12 Eylül 2019 Perşembe

HİZBULLAH'TAN ERDOĞAN'A UYARI: BOŞUNA BEKLERSİNİZ REİS!




================================

HİZBULLAH'TAN ERDOĞAN'A UYARI: BOŞUNA BEKLERSİNİZ REİS!

Mehmed Göktaş gazetedeki köşesinde "Sevgili Reis Ömerler arıyormuşsunuz?" başlıklı bir yazı kaleme aldı. Göktaş ""Siyah camlı siyah otomobillerinden zavallıların dünyasına tenezzül buyurur gibi inen siyah gözlüklerinin arkasındaki gözlerinin nereye baktığını bir türlü göremediğimiz hiç kimseyle göz göze gelmeye cesaretleri olmayanlar eğer Ömerleri arayıp bulup getireceklerse boşuna beklersiniz Sevgili Reis" dedi.

09 Eylül 2019 Pazartesi 13:20

Hizbullah'tan Erdoğan'a uyarı: Boşuna beklersiniz reis! Hizbullah'ın yayın organı Doğru Haber gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Mehmed Göktaş gazetedeki köşesinde "Sevgili Reis Ömerler arıyormuşsunuz?" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

'ÖMERLERİN SEMTİNİ HİÇ BİLMEZLER'

Odatv'de yer alan habere göre Göktaş AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın AKP yönetimi için "Ömer'ler arayacağız" demesine değindi. Mehmed Göktaş yazısında şu ifadeleri kullandı: "Doğrusu heyecanlandık. Ömer'i (r.a) duyup da kim heyecanlanmaz ki. Üstelik Ömerleri çağıran bizzat siz olunca heyecan ve beklenti daha da yükselmiş durumda. Ömerlere hasret kalmış bir dünya Ömersizlikten yanmış kavrulmuş bir insanlık için bundan daha heyecan verici bir ses bir haber olabilir mi? Fakat 'Ömerleri bulun getirin!' diye talimat verdiklerinize bakınca insan ister istemez biraz duraklıyor heyecanın yerini buruk bir tebessüm alıyor. Çünkü Ömerleri bulup getirmesini istedikleriniz Ömerlerin semtini hiç bilmezler Ömerlerin dünyasından değiller ki. Zannedersem Ömerlerle tesadüfen karşılaşsalar bile hiç mi hiç hazzetmezler. "

'BOŞUNA BEKLERSİNİZ SEVGİLİ REİS'

"Müteahhitlerin ihalecilerin iş takipçisi ve kotarıcılarının Ömerleri bulup size getireceklerini zannediyorsanız yanılıyorsunuz Sevgili Reis" diyen Göktaş yazısını şöyle sürdürdü: "Siyah camlı siyah otomobillerinden zavallıların dünyasına tenezzül buyurur gibi inen siyah gözlüklerinin arkasındaki gözlerinin nereye baktığını bir türlü göremediğimiz hiç kimseyle göz göze gelmeye cesaretleri olmayanlar eğer Ömerleri arayıp bulup getireceklerse boşuna beklersiniz Sevgili Reis. Olur ya birileri Ömerleri bulup size getirmeye çalışsalar bu defa da henüz size ulaşmadan medyadaki trolleriniz tarafından anında hesapları görülüp geldikleri yerlere postalanırlar. Sevgili Reis diyelim ki bizzat kendiniz Ömerleri bulmak için yola çıktınız bu defa da etrafınıza örülmüş öylesine yüksek bir kuleyle karşılaşacaksınız ki bilmem onları aşabilir misiniz Ömerleri arayıp bulmanıza ne kadar fırsat verirler? Diyelim ki o halde 'Ömerler kendileri gelsin' derseniz iyi biliniz ki Ömerlerin kitabında böyle bir şey yazmaz. Eğer 'Ben Ömer'im' diye birisini kapınızda görürseniz iyi biliniz ki o asla Ömer değildir. Korkarım Sevgili Reis bu şekilde Ömerleri bulamayacaksınız. Fakat ben diyorum ki Sevgili Reis gelin siz kendiniz bizzat Ömer olun! Bu çok daha kolay değil midir? Hem işin aslı da böyle değil mi Ömer'in en tepede olması gerekmez mi?" Mehmed Göktaş yazısını şöyle noktaladı: "Eğer siz Ömer olursanız iyi biliniz ki sizin emrinizdeki yöneticilerin her biri ayrı ayrı Ömerler olacaktır. Unutmayınız ki bir insanın en kolay hakim olacağı en çabuk değiştirebileceği kişi kendisidir. Haydi bismillah deyin ve Ömer nereden ve nasıl başlamışsa siz de oradan başlayın. "

https://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/hizbullah-tan-erdogan-a-uyari-bosuna-beklersiniz-reis-h138544.html

================================

- - - - - - - - - - - - -
a45UyF587661
- - - - - - - - - - - - -
Turk cocugu ecdadini tanidikca daha buyuk isler yapmak icin kendinde kuvvet bulacaktir.

Gazi Mustafa Kemal ATATURK

- - - - - - - - - - - - -
JEAN MESLIER : SAGDUYU TANRISIZLIGIN ILMIHALI

53. BIR TANRISAL LUTUF A, SONSUZ IYI VE KUDRETLI BIR ALLAH'A INANILMAZ

"Allah nimet ve ihsanlarinin mutasarrifi degil midir? Kendi malini istedigi gibi kullanmakta ve tasarrufta ozgur degil midir? Malini geri isteyemez mi? Hareket ve durusunun hesabini sormaya yaratiklarinin hicbir hakki yoktur. Kudretindeki eserleri istedigi gibi kullanabilir. Olumlulerin mutlak hukumdari oldugu icin keyfinin istedigi gibi mutluluk ya da felaket dagitir. "

Yaptigi kotulukler nedeniyle bizi avutmak ve gonul almak icin ilahiyatcilarin bize yaptigi aciklama budur. Onlara sunu soylerim: iyilik ve nimetleriyle sonsuz olan bir Allah'in tasarrufu olmaz, belki aklin geregi olarak, iyilik ve nimetlerini yaratiklarinin uzerine sacmaya zorunlu olur. Onlara derim ki, gercekten iyiliksever bir varlik, iyilik yapmaktan, hayir yapmaktan cekinmede kendisinde hak bulmaz. Gercekten comert olan bir kimse, verdigini geri almaz, bunu yapan herkesin tesekkur beklememesi gerekir; ve nankorler vucuda getirdiginden dolayi sizlanmaya, yakinmaya hakki yoktur.

Bu Allah'la insanlar arasinda karsilikli bir anlasma ve yukumlulukler varsayan din ile, ilahiyatcilarin Allah'a atfettikleri zorba ve garip yaratilis nasil birlestirilebilir? Eger Allah'in, yarattiklarina karsi hicbir borcu, hicbir gorevi yoksa, yaratiklarin da Allah'a karsi hicbir borcu, hicbir gorevi olmayabilir. Her din, "bana uyunuz, beni seviniz, bana ibadet ediniz, ben de sizi mutlu edecegim" dedigi varsayilan tanrisalliktan insanlarin beklemekte kendilerini hakli zannettikleri mutluluk uzerine kuruludur. Insanlar da "Bizi mutlu ediniz, sozlerinize sadik kaliniz, biz de sizi sevecegiz, yasalariniza uyacagiz" diyor. Yarattiklarinin mutlulugunu ihmal etmekle, teveccuh ve iltifatlarini keyfi olarak dagitmak ve armaganlarini geri almakla, Allah, her dine "temel" hizmetini goren anlasmayi bozmuyor mu, yirtmiyor mu? Ciceron hakli olarak, "Allah insana kendisini sevdirmezse onun Allah'i olamaz" demisti. Tanrisalligi iyilik olusturur; bu iyilik ancak insanin hissettigi mutluluklarla ortaya cikar, insan mutsuz olur olmaz bu iyilik ve onunla birlikte tanrisallik da yok olur; sonsuz bir iyilik ne taraf tutucu, ne de ayricalikci olabilir. Eger Allah sonsuz iyiyse butun yarattiklarini mutlu etmelidir.

Sinirsiz ve sonsuz bir iyilik fikrini yok etmek icin tek bir mutsuz yeterlidir.

Sonsuz iyi ve guclu olan bir Allah'in ulkesinde tek bir insanin sikinti icinde olmasini havsala alir mi? Sikintili olan bir hayvan, bir peynir kurdu dahi, tanrisal lutfa, Allah'in sonsuz iyiliklerine karsi, yenilmeyen, itiraz kabul etmez kanitlar olurlar.

Ilahiyatcilara gore, bu dunyanin keder ve acilari, suc isleyen insanlarin ilahiyat katindan uzerlerine cektikleri ve hak ettikleri cezalardir. Ancak insanlar nicin sucludur? Eger Allah her seye kadir ise, "Bu dunyada her sey duzen ve intizam uzerine bulunsun, butun uyrugum, iyi, masum, her kusurdan ve gunahtan arinmis olsun, mutlu olsun!" demek, onun icin "Her sey olsun!" demekten daha mi masraflidir? Daha mi cok zahmetlidir? Bu kadar mutlak guclu olan Allah'in, eserini noksan ve kusurdan arinmis olarak vucuda getirmesi, bu kadar kusurlu, bu kadar kotu yapmasindan daha mi zordu? Insanlarin yoklugu ile mutlu ve bilgili olarak var olmalari arasindaki boyut, insanlarin yokluguyla budala ve sefil olarak var olmalari arasindaki boyuttan daha mi fazlaydi?

Din bize bir cehennemden, yani Allah'in sonsuz kerem, lutuf ve iyiligine ragmen, insanlarin pek cogu icin sonsuz izdiraplar sakladigi mahpesten, sonsuz acilar veren yerden soz ediyor. Dolayisiyla, insanlari bu dunyada pek mutsuz kildiktan sonra, Allah'in onlari ahirette daha cok mutsuz kilabilecegini dolayli olarak anlatiyor. Bu duruma karsi, "O zamanda, Allah'in iyiligi yerine adaleti gecer" diyerek isin icinden cikiyorlar. Ancak bir buyuk ki, en korkunc eziyete yer verir; o sonsuz degildir, sonsuz bir iyilik degildir. Ote yandan sonsuz kotu olan bir Allah'a, degismez bir varlik gozuyle bakilabilir mi? Merhametsiz bir kahirla, gazapla dolu olan ve bir adi da kahhar (batinci yok edici) olan bir Allah, kendisinde, merhametin, ayirt etmeksizin herkesi korumanin (rahmanulrahimligin) ve iyiligin, "golgesi" olsun bulunabilen bir Allah midir?

- - - - - - - - - - - - -
...Bize duymak istediklerimizi soyleyen kitaplari severiz...

George Orwell1984

- - - - - - - - - - - - -
IMAN Sagduyunuzun, dogru olmadigini soyledigi seye inanma ugrasi.

HUBBARD,ELBERT (1856-1915) ABD'li yazar.
Ateistin Kutsal Kitabi - Aforizmalar - Derleyen Joan Konner

- - - - - - - - - - - - -
Grup eposta komutlari ve adresleri :
Gruba mesaj gondermek icin : ozgur_gundem@yahoogroups.com
Gruba uye olmak icin : ozgur_gundem-subscribe@yahoogroups.com
Gruptan ayrilmak icin : ozgur_gundem-unsubscribe@yahoogroups.com
Grup kurucusuna yazmak icin : ozgur_gundem-owner@yahoogroups.com
Grup Sayfamiz : http://groups.yahoo.com/group/Ozgur_Gundem/
Arzu ederseniz bloguma da goz atabilirsiniz : http://orajpoyraz.blogspot.com/

 



-------------------------------------------------
This free account was provided by VFEmail.net - report spam to abuse@vfemail.net
 
ONLY AT VFEmail! - Use our Metadata Mitigator™ to keep your email out of the NSA's hands!
$24.95 ONETIME Lifetime accounts with Privacy Features!
No Bandwidth Quotas!   15GB disk space!
Commercial and Bulk Mail Options!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder