14 Eylül 2019 Cumartesi

Emniyet'in skandal kürtaj kararına cevap geldi: Kürtaj fişleme aracı değildir

Bakın bu önemli.
Devletin yaptırım gücü sınırsız değildir.
Bir demokratik toplumda, kişi ve azınlık haklarını korunduğu bir toplumda böylesi bir talep kabul edilemez.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  


================================

Emniyet'in skandal kürtaj kararına cevap geldi: Kürtaj fişleme aracı değildir

İstanbul Tabip Odası Kadın Komisyonu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kentteki tüm hastanelerde kürtaj yaptıran kadınların listesini istemesi üzerine 'Kürtaj bir sağlık hizmetidir.

Damgalama ve fişleme aracı olarak kullanılamaz! ' başlıklı bir açıklama yayımladı.

Komisyon kürtaj ile fişleme yapılmasının suç olduğunu belirtti.

11 Eylül 2019 Çarşamba 12:22 Emniyet'in skandal kürtaj kararına cevap geldi: Kürtaj fişleme aracı değildir İstanbul Tabip Odası (İTO) İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kentteki tüm hastanelerde "polikistik over sendromu" olan ve kürtaj yaptıran 30 ile 40 yaş aralığındaki kadınların listesini istemesi üzerine bir açıklama yayımladı.

İTO "Kürtaj bir sağlık hizmetidir.

Damgalama ve fişleme aracı olarak kullanılamaz!" başlıklı açıklamasında cinsel sağlık hakkının doğrudan hükümetin sağlık politikaları ile sınırlandırıldığı söylendi. "

KÜRTAJ KRİMİNALİZE EDİLİYOR"

"Kadınların sağlık hakkını doğrudan engelleyen uygulamalardan olan gebelikten korunma yöntemlerine erişememe ayrıca kürtajın gayri yasal yollarla engellenmesine bir yenisi daha eklenmiş kürtajı kriminalize etme fişleme boyutuna getirilmiştir" denilen açıklamada kadınların kişisel verilerine ulaşma talebinin hem etik dışı hem de suç olduğu belirtildi.

İstanbul Tabip Odası'nın Kadın Komisyonu imzalı açıklamada şöyle denildi: Türk Ceza Kanunu'na göre de hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydeden kimseye bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası verilir (TCK Madde 135).

Sağlık Bakanlığı kişilerin izni olmaksızın İçişleri Bakanlığı için verileri isterken; hekimleri meslek etiği kurallarını çiğnemeye zorlamakta hasta hakları cinsel haklar ve kadınların sağlık hakkını ihlal etmektedir.

AİHM de "sağlık verilerinin gizliliğine saygı" konusunu Sözleşme'ye Taraf Devletlerin yasal sistemlerinde temel bir ilke olarak kabul etmektedir.

Devletin hukuk devleti olabilmesinin yolu bireyin güvenliğini sağlamaktan geçer.

Hukuka aykırı bu talebe kadın bedenini denetleyen tüm mekanizmalara olduğu gibi karşıyız!

Ücretsiz ve güvenli kürtaja erişim hakkının ortadan kaldırılması gibi bir sağlık hizmeti olan kürtaja ait verilerin izinsiz kullanılması kadınların "fişlenme"si kabul edilemez.

https://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/emniyet-in-skandal-kurtaj-kararina-cevap-geldi-kurtaj-fisleme-h138634.html

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bizim devlet idaresinde takip ettigimiz prensipleri gokten indigi sanilan kitaplarin dogmalariyla asla bir tutmamalidir.
Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

134. HIRISTIYANLIK, HER DIN GIBI, EN COK DAYANAGI OLDUGU ZORBALIGI VAAT EDEREK YAYILMISTIR

Tarih biraz dikkatle okunacak olursa gorulur ki, baslangicta sarsilmis olan Hiristiyanlik, Avrupa'nin vahsi ve ozgur kavimlerine, bunlarin baskanlarina; dini ilkelerinin despotizme elverisli oldugunu ve ellerine bir mutlak hakimiyet imkani verdigini gostererek nufuz etmistir. Bunun sonucu olarak, Hiristiyanligin baslangicta yayilmasinda, barbar hukumdarlarin sasilacak bir cabuklukla dinlerini degistirdiklerini, yani hirslarina cok uygun bir sistemi incelemeksizin kabul ettiklerini ve uyruklarinin da bu dine girmesi icin her araca basvurduklarini, her girisimde bulunduklarini goruruz. Bu din imamlarinin, ilkelerini eskiden beri kolece, asagilik bir sekilde degistirmeleri sundandir ki, Allah'in elcilerinin yaratilislari uzerinde, teori, ancak bunlarin maddi cikarlarina uydugunda etkili olur.

Hiristiyanlik, insanlara gecmis yuzyillarda bilinmeyen bir mutluluk getirmis olmakla ovunur. Evet, dogrudur: Yunanlilar, zorbalarin ya da vatan hukukunu gasp edenlerin tanrisal hukukunu asla tanimis, bilmis degillerdi! Paganizm doneminde, kendisine saldiran ve yaralayan vahsi bir hayvana (yani zorba ve acimasiz bir hukumdara) karsi kendini korumayi Allah'in yasaklamasini kimsenin akli almamisti. Hiristiyanlarin dini, zorbalari guvenlik altina almayi dusunerek, kavimlerin zorbalara karsi mesru mudafa hakkindan vazgecmeleri gerektigini ilke olarak koydu. Bu sekilde, Hiristiyan milletler, doganin ilk yasasindan, insanin kotuluge karsi direnmesini ve kendisini yok etmeye kalkisani silahtan arindirmasini isteyen ilk dogal yasadan yoksundurlar!

Kilise ileri gelenleri, Allah'in davasi icin kavimlerin isyan etmesine cogu kez izin verdilerse de; bircok kotuluklere, gercek kiyimlara karsi isyan etmelerine asla goz yummami slardir. Insanlarin ruhlarini baglamak icin kullandiklari zincirler Allah'tan gelmistir. Nicin Muhammedi her yerde esirdir? Cunku, peygamheri, kendisinden once Musa'nin yapmis oldugu gibi, Muhammedi'yi tanrisallik adina boyunduruk altina almistir. Dunyanin her yerinde goruyoruz ki, ilk yasa koyucular, yasa koyduklari vahsi kavimlerin ilk hukumdarlari, ilk rahipleri olmuslardir.

Din, hukumdarlari milletlerinin baslari uzerine oturtmak ve kavimleri onlarin keyif ve arzusuna teslim etmek icin dusunulmus gorunur. Kavimler, dunyada cok mutsuz olduklarinda Tanrinin gazabiyla tehdit edilerek susturulur; gercek dertlerinin gercek nedenlerini gormesi ve doganin kendilerine sundugu cozumu bu dertlere karsi kullanmasini yasaklamak icin, halkin gozleri semaya cevrilir ve oraya saplanir.

- - - - - - - - - - - - -
Sanatin siyasetle hicbir iliskisi olmamasi gerektigi dusuncesinin ta kendisi siyasal bir tutumdur Gecmisteki yaptiklarima baktigimda, siyasal bir amactan yoksun oldugum her durumda, cansiz kitaplar yazdigimi, dokunakli bolumlerin gosterisine kapildigimi, anlamsiz tumceler, suslu nitelemeler kullandigimi ve yapiti genel olarak ipe sapa gelmez seylerle doldurdugumu goruyorum.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Org muziginin, cemaatin dikkatini ibadetin kalan bolumunden uzaklastiracagini umarak kilise orgcularina bagista bulunurum.

CARNEGIE,ANDREW (1835-1919) Iskocya dogumlu ABD'li isadami.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder