13 Eylül 2019 Cuma

59 Yıl Önc 59 Yıl Önce Kaçan İnek Koloni Kurdue Kaçan İnek Koloni Kurdu

Görüyor musun, insan olmadan doğa nasıl kendi yolunu buluyor.
Ve yine görüyor musunuz, insan olduğunda kendi ayakları üzerinde durabilen doğal bir denge insanı nasıl rahatsız ediyor.
İlla ki, müdahale edecek, öldürecek, yağmalaycak,
Hatta yağmasına ahlaki gerekçeler üretecek.
Dini temeller bulacak.

Oraj POYRAZ(0raj.p0yraz@neomailbox.net / oraj.poyraz@openmail.cc )
           L2fSIJNoA0xfSNxA  
===============================

59 Yıl Önce Kaçan İnek Koloni Kurdu

08 Eylül 2011 Perşembe 14:52 - Son Güncelleme 08 Eylül 2011 Perşembe 15:13

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinin Aydınlar köyünün Tepegöl mevkisinde 59 yıl önce kaçan gebe inekten üreyen sayıları bin 500'ü geçen yaban ineklerinin kaçak avlanma tehdidinden kurtarılması için bölgenin koruma altına alınması önerildi.

Aydınlar Köyü Muhtarı Şaban Kazak yaptığı açıklamada 59 yıl önce ahırından kaçarak ormana sığınan gebe bir ineğin burada yavruladığını yavrularıyla birlikte doğal ortamda yaşamaya başlamasıyla bölgede yaban ineklerinin ortaya çıktığını belirtti.

Kaçan ineğin ve yavrularının otlamak için köyden ormana gelen diğer sürülerdeki boğalarla çiftleşip üremesini sürdürdüğünü bugün yaban ineklerinin sayılarının bin 500'ü geçtiğini bölgede adeta "yaban inek kolonisi" oluştuğunu kaydeden Kazak avcıların durumdan haberdar olmasıyla kaçak avlanma sorunun baş gösterdiğini söyledi.

Kazak ormanda doğal ortamda beslenen ve su ihtiyaçlarını Tepegöl'den karşılayan yaban ineklerinin son 3 yılda bazı kasap ve lokanta işletmecileri tarafından silahla avlandığını bazı kişilerin de bu inekleri yakalayıp Kurban Bayram'ında pazarda düşük fiyatlarla sattıklarını belirterek şunları kaydetti:

"Köylüler olarak elimizden geldiğince inekleri korumaya çalışıyoruz ancak bizim çabamız yetersiz kalıyor. Avcılar geceleri geç saatlerde gelip inekleri tüfekle vurup götürüyor. Yetkililerin artık sesimize kulak vermelerini ve bu konuda bize yardımcı olmalarını rica ediyoruz. Devletten tek isteğimiz bu alanın koruma altına alınmasıdır. Tepegöl'ün de bulunduğu alan turizme açılması amacıyla milli park yapılabilir. Hem buradaki göl hem de yabani inekler korunur. "

Bölgedeki yaban ineklerine son yıllarda nereden geldiklerini tespit edemedikleri yaban atı sürüsünün de eşlik etmeye başladığını kaydeden Kazak aynı tehdidin yaban atları için de söz konusu olduğunu ifade ederek hayvanların korunması için yetkililerden en azından öncelikli olarak bekçi görevlendirilmesini talep ettiklerini sözlerine ekledi.

Saruhanlı'da görev yapan veteriner hekim Ramazan Doğan ise neğin ahırdan kaçıp ormanda yaşaması bize tuhaf görünüyor ama inek de diğer evcil hayvanlar gibi sonradan evcilleştirilmiştir. Yani eskiden inekler de yaban hayvanıydı. Evcil bir hayvan yaban hayatına dönüyor ve orada ürüyor" dedi.

Ormandaki ineklerin etinin yenilip yenilmeyeceğine ilişkin bir şey söylenemeyeceğini belirten Doğan "Sağlık kontrolünden geçirilmiş değiller. Buna muayene sonunda karar verilir. Ancak biz bu hayvanların korunması gerektiğini düşünüyor kaçak olarak avlanmasının doğru olmadığını ifade ediyoruz" diye konuştu.

https://www.trthaber.com/haber/yasam/59-yil-once-kacan-inek-koloni-kurdu-8395.html

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Tam bagimsizlik ancak mali bagimsizlik ile mumkundur.
Bir devletin maliyesi bagimsizliktan yoksun olunca o devletin butun hayat isiklarinda bagimsizlik felc olur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

133. DIN, POLITIKA ICIN KOTUDUR; EDEPSIZ, KOTULUKCU ZORBALARDAN VE IGRENC VE BEDBAHT UYRUKTAN BASKA BIR SEY MEYDANA GETIRMEZ

Dinin politikaya buyuk yararlari bize hep ovulur. Ancak, biraz dusunulurse kolayca teslim edilir ki, dini fikirler, hem uyrugu, hem hukumdarlari kor eder ve ne gercek gorevleri, ne gercek yararlari hakkinda onlari aydinlatabilir. Din cogunlukla, utanmaz, ahlaksiz ve ber seyin kendilerini sefih amaclarina uygun hareket etmek zorunda biraktigi, kullari uzerinde baskici ve boyun egdiren zorbalar meydana getirir.

Yonetimin gercek ilkelerini, toplum hayatinin hedef ve hukukunu, insanlarin gercek cikarlarini ve bunlari birbirine baglayan gorevleri dusunmedikleri ya da bilmediklerinden, hukumdarlar her ulkede hayasiz, yulari saliverilmis, bozuk ahlakli; ve bunlarin uyruklariysa, igrenc, bedbaht ve kotu olmuslardir.

Bu onemli konulari inceleme zahmetinden kurtulmak icindir ki, simdiye kadar bir seye care bulmalari soyle dursun, insan turunun helalarini cogaltmaktan, insanligi kendisi icin yararli seylerden saptirmaktan baska bir sey yapmamis olan ham hayallere basvurulmus, bunun zorunlu oldugu inancinda bulunulmustur.

Dunyada bircok milletin yonetilmesindeki haksiz ve acimasiz yontem, yalniz ahiret korkusu etkisinin eksikligine degil, insan soyunun durumuyla ilgili bir yaratici gucun olmamasina da en kuvvetli, en acik kanitlardan birini olusturmaz mi?

Eger iyi bir Allah var olsaydi, insanlarin pek cogunu bu hayatta garip bir sekilde ihmal ettigine inanmak zorunda kalinmaz miydi? Sanilir ki, Allah insanlari, yeryuzundeki yardimcilarinin ihtiraslarina oyuncak olmasi icin yaratmistir.

- - - - - - - - - - - - -
Insana karsi savasirken sonunda ona benzememeliyiz.
Onu alt ettiginiz zaman bile, onun kotu aliskanliklarini benimsemeye kalkmayin.
Hicbir hayvan asla bir evde yasamamali, yatakta yatmamali, giysi giymemeli, icki ve sigara icmemeli, paraya el surmemeli, ticaretle ugrasmamali.
Insanin butun aliskanliklari kotudur.
Ve en onemlisi, hicbir hayvan kendi turunden olanlara zorbalik etmemeli.
Guclusu gucsuzu, akillisi akilsizi, hepimiz kardesiz.
Hicbir hayvan baska bir hayvani oldurmemeli.
Butun hayvanlar esittir.

George OrwellHayvan Ciftligi

- - - - - - - - - - - - -
Incil'de mizahin eser miktarda bile olmamasi, edebiyat tarihinde gorulmus en tuhaf seydir.

WHITEHEAD,ALFRED NORTH (1861-1947) Ingiliz matematikci vefilozof.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder