13 Eylül 2019 Cuma

ERGUN POYRAZ YAZDI: ERDOĞAN'IN DİPLOMASINI AÇIKLADI ÖLÜ BULUNDU


================================

ERGUN POYRAZ YAZDI: ERDOĞAN'IN DİPLOMASINI AÇIKLADI ÖLÜ BULUNDU

19.04.2016 12:40

Poyraz Erdoğan'la aynı dönemde üniversiteden mezun olan CHP Gökçebey eski İlçe Başkanı Ömer Başoğlu'nun Erdoğan'ın mezuniyetiyle ilgili yaptığı açıklamaların ardından esrarengiz bir şekilde hayatını kaybettiğini söyledi.

81 yılında mezun olan Ömer Başoğlu'nun Facebook'ta Erdoğan'ın mezuniyetiyle ilgili bir video yayınladığını söyleyen Poyraz Başoğlu'nun daha sonra başına gelenleri onun ağzından şöyle aktardı:

"'Ben bu videoyu ilk yayınladığımda face MSN ve banka hesaplarım dahil kapatıldı bloke kondu. Maliye SGK müfettişleri sürekli her yıl hesaplarımı incelemede… Hatta bu kendi videoma bile erişemez durumdayım. Sağ olsun bazı yurtseverler bu videoyu sahiplenerek ve kendi yöntemleri ile paylaşarak yayında tutmuşlar. Ben bu video ile kendimi deşifre etmiş biriyim. Benim için sakıncası yok. Çünkü KALPAZAN ifadesi kullandığım halde beyefendinin (!) dava açamadığı tek iddia budur. Keşke dava açsaydı da mahkeme kararıyla bunu kalpazanlığı ispat etseydim. Sanırım gündemde yer almasın ve işe mahkeme girmesin düşüncesiyle dava açmadılar. Sizler arkadaşlarınızı benim uyarılarımla bilgilendirin. Sonrası Allah kerim derler ya Biz dostlarımızı tehlike ve zararlara karşı uyarmalıyız. ' Başoğlu bu açıklamanın ardından çok geçmeden hayatını kaybediyordu. Yapılan tüm haberlerde sapa sağlam adamın amansız bir hastalıktan yaşamını yitirdiği yazıyor ancak ne hikmetse hastalığından hiç bahsedilmiyordu. Gece 21:30 gibi üniversiteden bir arkadaşıyla mesajlaşmış ona da hastalığından bahsetmemişti. Ne garip ki sabah ölü bulunmuştu. "

https://www.abcgazetesi.com/arsiv/ergun-poyraz-yazdi-erdoganin-diplomasini-acikladi-olu-bulundu/haber-13629

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bizim milletimiz vatani icin ozgurlugu ve egemenligi icin ozverili bir halktir bunu kanitladi.
Milletimiz yaptigi devrimlerin kiskanc savunucusudur da.
Benliginde bu erdemler yerlesmis bir milleti yurumekte oldugu dogru yoldan hicbir kimse hicbir kuvvet alikoyamaz.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

111. DIN KONUSUNDA KUSKUCULUK, TEOLOJIK ILKELERIN YUZEYSEL BIR ARASTIRMA VE INCELENMESININ SONUCUDUR

"Butun insanlar ya kuskucu ya da Allahsizdir" demek, bir Allah'in varligina "butun insanlar saglam bicimde inanirlar" demekten belki daha dogrudur. Hicbir zaman incelenememis olan, hakkinda surekli bir fikir edinmek mumkun olmayan, uzerimizdeki etkileri hakkinda degismeyen bir hukum vermekten bizi yasaklayan, cesitli iki dimagda anlami bilinen tek bicimi olmayan bir mevcudun varligindan insan nasil emin olabilir?

Hakkinda edindirilmeye calisilan fikirlere zit bir davranis atfetmeye insanin her an zorunlu oldugu birinin varligina ictenlikle inandigini kim soyleyebilir?

Pekala, aklinin almadigi bir seye insanin inanmasi mumkun mudur? Bu sekilde inanmak, kendisi hicbir goruse sahip degilken baskalarinin gorusune katilmak degil midir? Rahipler butun insanlarin inanisini duzenler. Ancak, bu rahiplerin kendileri de Allah'in butun insanlar icin olanaksiz oldugunu aciklayamazlar mi? Dolayisiyla, su sonucu cikaralim ki, Allah'in varligina tam ve kesin inanis, iddia ettikleri ve dogrulamak istedikleri olcude genel degildir.

Kuskucu olmak, bir hukum vermek icin gerekcelere sahip olmamaktir. Allah'in varligini kanitlar gorunen deliller ve Allah'in varligini curuten ihtiyaclar karsisinda bazi kimseler kuskulanmayi ve karar vermemeyi tercih ediyorlar. Ancak isin asli, bu kararsizlik, yeterli olcude incelememek ve arastirmamak uzerine kuruludur. Apacik olan hakkinda kuskulanmak, kararsiz kalmak mumkun mudur? Akli basinda olanlar mutlak bir Phyrhonisme* ile hakli olarak alay ederler ve hatta bunu olanaksiz bulurlar. Kendi varligindan ya da gunesin varligindan kuskulanan bir adam, tumuyle gulunc gorunur. Ya da, bu dusunce tarzini kotu niyetin yonlendirdiginden kusku duyulur.

Acik bir bicimde olanaksiz bir vucudun var olmadigi hakkinda kararsizliga dusmek, daha mi az aykiridir? Sifatlari karsilikli birbirini bozan, yok eden bir varligin olanaksizligina karar vermekte tereddut etmek, insanin kendi varligindan kuskulanmasindan daha mi sacmadir? Ruhsal bir vucuda inanmak icin, iki ucu olmayan bir bastonun varligina inanmaktan ote olasilik bulunur mu? Sonsuz iyi ve kudretli olan ve bununla birlikte sonsuz kotulukler yapan ya da yapilmasina izin veren bir varlik kavrami, dort koseli bir ucgenin varligi kavramindan daha az sacma ya da daha az olanaksiz midir? Sonuc cikaralim ki, kuskuculuk, en acik ve en iyi kanitlanmis ilkelerle surekli celiski icinde bulunan ilahiyat ilkelerinin yuzeysel ve az muhakemeli incelenmesinin eserinden baska bir sey olamaz.

Kuskulanmak, verilecek karar hakkinda dusunmek ve gorus ileri surmektir. Kuskuculuk, esyanin yuzeysel incelenmesinden cikan bir kararsizlik durumudur. Ilkelerine kadar goz atmaya tenezzul edildiginde, esas hizmetini goren Tanri kavramina yakindan bakildiginda, din konusunda kuskucu olmak mumkun mudur? Kusku, cogu kez ya tembellikten, ya gucsuzlukten, ya ilgisizlikten, ya da yeteneksizlikten ileri gelir. Kararsizlik, bircok kimse icin, ancak pek az onem verdikleri esyayi inceleme ve arastirma zahmetinden korkmanin sonucudur. Bununla birlikte, din, insanlara hem dunyada, hem ahirette buyuk sonuclari olan bir sey olarak sunuldugundan; hakkinda kusku ve kararsizlik duymak, zihin icin hos bir durum olamaz ve ona rahat bir yuz yastigi olmaktan cok uzak olur. Uzerine butun dinlerin kuruldugu Allah'i incelemeye cesareti olmayan bir adam, hangi dini kabule karar verecegini bilemez; neye inanmasi, neye inanmamasi gerektigini, artik bilmez. Neyi kabul, neyi reddetmek gerektigini, umit etmek mi, korkmak mi gerektigini, kisacasi, neye karar verecegini bilmez. Din hakkinda ilgisizlik, kuskuculukla karistirilmamalidir. Bu ilgisizlik de, icinde bulundugu guvenlik ya da dinin kendisini ilgilendiren icerikte bulunmamasi olasiligi uzerine kurulmustur. Cok onemli olarak gosterilen bir seyin hic de onemli olmadigi ya da iyi ve kotu her etkiden kurtulmus bulundugu kanaati, sorunun yeterli olcude incelenmesini gerektirir. Bu olmadikca, bu kanaatin olmasi mumkun degildir. Dinin esas noktalarinda kuskucu gecinenler, daha cok durumlarda vurdumduymazlardir, ya da incelemeye ve arastirmaya hic yatkin degildirler.

Eski Yunan filozoflarindan Phyrhon'un felsefesi kuskuculuktur ve insanlarin hicbir zaman gercek esyayi bilemeyecegi gorusudur. Kuskucularin tartismasiz babasi sayilir.

- - - - - - - - - - - - -
Insanoglu, kendinden baska hicbir yaratigin cikarini gozetmez.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Kitleler bilim konusunda cok daha iyi bilgilendirildiginde, dogaustu Ilahi Guclerden gelecek bir yardima daha az ihtiyac duyacak.

FERRER GUARDIA, FRANCISCO (1859-1909) Ispanyol siyasal kuramci.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder