12 Eylül 2019 Perşembe

YAZGÜLÜ ALDOĞAN : SUÇ VAR CEZA YOK CEZA VAR SUÇ YOK!




YAZGÜLÜ ALDOĞAN : SUÇ VAR CEZA YOK CEZA VAR SUÇ YOK!

12 Eylül 2019 Perşembe

"Adalet reformu yapacağız" dedikten sonra Meclis'i kapatıp tatile gitmelerinin üzerinden koca bir yaz geçti.

O arada Cumhuriyet gazetesinin yazar çizerleri Osman Kavala Eren Erdem 15 Temmuz günah keçisi yapılmış erler öğrenciler askerler cumhurbaşkanına yan bakmış hakaret etti denilmiş suçsuz insanlar cezaevlerinde yatmaya devam ediyor.

Hatta belediye seçimlerini kazandırdı diye eski defterler karıştırılıp CHP İl Başkanı Dr.Canan Kaftancıoğlu'na irili ufaklı 9 yıl ceza biçiliyor.

Ama CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yumruk atan bıçak sallayan linç etmeye kalkanlar hakkında soruşturma bile açılmadı!

Suç makinesi gaspçı hapçı iki cani çarşı iznine çıkar gibi yattıkları cezaevinden izinli çıkıp İstanbul Tünel'de elektrik mühendisliği diplomasını yeni almış 23 yaşındaki Halit Ayar'ı bıçaklayarak delik deşik etti.

Nasıl adalet nasıl asayiş?

Demirören Grubu'nun satın aldığı Kemer Country'nin yeşil alanlarına 13 ayrı mahkemenin ayrı ayrı bozduğu yürütmeyi durdurma emri verdiği 200 villa yapma hevesi adli tatile denk getirilip bölge idare mahkemesinin başkanına tersten bozduruldu.

Nasıl mı?

İstanbul'da ağır ceza hâkimi olan eşi Mehtap Yılmaz istifa ettirildi hayatında hiç avukatlık yapmamış ve avukatlık ruhsatı bile yokken Demirören Grubu avukatlarının başına getirildi.

Sonradan ruhsat alan avukat hanım rica etmiş olmalı ki eşi Tuncer Yılmaz da kararı Demirören Grubu lehine bozuverdi.

Yazdık.

Adalet Bakanı da bu nasıl adalet demedi?

Ama iki satır eleştiri yazsan "vay hakaret etti" deyip cezanı kesiyor flaş bellekle hâkime iletilen karar beş dakika içinde çıktısı alınıp karar diye okutuluyor.

Kendi canından çocuk dünyaya getirmiş lohusa yatan karısını hastane odasında öldürmek niyetiyle bıçaklayan kocalara seviyordum deyip genç kadınları öldüren erkeklere mahkemede iyi hal indirimi veriliyor!

Canan Kaftancıoğlu kararın üzerine şiir okumuş diye iyi hal indirimi verilmiyor!

İyi ki şarkı söylememiş asardınız.

Pardon daha çıkmadı değil mi idam cezası?

Çıkarın çıkarın da karısını öldürenleri değil şiir okuyanları asarsınız.

Bu nasıl adalet?

http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/1575781/Suc_var_ceza_yok__ceza_var_suc_yok_.html

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turkiye Cumhuriyetinin ozellikle bugunku gencligine ve yetismekte olan cocuklarina hitap ediyorum Bati senden Turk ten cok geriydi.
Manada fikirde tarihte bu boyleydi.
Eger bugun bati teknikte bir ustunluk gosteriyorsa ey Turk Cocugu o kabahat da senin degil senden oncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur.
Sunu da soyleyeyim ki cok zekisin! ...
Bu belli.
Fakat zekni unut!...
Daima caliskan ol...

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

74. INSAN IRADESINE GOSTERILEN KANITLARIN REDDI

"Eger her sey zorunluysa, insanlarin yanlislari, gorusleri ve dusunceleri de zorunludur; o halde, insanlari iyilestirmek iddiasinda nasil ve nicin bulunulabilir?" Insanlarin hata ve kusurlari, bilgisizliklerinin zorunlu sonuclaridir. Bilgisizlikleri, inatciliklari, kolay aldatilmalari da tecrubesizliklerinin, ihmalkarliklarinin, az dusunmelerinin zorunlu sonucudur. Nitekim beyne kan toplanmasi bazi hastaliklarin zorunlu sonucudur. Gercek, deney, dusunce, akil; bunlar bilgisizligi, bagnazligi ve budalaliklari iyilestirmeye yarayan carelerdir. Fasat (kan alma, hacamat), dimaga hucum eden kani yatistirmaya ozgudur. Ancak diyeceksiniz ki, gercek, bircok hasta kafalara nicin bu iyilestirici etkiyi yapmiyor? Cunku butun carelere direnen hastaliklar vardir, cunku kendilerine verilen ilaclari almayan inatci hastalari iyilestirmek mumkun degildir; sundan dolayi ki, bazi kimselerin cikarlari, bazilarinin da beyinsizlikleri, gercegin kabulune dogal olarak karsi koyar.

Bir etken, etkisini ancak, bu etkiyi zayiflatan ya da sonucsuz kilan oteki etkenler tarafindan asla kesintiye ugratilmadigi zaman olusturur. Dogru yoldan sapmada siddetle cikari olan; dogru yoldan sapanin yaninda yer alan ve dusunceden, muhakemeden cekinen insanlara, en iyi kanitlari, en iyi taniklari dahi kabul ettiremezsiniz.

Ancak gercek, kendisini icten bir dogrulukla arayan temiz ruhlari, kesinlikle sacmaliklardan kurtaracaktir. Gercek, bir etkendir; araya, etkilerini durduran baska etkenler girmezse, gercek mutlaka eylem ve etkisini olusturur.

Bize diyorlar ki, "insandan insan iradesini kaldirmak, onu yalnizca bir makine, bir otomat duzeyine indirmektir; ozgur luksuz, seceneksiz olunca artik onda ne deger ne erdem kalir". Insanda deger nedir? Hemcinsinin bireyleri gozunde, insani saygideger kilan bir hareket tarzidir. Erdem nedir? Bizi baskalarina iyilik etmeye yonelten bir egilim, bir ruhsal durumdur. Bu kadar arzu edilen eserler olusturmaya yetenekli makinelerin ya da "otomat"larin neresi asagilamaya deger olur? Marc-Aurele, Roma Imparatorlugu'nun yaygin makinesinde yararli bir hareket ettirici, bir zemberek oldu. Zemberekleri bizzat kendi hareketlerini kolaylastiran bir makineyi asagilamaya, bir makinenin ne hakki vardir? Guzellik erbabi; mutluluga dogru egiliminde, topluma belli hareketleri yaptiranlar, zembereklerdir. Kotu adamlar, kotu konulmus, iyi yerlestirilmemis zembereklerdir; toplumun duzenini, isleyisini, ahengini bozarlar. Kendi cikari icin, toplum iyileri sever ve odullendirirse; kotuleri de sevmez, asagilar ve yararsiz ya da zararli zemberekler, yaylar gibi soker atar.

- - - - - - - - - - - - -
Dogru sozler paylasildikca dogru dusunceler artar, paylasalim.

George Orwell

- - - - - - - - - - - - -
Insanlik, tanrilari yarattigi icin cok uzun ve agir cezalara carptiriliyor.

Tanrilarin yaratildigi gunden beri insanligin payina dusen aci ve cezadan baska bir sey olmadi.
Bu hatadan donmenin tek bir yolu var Insanlik, kendisini ayaklarindan cennetin ve cehennemin kapisina zincirleyen prangalarindan kurtulmak zorundadir; bu sayede, yeniden uyanan ve aydinlanan bilincinde, yerkure ustunde yeni bir dunya kurmaya baslayabilir.
GOLDMAN,EMMA (1869-1940) Litvanya dogumlu ABD'li anarsist.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder