmak demektir.

Bir iyimserin, baska bir deyisle bu dunyada her seyi iyi bulan, olanaklarin en iyisinde yasadigimizi bize soyleyen kimsenin, eger mantikli olsaydi, asla dua etmemesi gerekirdi. Dahasi var: Insanin daha mutlu olacagi baska bir alemi beklememesi gerekirdi. Mumkun olan en iyi dunyadan daha iyi alem bulunabilir mi?

Bazi ilahiyatcilar, icinde bulundugumuz alemden daha iyi bir alem yaratamamis oldugunu dusundukleri icin iyimserlere (optimistlere) kafir gozuyle baktilar. Bu ilahiyatcilara gore, iyimser olmak, yani bu dunyayi eksiksiz ve en iyi gormek.

Tanrinin kudretini sinirlamaktir; Allah'in bu alemden daha iyi (ya da daha az kotu) bir alem yapmaya guclu olmadigini kabul etmek suretiyle kufretmektir. Ancak bu ilahiyatcilar, sunu gormuyorlar mi: Dunyayi yarattigi zaman elinden geldigince iyi yaptigini iddia etmek, daha iyisini yaratabilecegi halde cok kotu bir dunya olusturmak seytanliginda bulundugunu iddia etmekten daha az hakaret icerir. Eger iyimser, kendi sistemiyle tanrisal buyukluge zarar veriyorsa, ona kafir gozuyle bakan ilahiyatci da her seye gucu yeterligini savunayim derken, ilahi zatin asalet ve lutfunu yaralayarak "kafir" olur.

- - - - - - - - - - - - -
Olumluyu olumsuza yeglerim.
Oynadigimiz oyunda kazanmak soz konusu degil.
Ama bazi yenilgiler otekilerden daha iyidir.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Dini tanimlamam gerekseydi, kahrolasi sartlar sonucu olusan bir ruhu korumak icin insanin icat ettigi bir sargi bezi oldugunu soylerdim.

DREISER,THEODORE (1871-1945) ABD'li yazar ve editor.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder