13 Eylül 2019 Cuma

Gazeteci Uğur Dündar’a Binali Yıldırım’a hakaretten ceza - YILMAZ ÖZDİL: “ŞEREF” KAVRAMI KİTAP OKUMAKLA ÖĞRENİLİYORSA UĞUR DÜNDAR’IN 50 YILLIK MESLEK HAYATINI OKUYUN!

 

================================

Gazeteci Uğur Dündar'a Binali Yıldırım'a hakaretten ceza

12/09/2019 45 views

Küçükçekmece 2. Asliye Ceza Mahkemesi 5 Nisan 2014 tarihinde Sözcü Gazetesinde yayımlanan köşe yazısında AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanan gazeteci Uğur Dündar'ı 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı. Dündar dava kapsamında 9 Ekim 2015'te aynı cezaya mahkum olmuş ancak karar Yargıtay tarafından bozulmuştu. Yeniden yapılan yargılamada mahkeme hapis cezasını Türk Ceza Kanunu'nun "Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar" başlıklı 50. maddesine göre seçenek yaptırıma çevirdi. Bu kapsamda Dündar 5 ay 25 gün süreyle haftada en az 2 saat olmak kaydıyla mesai saatleri içerisinde Yüksek Öğretim Kurumları kütüphanesinde "şerefe karşı suçlar" ile ilgili makale tez ve kitap okuyacak.



http://www.dusun-think.net/haberler/gazeteci-ugur-dundara-binali-yildirima-hakaretten-ceza/

================================


================================

YILMAZ ÖZDİL: "ŞEREF" KAVRAMI KİTAP OKUMAKLA ÖĞRENİLİYORSA UĞUR DÜNDAR'IN 50 YILLIK MESLEK HAYATINI OKUYUN!

İlkelerin olacak / seni satın alamayacaklar / aptalların uydurduğu atasözlerine inanmayacaksın / "paranın satın alamayacağı şey yoktur herkesin bir fiyatı vardır" gibi sözlere kanmayacaksın / onurunla kimliğinle ve beyninle akıllı yaşayacaksın / üreteceksin seveceksin sevileceksin inançlarının arkasında duracaksın / sevgilerin karşılıksız yardımların gizli olacak / seni attan ottan ayıran özelliğin farkına varacaksın / çünkü sen insansın / ve bunu yakalayabildiğin gün bembeyaz yaşayacaksın…

Hayatındaki en eski ve en yakın arkadaşı büyük usta Müjdat Gezen'in kendisine ithaf ettiği şiir bu.

Susurluk dönemiydi.

Hakkında "ölüm emri" verdiler.

Suikastçisi bizzat bize anlattı.

Emri veren bir siyasetçiydi.

Divan-ı harp'le tehdit edildi.

Tehdit eden genelkurmay başkanıydı.

Arazi rantı konusunda siyasetçi-işadamı-mafya üçgeninin ayağına basıyordu tetikçi tuttular adres ve tarih bile belliydi okul arkadaşı Kemal Sunal'ın cenaze törenine giderken vuracaklardı teyit edilmiş ihbar vardı bile bile cenaze törenine gitti tetikçi suçüstü yakalandı.

Sahte gizli tanık'la Ergenekon kumpasına dahil etmeye çalıştılar bizzat şahidim.

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı infaz listesindeydi öldürülecekti.

Çetelesini tutmadım ama binbir çeşit iftirayla yargılandı toplam yüzden fazla yıl hapsi istendi milyonlarca lira tazminat istendi.

Hükümet talimatıyla ambargolar uygulandı çalışması yasaklandı.

Bunca tehdit bunca tehlikeye rağmen mesleğine dair bir kez olsun "pişmanlık" hissettiğini görmedim.

Namlunun ucunda yarım asır geçirmesine rağmen bir kez olsun "keşke başımı derde sokan şu haberi yapmasaydım keşke görmezden gelseydim" dediğini duymadım.

Bunca başına gelenlere rağmen kendisine kin güdenlere dahi bir kez olsun kırgın olduğunu görmedim.

Ama bugün…

Hayatında ilk kez "üzgün" olduğundan adım gibi eminim.

Çünkü…

Varlığıyla onur duyduğumuz değerli ağabeyim Uğur Dündar beş yıl önce kaleme aldığı bir köşe yazısında "kişilik haklarına hakaret" ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Bu ceza karşılığında beş ay boyunca haftada iki saat "şerefe karşı suçlar" konulu kitap okumasına karar verildi.

Uğur ağabeye değerler sıralaması yap desek bir numaraya "insan onuru"nu koyar.

Şeref haysiyet onur erdem hem özel hayatında hem 50 yıllık meslek hayatında en değer verdiği kavramlardır.

En ölümcül düşmanlıklarda en çirkef saldırılarda en pespaye iftiralarda bile bir kez olsun kontrolünü kaybettiğini bir kez olsun terbiyesini bozduğunu bir kez olsun hakaretamiz konuştuğunu bir kez de olsun kişinin şerefine haysiyetine onuruna dokunacak kelimeler kullandığını görmedim.

Hayatını su gibi berrak şekilde hepimizin gözü önünde yaşıyor sıkı sıkıya bağlı olduğu bu ilkelerine aykırı davrandığı gören var mı?

Uğur Dündar'a "şeref"le ilgili kitap okuma cezası vermek ilk bakışta hapis cezasının hafifletilmesi gibi görünüyor ama aslında… Özenle ölçülmüş biçilmiş hesaplanmış Uğur Dündar'ı en yaralayıcı karardır.

50 yıldır en yapmadığı şeyi yapılmasına en tahammül etmediği şeyi yapmakla suçlanmak… Ölümle ve hapisle korkutulamayan Uğur Dündar'ı canevinden vurmaktır.

Uğur Dündar'a verilmeye çalışılan bu tasarlanmış ceza Uğur Dündar'ın şahsında mesleğini namusuyla yapan hukuka ve etik değerlere bağlı tüm gazetecilere verilmiş cezadır.

Reddediyoruz.

Hatta tam tersine…

Sevinç çığlıkları atarak manşetlerinden havayi fişekler patlatarak akıllarınca Uğur Dündar'ı müebbet üzüntüye mahkum etmeye çalışan badem zihniyetini Uğur Dündar ilkelerine mahkum ediyoruz!

İlkelerin olacak

seni satın alamayacaklar

aptalların uydurduğu atasözlerine inanmayacaksın

"paranın satın alamayacağı şey yoktur herkesin bir fiyatı vardır" gibi sözlere kanmayacaksın

onurunla kimliğinle ve beyninle akıllı yaşayacaksın

üreteceksin seveceksin sevileceksin inançlarının arkasında duracaksın

sevgilerin karşılıksız yardımların gizli olacak

seni attan ottan ayıran özelliğin farkına varacaksın

çünkü sen insansın

ve bunu yakalayabildiğin gün bembeyaz yaşayacaksın…

https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/yilmaz-ozdil/seref-kavrami-kitap-okumakla-ogreniliyorsa-ugur-dundarin-50-yillik-meslek-hayatini-okuyun-5331284/

================================


- - - - - - - - - - - - -

a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Bir millet egitim ordusuna sahip olmadikca savas meydanlarinda ne kadar parlak zaferler elde ederse etsin o zaferlerin kalici sonuclar vermesi ancak egitim ordusuyla mumkundur.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

137. SOFU BIR HUKUMDAR, BIR ULKE ICIN BELADIR

Ictenlikle sofu olan bir hukumdar, devlet icin cok tehlikeli bir baskandir. Cok cabuk inanma yetenegi, daralmis bir zekayi gosterir. Hukumdarin, kavminin yonetimine harcamasi gereken dikkat ve ozenini, sofuluk cogu kez yutar. Rahiplerinin telkinlerine boyun egmis oldugundan, boyle bir hukumdar, rahiplerin arzularinin oyuncagi, cekismelerinin nedeni, buyuk bir onem ve deger verdigi budalaliklarinin araci ve suc ortagi olur.

Dinin dunyaya yaptigi bagislarin en kotusu olarak; uyruklarinin esenligine calismak fikrini, vicdanlari kendilerini hukumdardan farkli dusunduren kimseleri baski altina almayi ve yok etmeyi kutsal bir gorev edinen sofu ve bagnaz hukumdarlari saymak gerekir. Bir imparatorlugun basindaki bir sofu, gazap halindeki ofkeli Allah'in yeryuzune verebilecegi en buyuk belalardan biridir. Safdil bir hukumdarin kulagini elinde tutan bagnaz ya da duzenbaz tek bir rahip (tek bir Ebulhuda Efendi, tek bir Rasputin), bir devleti alt ust edebilir ve dunyayi atese verebilir.

Hemen butun ulkelerdeki rahipler ve sofular, milletleri yonetecek olan genc hukumdar cocuklarinin ruh ve kalplerini egitmeye memur edilmistir. Bu ortamda egiticilerin hangi kultur isigi ve erdemi bulunabilir? Bunlari hangi cikarlar harekete gecirebilir?

Kendileri de hurafelerle dolu olduklarindan, ogrencilerine; hurafeyi en kutsal sey, yapacagi isi en kutsal gorev, bagnazligi, saldirganligi ve zulmu, gelecekteki nufuz ve yuceliginin gercek esaslari olarak ogretir. Bu tur egiticiler, hukumdar cocuklarini bir parti baskani, kiskirtici bir bagnaz, bir zorba yapmaya calisir. Bu yuzden, her seyden once insafi ve akli bogazlarlar. Onu dogruluga, acimaya ve anlayisa dusman bir duruma getirirler; gercegin kendisine ulasmasini ve nufuz etmesini yasaklarlar. Gercek yeteneklere karsi onlari dusmanlik agisiyla zehirlerler. Asagilanmaya deger yetenekler gelistirmek icin onu egip bukerler. Sozun kisasi; ondan, adalet, zulum, gercek onur ve san, gercek buyukluk hakkinda hicbir fikre sahip olmayan ve buyuk bir devleti iyi bir sekilde yonetmek icin gerekli isik ve erdemden yoksun bir ahmak sofu yaparlar.

Gunun birinde milyonlarca insanin mutluluguna ya da felaketine yol acacak bir cocugun egitiminin plani, ozetle iste bundan ibarettir.

- - - - - - - - - - - - -
Gercek denilen, cogu durumda guclu bir aciyi da beraberinde getirir.
Cogu insanin aciyi beraberinde getiren gercegi falan aramaz.
Insanlarin gereksinim duydugu, kendi varliklarinin biraz daha derin bir anlami oldugunu hissettirebilecek hos, rahatlatici oykulerdir.
Iste o yuzden din dedigin sey var olabiliyor.

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
Butun cocuklar ateisttir, tanri fikri onlarda yoktur.

D'HOLBACH, BARON (Paul-Henri-Dietrich d'Holbach) (1723-1789) Almanya dogumlu Fransiz yazar, filozof ve ansiklopedici.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder